Wat te doen in de Tarn et Garonne

Het departement Tarn et Garonne ligt in het zuidwesten van Frankrijk, niet ver van de Dordogne. Het wordt omringd door Lot, Aveyron, Tarn, Haute-Garonne, Gers en Lot-et-Garonne. Het landschap is glooiend en in het juiste seizoen vind je hier overal zonnebloemvelden. Er zijn een aantal leuke steden en dorpen, waarvan een aantal al zeer oud.

Wij verbleven twee keer een kleine week in de Tarn & Garonne en geven graag wat tips voor een verblijf in deze regio  in Frankrijk (en een uitstapje in buurtdepartementen Haute Garonne en Lot)

1. Vazerac en omgeving

Wij verbleven een week op een camping in Vazerac. Hier hadden we een heerlijke tijd. Toen wij er waren stond de omgeving van de camping vol met zonnebloemvelden. Als deze in bloei staan is het een mooi gezicht en een wandeling waard. Iets wat wij ook hebben gedaan direct vanaf de camping.

IMG_1134IMG_1146

2. Cordes sur Ciel

Een van de mooiste plaatsjes uit de streek is Cordes sur ciel. Dit mooie oud Middeleeuws plaatsje ligt op een rots en we moeten veel klimmen om er te komen. Het bestaat sinds 1222 en laat veel Gotische bouwwerken zien. Het is leuk om er in rond te lopen en je in de Middeleeuwen te wanen. Zeker een bezoek waard.

_MG_8459_MG_8451_MG_8431_MG_8446

3. Moissac

Een andere plaats die bekend staat in Tarn et Garonne is Moissac. In deze plaats staat de oude Benedictijnse abdij en klooster: Abbaye Saint Pierre de Moissac. Deze staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is opgericht in de 7e eeuw. Natuurlijk moet je deze bezoeken tijdens jouw verblijf in Tarn et Garonne. Daarna kan je heerlijk lunchen op een van de terrassen op het plein met uitzicht op de abdij. Wil je daarna je benen strekkenEn wandelen we nog langs het kanaal en de rivier. Het klooster is zeker een bezoekje waard.

_MG_8513_MG_8511_MG_8508_MG_8487_MG_8501_MG_8521

4. Saint Antonin Noble Val

Saint Antonin Noble Val is een middeleeuwse plaats uit de 8e eeuw ligt strategisch aan de rivier de Aveyron en Bonnette. Het heeft een rijk verleden als ambachts- en handelscentrum. Hoewel het plaatsje klein is, kan je leuk door de kronkelende straatjes wandelen. Vergeet de brug over l’Aveyron niet, vanuit hier heb je ook een mooi uitzicht op het plaatsje.

5. Gorge de l’Aveyron

In de omgeving van Saint Antonin Noble Val kan je uitstekend actief bezig zijn, zoals kajakken door de Gorge de l’Aveyron. Wij vervolgen onze weg langs de kloof per auto. Ook dan heb je mooie uitzichten over de rivier en omliggend groen.

Net buiten Tarn et Garonne, maar ook leuk zijn:

6. Toulouse – Space City

Space City is een soort van attractiepark over de ruimtevaart. Natuurlijk leuk om met kinderen te bezoeken, maar ook zonder kinderen reuze interessant. Het park bevat ook veel doe activiteiten. Zo kan je meten wat het verschil is van windsterkte op aarde en op mars. Het is een leuk park om te bezoeken, maar houd er rekening mee dat niks in het Nederlands staat vermeld, dus kinderen kunnen zelf niet lezen. Toch een bezoekje waard. Toulouse zelf is ook een leuke stad om te bezoeken. Wij bezochten de stad zonder plattegrond en dwaalden gewoon gewoon wat door de straten en aten een lekkere lunch tussen de inwoners op een klein pleintje. De toeristische ‘hoogtepunten’ van Toulouse hebben we niet echt gezien, maar het is wel leuk om op deze manier eens een stad te verkennen. Toulouse is de hoofdstad van het departement Haute Garonne, net onder Tarn et Garonne.

Even weerbericht presenteren ;)_MG_8584_MG_8575

7. St Cirq de Lapopie

St Cirq de Lapopie is een een leuk oud plaatsje hoog tegen een rots gebouwd. We beklimmen een rots met een ruïne van een fort en hebben een mooi uitzicht op de omgeving en de rivier de Lot. Na deze klimpartij kijken we verder rond in dit leuke plaatsje. Er zijn een aantal leuke terrasjes waar je lekker kunt lunchen. Wij genieten van een bakje koffie met gebak en slenteren daarna nog door het dorp. Het plaatsje is niet groot. Wij rijden door en zoeken een picknickplek langs de rivier en lunchen daar lekker wat. Ook de autoroute in de omgeving is een aanrader, je rijdt langs en door rotsen.  St Cirq de Lapopie ligt niet in het departement Tarn et Garonne maar in de Lot, hier vlakbij.

_MG_8656_MG_8650_MG_8649_MG_8625

Campings in Tarn et Garonne

Ben je op zoek naar leuke (kindvriendelijke) campings in de Tarn et Garonne. Kijk dan eens naar camping Latapie in Vazerac of camping Domaine de Merlanes in Molieres. Beide campings hebben ruime plekken, Nederlandse eigenaren, ruimte om te spelen en een zwembad. Bij Domaine de Merlanes kan je ook paardrijden op hun eigen manege.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.