Love to camp: Camping Ascou la Forge review

Camping Ascou la Forge ligt in de Pyreneeën Ariège, vlakbij de plaats Ax-les-Thermes en boven Andorra. Bij de camping zelf vind je niet direct hele hoge bergen, maar net daarbuiten vind je pieken van ongeveer 2000m. Het is een uitstekende omgeving als je van natuur, bergen en outdooractiviteiten houdt.

Benieuwd naar andere berggebieden in Frankrijk? Lees dan ook mijn artikelen over de Franse Alpen en Frans Baskenland

Entree en ontvangst Camping Ascou la Forge

Als we richting camping rijden blijken we eerst bij de verkeerde plek te zijn. Het bordje camping hebben we gemist. Maar al snel vinden we de echte entree en we worden direct opgevangen door Helma die ons vriendelijk ontvangt en ons alle informatie geeft die we nodig hebben.

De entree met de receptie
Bloemen bij het hoofdgebouw met winkel, receptie en sanitair

Het terrein en de staanplaatsen

De camping heeft 55 staanplaatsen van minimaal 100m2. Ruim voldoende qua grootte. De plekken liggen verspreid over een groot terrein omzoomd door bomen. Bij de rivier zijn een paar tentplekken die wel iets weg hebben van wildkampeerplekken. En achteraan is een autovrij kampeerterrein. Op het terrein zelf zijn niet zo heel veel bomen die voor schaduw zorgen. Aan de rand is wel meer schaduw. Het is niet overal even vlak, dus je moet wel goed kijken hoe je je tent neerzet, anders rol je de hele tijd van je bed af. Heb je geen tent of geen zin om spullen mee te sjouwen? Er zijn ook verhuuraccommodaties zoals houten chalets, kampeerbungalows en een appartement.

Plek met schaduw vindje vooral aan de randen
Camping Ascou la Forge
Uitzicht op groene omgeving
Camping Ascou la Forge kampeerterrein
Veel ruimte, zeker buiten het hoogseizoen. Wij waren er in de 1e week van de zomervakantie en toen waren er nog niet veel andere gasten
Verhuuraccommodatie op camping Ascou la Forge
De chalets die je kunt huren

Voorzieningen en sanitair

Op de camping zijn ruim voldoende voorzieningen. Er zijn twee sanitairgebouwen met voldoende wc’s en douches. En mogelijkheid om af te wassen. Geen wc-papier in het hoogseizoen dus dat moet je zelf meenemen. Wel zeep om je handen te wassen, fijn! Op de camping is een campingwinkel waar je streekproducten en wandelkaarten kunt kopen. En waar brood verkocht wordt. Wij waren er nog vrij vroeg in het hoogseizoen en toen was de winkel nog niet open en haalden we het brood bij de receptie. Ook heerlijk donker (walnoten)brood. Verder is er een bar met terras, waar je lekker wat kunt drinken en simpele (snack) maaltijden kunt eten. En bij een dagje slecht weer bij de houtkachel kan zitten. Er is een (simpel/klein) zwembad, waar vooral de jeugd zich in vermaakt. En bij de rivier kan je dammen bouwen en pootje baden.

Het zwembad en gebouw van Mountain Sports
De bar met terras

Buitensport en activiteiten

De camping heeft een eigen buitensportorganisatie, die iedere dag activiteiten organiseert. Je kunt onder andere raften, canyoning, klimmen & abseilen (ook via ferrata) en wildwaterkanoën. Je schrijft je hiervoor in bij de bar en bij voldoende deelname gaat de activiteit door. De avond ervoor krijg je instructies en routebeschrijvingen. Meestal moet je wel zelf naar het beginpunt rijden en dat ligt soms nog wel op een uurtje van de camping. Wij zouden gaan canyoning, maar door slecht weer ging dit niet door. Wel hebben we het raften uitgeprobeerd. Dit is een prima tocht voor iedereen te doen, door een hele mooie omgeving (kloof). Bekijk het filmpje maar of lees het hele verslag van de rafttocht over de Aude.

Raften

Omgeving

De camping ligt niet ver van het leuke plaatsje Ax-les-Thermes. Bekend om zijn warmwaterbronnen. Midden in het plaatsje vind je nog steeds een bron en kan je voelen hoe warm deze is (heet!). De plaats heeft verschillende leuke winkelstraten, restaurants en terrassen. Op ongeveer 45 minuten rijden ligt Andorra. Hier kan je tax-free shoppen. Verder is het daar vooral gericht op de wintersport, weinig sfeervol in de zomer. In de omgeving van de camping vind je drie cols: Col de Pailhères (2000m), Col de Pradel (1673m) en Col Chioula (1431m) waarvandaan je prachtige bergwandelingen kunt maken. En ook fanatieke fietsers zullen de cols willen bedwingen. In de omgeving vind je een aantal Katharenburchten die te bezoeken zijn. En er zijn hier veel sporen (en musea) uit de prehistorie. Genoeg te zien en te beleven dus.

Prachtige groene omgeving met kastelen en burchten
Pyreneeën Ariège
Op de verschillende cols in de Pyreneeën grazen paarden en ander vee in het wild.

Conclusie

Camping Ascou la Forge is de ideale camping voor natuurliefhebbers en voor mensen die houden van outdooractiviteiten, zoals wandelen, fietsen en bergsporten. De camping is van alle gemakken voorzien en trekt in het hoogseizoen ook voldoende gezinnen (uit Nederland en België). Wij waren er in de eerste week van de zomervakantie en toen waren er nog niet veel mensen en gingen nog niet alle buitensportactiviteiten door. Er stond toen een mix van nationaliteiten op de camping: Fransen, Belgen, Duitsers en Nederlanders. Let op: de camping ligt vrij hoog dus de nachten kunnen koud zijn.

Zie ook de website van de camping

Camping Ascou la Forge

8.4

Plekken

8.5/10

Kindvriendelijk

8.0/10

Voorzieningen

8.5/10

Sanitair

8.0/10

Omgeving

9.0/10

+

  • Mooie ruime plekken met uitzicht op groen, bij water lijken het zelfs wildkampeerplekken
  • Bar met terras waar je lekker een drankje kunt drinken en eenvoudige (snack) maaltijden kunt eten
  • Veel buitensportmogelijkheden vanaf de camping
  • Mooie omgeving met veel outdoormogelijkheden
  • Prima sanitair

_

  • De staanplaatsen zijn op sommige plekken wat scheef en niet overal is schaduw
  • Niet echt zicht op (hoge) bergen
  • Geen apart sanitair voor vrouwen en mannen
  • Zwembad is vrij klein
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.