Menu
Bonaire / Snorkelen

Mooiste snorkelplekken op Bonaire

Ben je op zoek naar de mooiste snorkelplekken op Bonaire? In dit artikel geef ik mijn persoonlijke tips en ervaringen met snorkelen op Bonaire. De onderwaterwereld van Bonaire National Marine Park is prachtig, naast heel veel gekleurde vissen heb je ook kans op het spotten van schildpadden en inktvissen.

Bonaire is een heerlijk relaxt land, waar je overdag actief kunt zijn in of op het water en ’s avonds heerlijk geniet van een lekker diner aan het water. Bekijk wat je allemaal kunt zien en doen op Bonaire en geniet van het fijne warme weer.

Bonaire National Marine Park

De hele kust van Bonaire behoort tot het Bonaire National Marine Park en is beschermd natuurgebied. Om er gebruik van te kunnen maken moet je een naturetag kopen van Stinapa Bonaire. En er zijn verschillende regels, zo mag je niet over surfen, maar zijn er speciale plekken aangewezen. Snorkelen en duiken kan haast overal, er zijn maar liefst 86 officiële duikstekken langs de kust van Bonaire, waaronder 51 kantduikplekken. De meeste duikplekken vanaf de kant zijn ook geschikt voor snorkelaars. Het is handig om waterschoenen aan te trekken, want veel snorkelplekken bestaan uit versteend koraal en dat is niet erg lekker aan je voeten. Ook komen er zee-egels en zeeslakken voor, dus uitkijken waar je je voeten zet.

De mooiste plekken om te snorkelen op Bonaire:

 1. 1000 steps
 2. Salt Pier
 3. Lac Cai
 4. Bari Reef
 5. Wayaka
 6. Klein Bonaire

1. 1000 steps

Een van de bekendste en mooiste duik- en snorkelplekken op Bonaire is 1000 steps. Je moet hier wel vroeg komen, want het aantal parkeerplaatsen is beperkt en het is een hele populaire snorkelplek. Gelukkig hoef je geen 1000 traptreden af (en daarna weer op), maar ‘slechts’ iets van 65. Er is nauwelijks strand, je komt hier echt voor de onderwaterwereld. Hoewel er hier regelmatig schildpadden worden gezien, hebben wij deze hier niet gezien. Wel veel mooie vissen.

2. Salt Pier

Vlakbij de Salt Pier in het zuiden van Bonaire vind je een mooie duik- en snorkelplek. Vooral voor het spotten van schildpadden, die worden hier heel veel gezien. Wij hebben hier ook een schildpad gespot. Rondom de palen van de zoutpier zwemmen scholen vissen. Het is hier wat lastig het water inkomen, maar gele stenen geven aan waar je het beste het water in kunt. Waterschoenen zijn hier ook erg handig.

Mooiste snorkelplekken Bonaire Salt Pier

3. Lac Cai

Lac Cai Beach is een hele goede snorkelplek voor het zien van schildpadden. Dit komt omdat hier heel veel zeegras is en daar houden schildpadden van. Ga in de buurt van de bergen met karkoschelpen het water in, want daar is de kans het grootst om ze te zien. Aan de andere kant ligt het mangrovebos. Dit is de kraamkamer voor veel vissen. Tussen de wortels vind je veel babyvissen. Pas op: ook de mangrovekwal zwemt hier en als je daarmee in aanraking komt kan dat veel pijn veroorzaken.

Mooiste snorkelplekken Bonaire Lac Cai

4. Bari Reef

Ter hoogte van het grote Chogogo Beach Resort ligt het Bari Reef. Hier kan je vanaf het strand het water ingaan, of zoals wij met ons bootje aan de boei vastleggen en dan het water in. Richting kant liggen verschillende rotsblokken waar heel veel leven te vinden is, zoals vissen en murenes. Door deze blokken is het een verrassing wat je tegen gaat komen. We zien niet heel veel anders dan elders, maar de setting met de blokken maakt het wel een mooie locatie om te snorkelen. Met duiken schijn je nog veel meer te kunnen zien, zelfs een walvishaai.

Mooiste snorkelplekken Bonaire

5. Wayaka / Washington Slagbaai

Dé mooiste snorkelplek van Bonaire is voor mij Wayaka in het Washington Slagbaai National Park. Wayaka is eigenlijk onderverdeeld in meerdere snorkelspots. In het eerste gedeelte heb je een klein ondiepe plek, gescheiden van de rest van de oceaan door middel van een koraaldam. Hier zwemmen een aantal schildpadden (ik heb er 3 gespot). Ik weet het niet zeker, maar het lijkt alsof ze hier permanent verblijven. Mijn medesnorkelaars zagen ook een murene, maar hoe ik ook keek, ik zag deze niet. Als je de volgende parkeerplaats pakt, kom je via een stenen trap uit bij een klein zandstrandje. Vanaf daar kan je makkelijk het rif op. Hier zagen we heel veel mooie vissen, waaronder hele grote papegaaivissen en meer richting de diepte sepia’s!

Mooiste snorkelplekken Bonaire Wayaka

6. Klein Bonaire

Ik had hoge verwachtingen van snorkelen bij Klein Bonaire, het zou de mooiste plekken van Bonaire zijn om te snorkelen. Misschien kwam het door de hoge verwachtingen of doordat we al veel gezien hebben, maar ik vond het niet de mooiste plek. Andere plekken, zoals hierboven genoemd, vond ik mooier. Let op: als je met je bootje aan een boei ligt dan hangen er scholen vissen bij de boeien die je zelfs kunnen ‘bijten’ (deden ze bij ons, niet hard overigens, maar niet fijn). Ik vond het daardoor niet echt relaxed snorkelen, die scholen vis waren echt intimiderend.

Conclusie snorkelen Bonaire

Snorkelen bij Bonaire is echt heel mooi, je ziet op veel plekken heel veel verschillende soorten kleurrijke vissen, schildpadden en met een beetje geluk murene en octopussen. Helaas is het koraal dichtbij de kant wel bijna overal dood, dat was wel jammer. Geen kleurrijk koraal.

Pinterest

Bewaar deze snorkeltips op Pinterest

Geen reacties

  Laat een reactie achter

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

   

  Nieuwsbrief

  Ontvang toffe reistips en upadetes over nieuwe bestemmingen

  This function has been disabled for Dream the world.