Dagtrip Magnetic Island

Magnetic Island (ook wel ‘Maggie’ genoemd) is een eiland voor de kust van Townsville in Queensland. Het is een relatief klein eiland waar zo’n 2000 inwoners permanent wonen. Je ziet het eiland liggen vanaf het strand. Het is een groen, bergachtig eiland, dat erom vraagt om ontdekt te worden. Wij besloten tijdens onze roadtrip langs de Oostkust een dagtrip te maken naar dit eiland.

Dagtrip Magnetic Island

Overtocht met de ferry

Aangezien ‘Maggie’ een eiland is, heb je de keuze tussen een overtocht met de ferry of een vliegtripje. De meest gangbare manier om de overtocht te maken is met de boot. Met de passagiersferry ben je al in 20 minuten op het eiland. Je kunt ook met de autoferry, maar dit duurt langer én is duurder. Een retour overtocht als passagier kost je $32 p.p. (kinderen $16). Wil je met de auto naar Magnetic Island dan moet je $183 neertellen voor een retourtje. Je vindt de Ferry in het Zuiden van Townsville aan Ross Street. Er is bewaakte parkeergelegenheid bij de terminal. Gezien de prijs en het feit dat we maar een dagje gingen, kozen wij ervoor om zonder de auto de overtocht te maken.

Zie www.sealinkqld.com.au voor meer informatie over de vertrektijden en kosten.

Vervoer op het eiland

Als je eenmaal op het eiland bent, is het wel handig om een vervoersmiddel te hebben, als je meer wilt zien dan de terminal. Je kunt kiezen. Wij hebben lang getwijfeld tussen het nemen van de bus (regulier) of toch iets huren. Toen we de overtocht maakten hadden we nog geen keuze gemaakt en we besloten op het eiland zelf te kiezen. Wie ons al wat langer kent, weet dat we het fijn vinden om ons eigen vervoer te hebben om niet afhankelijk te zijn van vertrektijden en plaatsen die een bus aandoet. Toen we van de boot afstapten en daar verhuur van Mokes zagen staan, wisten we het al. Dat ging het worden! Een Moke? Ja een Moke! Een soort van strandbuggy, in ons geval zonder afdak anders paste Alwin niet in de auto. Hortend en stotend startten wij ons Moke avontuur. Ik kan je één ding zeggen, het is handig om je haar vast te maken en het liefst nog een bandana om te knopen, want je wilt niet weten hoe ons haar er uitzag na een dag in de Moke 😉

Zie www.miwheels.com.au voor meer informatie over het huren van een Moke

Dagtrip Magnetic Island

Wat doen op het eiland? Wandelen, zwemmen én wildlifewatching!

We starten onze trip met het inkopen van onze lunch en snacks bij de IGA supermarkt. Deze vind je tegenover de terminal. Zo zijn we niet afhankelijk van restaurants en café’s en kunnen we de kosten ook nog een beetje drukken. Magentic Island is heuvelachtig en kent niet veel geasfalteerde wegen. Je kunt natuurlijk naar alle stranden gaan, lekker zwemmen of gewoon wat rondrijden en genieten van het eilandgevoel. Maar uiteraard ging ik ook op zoek naar wildlife én die heb je ook voldoende op dit eiland.

IMG_3911

De Rock Wallibies van Geoffry Bay

We rijden eerst even naar Picnic Bay en genieten daar van een broodje met uitzicht op zee. Daarna rijden we naar Geoffry Bay, waar Rock Wallibies zouden zitten. En jawel hoor, we zagen ze meteen zitten. We konden erg dichtbij komen. Gek hoor, soms loop je kilometers en zie je geen kip, laat staan een Rock Wallibies en hier zitten ze gewoon allemaal bij elkaar. Door het vele fotograferen zijn de batterijen en kaart van het fototoestel  (bijna) leeg, snel dus een nieuwe gekocht. Gelukkig kan je deze hier ook prima kopen.

