Review fotoalbum Webprint

Als fotograaf maak ik heel veel foto’s, zowel professioneel als privé. Deze foto’s staan allemaal netjes op de pc en op verschillende back-ups. Natuurlijk gebruik ik ook veel foto’s voor mijn blog, maar toch ben ik altijd op zoek naar leuke manieren om mijn foto’s te gebruiken, zodat ze voor meer mensen te zien zijn. Uiteraard heb ik ook fotoalbums thuis liggen, maar sinds ik professioneel ben gaan fotografen lopen mijn eigen fotoalbums hopeloos achter. Ik heb van mijn laatste reizen dan ook geen een album op de plank. Toch wel zonde. En toen Webprint met het aanbod kwam of ik een review van een fotoalbum wilde maken, hoefde ik er geen tweede keer over na te denken. Zo kon ik eindelijk mijn foto’s als herinnering bewaren én delen met mijn familie en vrienden. Want eerlijk is eerlijk, een album kijkt toch veel makkelijker en beter dan een slideshow op een tablet 😉 Daarom nu: Review fotoalbum en een winactie voor jou!

Indeling en bestelsoftware

Voor het bestellen van je fotoalbum bij Webprint hoef je geen programma te downloaden. Je kunt gelijk aan de slag op www.webprint.nl. Je kiest het gewenste album en via de knop bestel nu wordt je na inloggen, naar de bestelsoftware geleid (https://www.webprint.nl/fotoboek-maken). Daar word je gelijk met behulp van peilen wegwijs gemaakt in hoe je moet beginnen. Je begint met het toevoegen van de foto’s die je wilt gebruiken. Dat kan foto voor foto maar ook meerdere tegelijk. Links zie je dan al je geselecteerde foto’s staan. De indeling begint met de voor- en achterkant van je album. Hier kan je foto’s en tekst plaatsen. Deze indeling staat vast. De indeling van de vervolgpagina’s kan je zelf bepalen. Er staat een standaard indeling, maar je kunt ook uit verschillende andere indelingen kiezen (naast foto’s zie je indeling staan), je sleept de gewenste indeling simpelweg naar de pagina’s en het wordt aangepast. Ik vond de software erg makkelijk werken en ik heb niks gemist. Je kunt ook allerlei plaatjes toevoegen of spelen met kleuren voor je achtergrond. Dit heb ik zelf niet gedaan, want ik houd van eenvoud en van grote foto’s op een pagina. Als je klaar bent is het goed om nog even een voorbeeld te bekijken, zodat je een idee krijgt hoe het er straks uit komt te zien. Daarna is het een kwestie van album in winkelwagen plaatsen en bestellen maar.


Links zie je je eigen foto’s nadat je ze hebt toegevoegd, je sleept ze naar het fotokader en klaar ben je!

Op de voor- en achterkant kan je foto’s kwijt (eventueel ook één grote foto) en tekst, ook op de rug kun je tekst plaatsen, daar heb ik niet voor gekozen


Zo maak de foto op het gewenste formaat

Controleer altijd je album in de afdrukweergave voordat je gaat bestellen

Vol verwachting klopt mijn hart

Toen was het wachten geblazen. Ik had een liggend XL fotoalbum besteld met foto’s op glanzend, dik papier. Ik was erg benieuwd hoe het resultaat zou zijn. Ik had al ergens gelezen dat bij de matte variant de kleuren toch minder mooi uitkwamen. Nu houd ik zelf al erg van glanzend als ik kleur gebruik, dus de keuze was voor mij niet zo moeilijk. Het moment was daar, het fotoalbum werd gebracht. Vol verwachting pakte ik het uit en ik werd zeker niet teleurgesteld. De keuze voor glanzend was een goede, geeft toch net meer luxe aan het product. Wel zijn de kleuren ook met glanzend papier iets minder helder dan op pc. Het papier is luxe en het album blijft daardoor goed liggen, mooi! Ja, afgezien dat de kleuren voor mij nog wel wat beter mogen, ben ik erg blij met het resultaat! Het straalt zeker luxe uit.

IMG_4162IMG_4167 IMG_4171

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.