Roadtrip Oost-Australië – de route

De mooiste route van Oost-Australië, langs de bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben.


Lengte: ca 3500 km

Duur: 5 weken

Wanneer: juli/augustus

Hoogtepunten: Blue Mountains, Stradbroke Island, Harvey Bay, Eungella NP, Whitehavenbeach, Great Barrier reef, Magnetic Island, Cape Tribulation

Kenmerken: whale watching, strand, dieren, natuur, snorkelen, aboriginals, kamperen

Overnachting: campings en een paar hotels

  We hebben meerdere keren de Oostkust bezocht. Hieronder een routesuggestie voor Oost-Australië gebaseerd op ons laatste bezoek. Must sees die we eerder deden staan als tip erbij vermeld (die dagen moet je dus nog bij de andere optellen, wil je alles in één roadtrip bezoeken).

  Sydney – 2 nachten

  In Sydney kan je je makkelijk meerdere dagen vermaken. Omdat wij Sydney al meerdere keren hebben bezocht, blijven we er nu maar 1 volle dag (2 nachten). Even bijkomen van de vlucht. En met de ferry naar de Zoo. Zo hebben we mooi uitzicht op de Opera House en de Harbour Bridge.

  Accommodatie: Arts Hotel (toen wij er sliepen heette het O’Sullivans en toen was er wel ontbijtservice, nu niet meer zag ik)

  Eerder verbleven we 2×3 dagen in Sydney en bezochten toen:

  – Darling Harbour (het Sydney Aquarium en het Maritiem Museum),

  – The Rocks (rondvaart door de haven met zicht op Opera House en Harbour Bridge, guided tour in Opera House)

  – The Domain (Botanische tuinen, Art Gallery, Mrs. Macquarie’s Chair)

  – The City (Queen Victoria Building, Strand Arcade, Sydney Tower)

  – Hyde Park (Hyde Park Barracks Museum, St Mary’s Cathedral)

  – Paddington (Victoria Barracks, Victoriaanse huizen en galleries)

  -Chinatown

  Als je al deze bezienswaardigheden (op je gemak) wilt zien, kan je wel een week in Sydney verblijven.


  Blue Mountains – 2 nachten

  We hebben een halve en een volle dag in de Blue Mountains. We bezoeken Wenforth Falls, Katoomba (waar we met mijntreintje naar beneden gaan, de boardwalk wandelen en met kabelbaan weer omhoog en Katoomba Falls bekijken), Evans Lookout en Govet’s Leap. Op een eerdere reis bezochten we ook The 3 sisters bij Echo Point. De eucalyptusbomen geven een blauwe gloed en daarom heet het de Blue Mountains. Een bezoek zeker waard.

  Accommodatie: Blackheath Caravan Park en Katoomba Falls Caravan Park

  Nelson Bay – 2 nachten

  Via een mooie toeristische route door Wollemi Np en Yengo NP rijden we verder naar het noorden. In Nelson Bay maken we een boottocht op zoek naar dolfijnen (gevonden!) en maken we een rondrit over het schiereiland. We bezoeken de zandduinen. Hier mag je alleen rijden met een permit, helaas voor ons. We bekijken surfers bij one mile beach en gaan nog naar de Gan Gan lookout. Het zeewater is helaas nog te koud om te zwemmen.

  Accommodatie: Fingal Bay Caravan Park

  Alternatief: Als je niet de touristische route neemt, kan je verder doorrijden, bijvoorbeeld naar Crescent Head en daarna door naar Brisbane (of Lamington NP) zoals wij in een eerdere reis deden. Scheelt je wat tijd.

  Coffs Harbour – 2 nachten

  Via de Pacific Highway vervolgen we onze weg richting Coffs Harbour. Hier bezoeken we het strand (nog steeds te koud om te zwemmen) en we bezoeken Pet Porpoise (soort dierentuin). We bezoeken ook Dorrigo NP regenwoud. Hier maken we een wandeling en kijken bij de sky walk en het uitkijkplatform.

  Accommodatie: Park Beach Caravan Park

  Helensvale / Gold Coast – 2 nachten

  We bezoeken Surfers Paradise. En we gaan een dag naar pretpark Movieworld. Een leuk park, zeker met kinderen.

  Accommodatie: Gold Coast Holiday Park

  Alternatief voor Helensvale: Lamington National Park. Tijdens een andere rondreis bezoeken we dit National Park. Een paradijs voor wandelaars en wildlife liefhebbers. De walibi’s huppelen ’s avonds over de camping en er zijn heel wat mooie vogels te zien. Accommodatie: Binna Burra Rainforest Campsite.

  North Stradbroke Island- 3 nachten

  Een eiland vlakbij Brisbane. Lees waarom je North Stradbroke Island niet mag overslaan. We overnachten aan het strand (op het strand kan ook met een 4WD), zwemmen, bekijken surfers en maken mooie wandelingen. We zien ook walvissen en heel veel dolfijnen. Een heerlijk eiland!

