Met de auto naar de zon? Zo zit het met je autoverzekering

Met de auto en zonder plan richting de nazomerzon rijden? Dat is misschien wel het meest ultieme gevoel van vrijheid. Helemaal wanneer alles mogelijk is en als het regent, je gewoon weer in de auto kan springen naar een plek waar de zon wél schijnt. Tuurlijk ga je er vanuit dat alles goed gaat, maar wat als je opeens autopech hebt of schade rijdt? Hoe zit het dan met je verzekering?

Op zoek naar een leuke roadtrip? Lees dan ook: 7x verrassende autorondreizen in Europa.

Autoverzekering is geldig in buitenland

Voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor de mate van ontspannenheid op je vakantie. Je kunt het van tevoren maar beter goed geregeld hebben. Gelukkig is je Nederlandse autoverzekering, in de meeste Europese landen, gewoon geldig. Zo niet, dan staat dit land doorgestreept op de achterkant van je groene kaart. Een nieuwe autoverzekering vergelijken en afsluiten is dus niet per se nodig.

Autoschade in het buitenland

Op het moment dat er iets met je auto gebeurt, zoals schade of pech, is dat natuurlijk flink balen. Er zit wel een groot verschil tussen die twee. Op het moment dat je autopech hebt, dan heb je niks aan je autoverzekering. Maar is je auto slachtoffer van vandalisme, heb je een botsing of ben je ergens tegenaan gereden (en kan dit niet wachten tot je weer thuis bent), dan kun je gebruik maken van je autoverzekering. Neem dan ook altijd contact op met de alarmcentrale van je autoverzekeraar. Zij zijn vaak op elk moment van de dag bereikbaar. Overleg met je verzekeraar wat je moet doen en volg de instructies op. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet volledig zelf voor de kosten opdraait.

Autopech in het buitenland

Komt er rook onder de motorkap vandaan of sta je simpelweg gewoon stil? Dan is het een ander verhaal en daar kun je met alleen je autoverzekering niks mee. Voor dit soort gevallen heb je een verzekering nodig die pechhulp in het buitenland dekt.

Sluit dit daarom altijd af voordat je in de auto stapt naar je vakantieadres. Dit kan met een extra dekking op je autoverzekering, via je reisverzekering of via een pechhulpaanbieder. Let wel op dat je je niet dubbel verzekerd. Dat is namelijk niet nodig en vooral zonde van je geld.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Independer.nl

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

 

This function has been disabled for Dream the world.