Roadtrip Zuid-Australië deel 2 – de route

omslagzuid australië2

Van Adelaide naar Flinders Ranges, York Peninsula en de Adelaide Hills

Lengte: ca 800 km

Duur: 6 dagen

Wanneer: november

Hoogtepunten: Scenic flight met klein vliegtuigje boven Flinders Ranges, emu’s en kangoeroes spotten en terug in de tijd bij Hahndorf

Kenmerken: outback, wildlife, graanvelden, strand, cultuur / steden

Overnachtingen: kamperen in tent en cabins

Opmerkingen: erg warm (40 graden, kamperen in tent niet te doen) en veel vliegen in de outback

Lees ook ons verslag van de route Adelaide naar Melbourne langs de Great Ocean Road. Deze route is daar prima mee te combineren!

  Adelaide – 1 nacht

  Adelaide is een mooie groene plaats met heel veel parken. Ayers House en de botanische tuinen zijn een bezoek waard. Pak een terrasje op Rundlestreet voor diner of borrel.

  Accommodatie: Flinders Lodge

  Hawker / Flinders Ranges NP – 1 nacht

  We rijden van af Adelaide naar Mount Remarkable National Park. Je vindt hier heel veel mooie wandelroutes, oa door kloven. Je bent hier al in het zuiden van de Flinders Ranges. De kans is groot om hier dieren te zien, vooral emoes. Wij zien ze ook. We rijden door naar de Flinders Ranges NP. We maken een rondvlucht met een klein vliegtuigje (aanrader!), eten in het oude Ghan station en rijden een scenic route door het park. Lees mijn 5 tips voor Flinders Ragens National Park.

  Accommodatie: Hawker Caravan Park

  Wilpena Pound Flinders Ranges

  Wilpena Pound in Flinders Ranges vanuit de lucht

  Emoes Flinders Ranges

  Emoes in de Flinders Ranges

  Moonta – 1 nacht

  Moonta is een plaats op York Peninsula en was vroeger een welvarende stad. Dit komt door de kopermijnen. Deze zijn nu niet meer in gebruik, maar je kunt ze wel bezoeken. Kijk wel goed naar de openingstijden. Bij ons was het helaas gesloten. In de stad vind je nog gebouwen uit de 19e eeuw uit de welvarende kopermijn tijd. We kamperen in de duinen, vlakbij de zee. Wel veel last van vliegen in november.

  Accommodatie: Port Hughes Tourist Park

  Port Hughes Tourist Park Sea Front

  Kamperen in de duinen

  Glenelg – 2 nachten

  Glenelg is een van de populairste stranden van Adelaide. Het is hier dan ook druk. Overal vind je terrassen. Wil je ontsnappen aan de drukte, maak dan een rondrit door de Adelaide Hills. Glooiende groene heuvels met paarse bloemen en mooie uitkijkpunten. En heerlijk rustig!

  Accommodatie: Big4 West Beach Park

  Adelaide Hills

  Adelaide Hills

  Adelaide – 1 nacht

  Ons eindpunt van deze rondrit! We wandelen en winkelen nog wat in deze plaats en bezoeken Port Adelaide.

  Accommodatie: Flinders Lodge

  Maak vanuit Adelaide ook een meerdaagse tour met Gawler Ranges Safari Tours. Je rijdt langs de ruige kust, zwemt met wilde zeeleeuwen én je maakt een safari door het nog onbekende Gawler Ranges. Een aanrader!

  Blogs over deze roadtrip:

  Previous Post Next Post

  You Might Also Like

  No Comments

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.