  Dolfijnen bij North Stradbroke Island

  Accommodatie: Adder Rock Camping Area

  Tip: Rijd vanaf North Stradbroke Island via de Steve Irwin Road langs de Glasshouse Mountains en eet of drink wat bij Glasshousemountains Lookout café

  Rainbowbeach- 2 nachten

  We bekijken de coloured dunes en de zandduinen. Een inmense zandvlakte. Hier kan je een stuk wandelen en wij zagen parapentes vanaf de kliffen vertrekken. Als je een 4WD hebt kan je mooie routes rijden door Great Sandy NP. Helaas voor ons niet mogelijk met onze AWD Nissan X-trail. We genieten van het strand én de zee.

  Accommodatie: Rainbow Beach Holiday Park

  Hervey Bay – 2 nachten

  De plek om walvissen te zien! Boek een tour en hopelijk heb je net zoveel geluk als ons. Beide keren dat we meegingen (verschillende jaren) zagen we een heleboel walvissen, die ook nog eens actief waren.

  Walvis bij Hervey Bay

  Accommodatie: Scarness Beachfront Camping

  Detour: heb je een 4WD neem dan de boot naar Fraser Island en ontdek dit zandeiland. Rijd je in een 2WD? Boek dan een van de vele tours, net als wij. Fraser Island is echt de moeite waard.

  Eungella National Park- 1 nacht

  In Eungella NP leven de grappige vogelbekdieren in de Broken River. We zijn er 2x geweest in verschillende jaren en beide keren zagen we ze hier, niet 1 maar meerdere exemplaren. De kans dat je ze hier ziet is dan ook groot.

  Accommodatie: Eungella Holiday Park

  Airlie Beach – 2 nachten

  Bij Airlie Beach vertrekken meerdere tours naar het Great Barrier Reef en the Whitsunday’s. Wij hebben 2x een dagtour gedaan. Een keer alleen snorkelen en de andere ook met een bezoek aan Whitehaven Beach, het mooist strand wat ik ooit heb gezien. Verder relaxen we hier bij zee en bij het zwembad op de camping.

  Accommodatie: Big4 Adventure Whitsunday Resort

  Townsville- 2 nachten

  In Townsville ligt het Reef Aquarium wat wel een bezoek waard is, zeker met kids. Bij Castle Hill heb je een mooi uitzicht op Townsville. We bezoeken Magnetic Island en huren een Moke voor een dag. Een heerlijk eiland om te bezoeken.

  Magnetic Island

  Accommodatie: Rowes Bay Caravan Park

  Mission Beach – 2 nachten

  We gaan hier met een tour vissen op de Hull river. Een rivier waar ook veel salties in zwemmen. De gevangen vissen maken we zelf klaar op de bbq, het smaakt heerlijk. Tully River NP ligt ook vlakbij. Hier worden rafttochten georganiseerd in de juiste tijd, wij slaan dit over en relaxen bij zee en zwembad.

  Accommodatie: Big4 Beachcomber Coconut Holiday park

  Atherton Tablelands – 2 nachten

  Bij de Atherton Tablelands zijn verschillende plekken de moeite waard. Wij maken korte wandelingen en bekijken the Boulders, Josefine Falls, Milla Milla Falls, Lake Tinaroo, Curtain Fig Tree, Lake Eacham en Lake Barrine. De ene keer overnachten we bij the Tablelands, de andere keer bezoeken we ze vanaf Cairns / Port Douglas

  Accommodatie: Camping Lake Tinaroo

  Cairns – 3 nachten

  Vanuit Cairns maken we een (extra) uitstapje naar de Atherton Tablelands. We maken een trip met de Kuranda Railway naar Kuranda door mooi bergachtig gebied. Met de skyway gaan we weer terug naar beneden. Daar bezoeken we Tjapukai Aborignal Center. We maken ook een dagtrip naar Normanby Island en Green Island. Die laatste is niet echt een aanrader, het koraal is helemaal dood (wij hebben Cairns tijdens verschillende reizen bezocht, wil je alles doen wat hierboven staat dan heb je meer tijd nodig).

  Accommodatie: Crystal Cascade Holiday Park / Coconut Beach Caravan Park / Queenscourt Hotel Cairns / Bay Village Tropical Retreat

  Port Douglas – 3 nachten

  Vanuit Port Douglas maken we een mooie dagtrip naar Mossman Gorge en Cape Tribulation. Als je een 4WD hebt kan je helemaal tot Cooktown (en verder) rijden. Dit hebben wij ook gedaan in een eerdere trip. We maken ook een dagtrip naar het Great Barrier Reef om te snorkelen.

  Accommodatie: Caravan Park Douglas

  Cooktown: rijd of loop naar de Grassy Hill voor een waanzinnig uitzicht. Vooral bij zonsopkomst of zonsondergang. Hier staat ook een vuurtoren, deze is niet te bezichtigen

  Previous Post Next Post

  You Might Also Like

  No Comments

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.