Menu
Bonaire

Waar vind je Flamingo’s op Bonaire

Flamingo’s zijn hét symbool van Bonaire voor veel mensen. En het klopt deze tropisch ogende oranje en roze vogel komt heel veel voor op Bonaire. Natuurlijk is het leuk om ze zelf te spotten en te fotograferen. Neem wel een telelens mee, want ze staan niet overal heel dichtbij. Hoewel je op sommige plekken ook best met een telefoon mooie foto’s kunt maken. De beste plek waar ik flamingo’s op Bonaire kon fotograferen was bij de mangrove bij Lac Cai.

Lees ook mijn artikel over andere vogels die je kunt spotten en fotograferen op Bonaire, zoals de lora en de caracara. Bekijk de vogels op de Benedenwindse eilanden in dit boek.

1. Het Gotomeer

Ten zuiden van Washington Slagbaai National Park ligt het Gotomeer. Dit is een heel groot zoutmeer, waar je met de auto langs kunt rijden. Je komt niet echt dichtbij de flamingo’s, althans elke keer als wij er reden zaten ze ver weg. Het is wel een mooi gezicht om van de heuvel af te komen rijden en zo het meer te zien liggen met her en der oranje / roze vlekken: de groepen flamingo’s.

Gotomeer

2. Washington Slagbaai National Park

In het Washington Slagbaai National Park liggen een aantal saliña’s, zoutwatermeren, zoals Saliña Slagbaai en Saliña Matijs. In deze meren leven veel flamingo’s. Bij Saliña Slagbaai heb je wel kans om ze van dichtbij te zien, maar ze kunnen ook echt ver weg zitten. Hieronder een filmpje met smartphone genomen in het National Park.

In het Washington National Park

3. Pekelmeer & Flamingo Sanctuary

Het grootste gedeelte van het zuiden van Bonaire bestaat uit zoutmeren. Deze zijn ontstaan doordat het meer werd afgesloten van de zee door middel van een koraaldam. Je kunt hier alleen omheen rijden, want er wordt nog steeds zout gewonnen. In dit meer leven ook veel flamingo’s. Helaas staan ze vaak wel ver weg. Met een beetje geluk zie je hier flamingo’s overvliegen, net als wij. De Flamingo Sanctuary is overigens niet echt een plek of dierentuin of zo, het geeft gewoon aan dat hier veel flamingo’s in het pekelmeer bevinden.

4. Mangrove bij Lac Cai

In de mangrove nabij Lac Cai zag ik de flamingo’s het meest dichtbij. Hier kon ik de meeste mooie close-up foto’s van de flamingo’s maken. Een tweetal maakten ook nog een soort van baltsdans, mooi om te zien. Er waren ook meer grijze flamingo’s, ik lees dat dit jonge flamingo’s zijn en niet een andere soort. De veren van de flamingo’s kleuren steeds meer oranje / roze door het eten van garnalen en kleurstoffen van algen die in het water leven. De jonge flamingo’s moeten dus nog een beetje meer eten om die felle kleur te krijgen.

Wist je trouwens dat je ook flamingo’s in Battenoord in Nederland kunt spotten? Ze broeden in Duitsland en komen in de winter naar de Zuid-Hollandse kust.

Flamingo's Bonaire

Lees ook 20x zien en doen op Bonaire voor leuke bezienswaardigheden en tips voor activiteiten, inclusief accommodatietips.

Pinterest

Waar vind je Flamingo's op Bonaire?
Bewaar deze tips op Pinterest

Geen reacties

  Laat een reactie achter

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

   

  Nieuwsbrief

  Ontvang toffe reistips en upadetes over nieuwe bestemmingen

  This function has been disabled for Dream the world.