Leuven praktische tips

Leuven is een leuke studentenstad in de Belgische provincie Vlaams-Brabant niet ver van Brussel. Het heeft nog geen 100.000 inwoners waaronder ook veel studenten. Vanwege de aanwezigheid van de bierbrouwerij Stella Artois en de universiteit wordt Leuven ook wel de bierhoofdstad van Vlaanderen genoemd. Natuurlijk kan je hier terecht voor een lekker pintje in één van de vele café’s of op een terrasje, maar ook als je niks met bier hebt kan je hier gerust een dagje of weekend vermaken. Inspiratie nodig? Lees dan mijn blogpost Leuven 10 leuke adresjes. Ben je overtuigd en wil je een bezoek aan deze stad plannen? Lees dan mijn praktische tips.

Leuven Praktische tips

LeuvenBereikbaarheid met trein en auto inclusief parkeren

Leuven is zeer goed bereikbaar vanuit Nederland, zowel per trein als met de auto. Zelf koos ik voor mijn bezoek aan Leuven voor de trein en dat is goed bevallen.  Vanuit Rotterdam vertrekt er een internationale trein naar Brussel, je moet één keer overstappen op Mechelen en dan ben je al in Leuven! Vanuit Roosendaal ben je met de trein in 1,5 uur in Leuven en vanuit Rotterdam is het 2 uur 15 minuten. Boek je tickets op NS International. Let op, kies voor retour, ook als je op verschillende dagen reist. Zo vertrok ik op zaterdag en kwam ik zondag terug. Als ik aparte enkeltjes boekte was ik €25,80 per enkeltje kwijt (dus totaal €51,60). Als je kiest voor retour en dan twee verschillende data invult, kost dezelfde reis je in totaal maar €37,80. Mooi meegenomen toch? Je print je ticket uit of kiest voor een mobiel ticket en je bent klaar voor je reis. Je hoeft voor Nederland met een internationaal ticket niet in te checken met je OV kaart. Met de auto ben je vanaf Roosendaal in zo’n 1,5 uur in Leuven, vanuit Rotterdam in een kleine 2 uur. Kom je met de auto, dan kan je deze het beste parkeren in P1 Parking Station Leuven. Je kan hier in het weekend parkeren voor €5,00 per dag.

Overnachten in Leuven

Ik sliep tijdens mijn bezoek in Leuven in dit fijne hotel. Het ligt naast het station dus je hoeft niet te slepen met je spullen en je hebt geen transfer nodig. Vanaf het station loop je op het perron naar de glazen lift en je gaat hier naar de voetgangersbrug boven het perron. Je loopt richting perron 13 (achterkant van station) en je komt uit op een binnenplein waar je aan de linkerkant het hotel ziet liggen. Aan de rechterkant vind je de parkeergarage. Als je nog niet kunt inchecken kan je wel al je bagage afgeven, deze wordt netjes in een afgesloten ruimte geplaatst en je krijgt een bonnetje als bewijs. De kamer bevat alles wat je nodig hebt, ik heb er heerlijk geslapen en de douche blijkt de volgende ochtend een heerlijke straal te hebben. Ik kwam er maar moeilijk onder vandaan. Gelukkig lonkte het ontbijt, wat erg uitgebreid is. Van eieren met spek, tot allerlei zoetigheden en heerlijke broodjes. Als je even moet wachten op de trein of je wilt nog een een ‘afzakkertje’ in het hotel dan kan dat ook prima, want er is een bar met wat zitjes. In nog geen vijf minuten loop je al het centrum in. Ik vond vooral de locatie een echte pré van dit hotel.

Of je kiest voor dit bijzondere hotel met wintertuin, bar en open haard. Of voor dit hotel waar het ontbijt door alle bezoekers als fantastisch wordt beoordeeld.

Bekijk hier nog veel meer hotelopties in Leuven.

foto 4 foto 5 foto 6 IMG_4911

Toeristische informatie

Voor toeristische informatie breng je voorafgaand aan je citytrip het best een bezoekje aan www.visitleuven.be. Ben je al in Leuven dan kan je een bezoekje brengen aan het bureau voor Toerisme aan de Naamsestraat 3, open van ma tot zo van 10-17.00 uur (van begin nov tot eind feb gesloten op zondagen). Enkele bezienswaardigheden van Leuven vind je in mijn andere blogpost Leuven 10 leuke adresjes. Natuurlijk valt er nog veel meer te ontdekken dan deze adresjes, kijk voor inspiratie ook eens in de Toeristische Gids Leuven (pdf).

ILUV Leuven ticket

Wil je zoveel mogelijk uit je bezoek aan Leuven halen, overweeg dan de aanschaf van het ILUVLeuven ticket. Met dit ticket kan je verschillende highlights bezoeken tegen gereduceerd tarief. Zo heb je toegang tot de Universiteitsbibliotheek en toren, het Stadhuis, M-Museum en de Schatkamer van Sint-Pieter voor 16 euro. Het ticket is 3 dagen geldig, dus ideaal als je een weekend citytrip maakt. Het ticket is te verkrijgen bij www.visitleuven.be.

Leuven praktische tips

En, wanneer ga jij naar Leuven?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.