De dieren van Oost-Australië

Tijdens onze roadtrips langs de Oostkust hebben we heel wat wilde dieren gezien. Hoewel in dit deel van Australië relatief veel steden zijn, blijft er nog genoeg ruimte over voor flora en fauna.

Waar vind je deze dieren?

Magnetic Island

Magnetic Island is een eiland vlak voor de kust van Townsville en een bezoek meer dan waard. Je kunt hier ook verschillende dieren zien. Parkieten zie je echt bijna overal, maar wil je ze in grote getalen zien, kom dan tijdens de voedertijd. De kookaburra zagen én hoorden we ook op veel plekken. Ze maken een nogal hard, lachend geluid. De kookaburra op de foto zagen we op Magnetic Island, vlakbij het strand (Alma Bay). We gingen ons omkleden in de wc en daar zat hij geduldig op een takje. Ook op Magnetic Island vind je de rock wallabies. En tijdens een wandeling naar ruïnes van een oud fort kom je koala’s tegen.

IMG_3939 IMG_6702IMG_3919IMG_7047

Deze dieren zagen we allemaal op Magnetic Island

Broken River – Eungella NP

Je gaat vooral naar Eungella Nationaal Park om de platypus, oftewel vogelbekdier, te spotten. Dit dier heeft een snavel van een eend, het lijf van een mol en de staart van een bever. Het zijn zoogdieren, maar ze leggen eieren. Snap jij het nog?  De vogelbekdieren zitten in de Broken River. Er zijn platforms gemaakt waarvandaan je de rivier kunt afspeuren op vogelbekdieren. Je maakt vooral kans in de schemer, maar wij zagen er ook eentje gewoon overdag. Je hoeft er dus niet vroeg je bed voor uit! In dezelfde rivier zwemmen ook schildpadden voorbij. En op onze camping zagen we allemaal vlinders tegen de muur en op de grond. Ze bewogen helemaal niet, ze leken wel dood. Heel apart.

IMG_7195 IMG_6985 IMG_7012

Zelden zo’n gek dier gezien, de platypus, ofwel vogelbekdier. Ook de schildpadden komen in de Broken River voor.

Dorrigo National Park & Coolooloo National Park

Beide parken bestaan voornamelijk uit bos en hier zagen we de bush turkey, een loopkip die in bosachtige gebied rondscharrelt. Op sommige plekken was deze kip behoorlijk agressief, vooral als je iets wilde eten. Verder lopen ze de hele tijd met hun snavel de grond af te struinen en maken ze een behoorlijke bende van alle bladeren op de grond. Nogal een ‘aanwezige’ vogel. In Coolooloo NP zagen we ook deze Goanna hagedis.

IMG_6821 IMG_3822

Stradbroke Island

Voor de kust van Brisbane ligt Stradbroke Island. Hier hebben vooral heel veel dolfijnen gezien, soms wel 18 bij elkaar! Je kunt deze dieren het best bekijken tijdens de George walk, een wandeling boven langs de kust.

IMG_6867

Hervey Bay whale watch tour

Een van de hoogtepunten van de reis langs de oostkust is de whale watch tour vanuit Hervey Bay. We hebben veel walvissen gezien en sprongen ook nog eens!

IMG_6948 IMG_6975b

Great Barriere Reef vanaf Port Douglas

Een ander hoogtepunt is snorkelen bij het Greta Barrier reed. We hebben ontzettend veel mooie vissen gezien en ook haaien(maar niet de haai op onderstaande foto). De foto’s hieronder zijn gemaakt in het aquarium van Townsville. We hadden (nog) niet zulke goede onderwatercamera’s, dus laten we jou zo zien wat we onder water gezien hebben.

IMG_3876 IMG_3884 IMG_3894

Welke dieren heb jij in Australië  gezien?

Zie ook De dieren van West Australië

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.