Dagtrip Magnetic Island IMG_3917 IMG_3916 IMG_3913 IMG_3922

Wandelen en koala’s tijdens de Forts Walk

De volgende bestemming is Horseshoebay. Vlakbij de afslag naar Radical Bay begint de Forts Walk, een wandeling naar de ruïnes van een fort uit woII. Tijdens deze wandeling zou je een grote kans hebben om koala’s te zien. We kozen eigenlijk niet het juiste tijdstip uit om te wandelen (12.00u). Het was bloedheet en we hadden ook nog te weinig water meegenomen..maar we hebben wel koala’s gezien, wel vier! Het makkelijke is ook dat ze de hele tijd slapen en dus op dezelfde plek blijven zitten. Zie je ze op de heenweg, dan zie je ze ook op de terugweg. Het was erg leuk om de koala’s in het wild te zien en dan ook nog redelijk dichtbij. Je loopt de Fort Walk heen en terug in ongeveer 1-1,5 uur. Bedenk wel dat het erg warm kan zijn en dat je dus voldoende drinken meeneemt.

IMG_3923

IMG_3927

Hoe dichtbij we waren 🙂

IMG_3926 IMG_3933 IMG_3928

Zwemmen en Kookaburra’s bij Alma Bay

Na de wandeling reden we door naar Horseshoebay. Daar lesten we onze dorst door flink bij te tanken en we kochten ook nog een heerlijk ijsje. We reden door naar Alma Bay waar we lekker naar het strand gingen. Je kon er goed zwemmen (wel werd er tussentijds een zak chips uit onze tas gejat, dat was wat minder, gelukkig niks kostbaars).

IMG_3937 IMG_3939Deze kookaburra’s zagen we vlakbij Alma Bay

Lorikeets bij Bungalowbay

Rond 16.30u zorgden we ervoor dat we bij Bungalowbay waren, want daar werden de vogels gevoerd en dat zou leuk zijn werden we getipt…nou dat hebben we geweten. Honderden vogels (lorikeets) kwamen er op af. Je kon nat brood pakken dan dan kwamen ze het uit je hand eten. Op een gegeven moment had ik een stuk brood in mijn hand, toen zaten er wel 6 vogels op mijn armen/schouders en hoofd. Ze hadden wel scherpe nagels! Natalie vond het erg leuk om te zien, maar vond de vogels ook wel wat eng als ze dichtbijkwamen (wat overweldigend allemaal). Aan de ene kant wilde ze ook wel een vogel voeren, maar aan de andere kant vond ze het ook eng. Op een gegeven moment zat er dan toch een vogel op haar hoofd. Snel een foto gemaakt.

IMG_3942 IMG_3953 IMG_3956 IMG_3958 IMG_3952

Na het voeren reden we weer terug naar Nelly Bay om de auto in te leveren (om 17.00u). Om 17.10u gingen we weer met de ferry mee naar Townsville. Daar aten we snel wat bij de Mac. Het was een leuk dagje op Magnetic Island. Wij vonden het de moeite waard!

En, zou jij je een dagje op Magnetic Island kunnen vermaken?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Stéphanie 10 februari 2016 at 20:46

  Leuk artikel en mooie foto’s! Ik ben dol op natuur en wildlife dus ik zou mij makkelijk kunnen vermaken op Magnetic Island. Koalas zijn zo schattig, ik hoop ze nog eens in het wild te zien. Maar na het zien van je foto van de kookaburra ben ik helemaal verliefd haha Die strandbuggy ziet er heel gaaf uit, het lijkt mij heerlijk om daar een dagje in rond te rijden!

  • Reply Carolien 12 februari 2016 at 09:48

   Ja, koala’s zijn schattig, al meerdere keren mogen zien. Ze zijn megalui. Maar ojee als ze ruzie hebben, dan komt er een geluid uit!

 • Reply Marcella 15 februari 2016 at 20:14

  Wat een gaaf eiland, mooie foto’s! Tof om met zo’n Moke op pad te gaan. Leuk joh, al die gekleurde vogeltjes!

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.