Maastricht de hotspots in Wyck

Afgelopen weekend was ik met een paar vriendinnen in Maastricht voor een korte citytrip. Dit weekend stond niet in het teken van cultuur of actief de stad ontdekken en al helemaal niet in het teken van gezin of kinderen. Wij kwamen vooral om te shoppen en om bij te kletsen met elkaar onder het genot van een lekker hapje en drankje. We vonden de wijk Wyck erg gezellig, daarom een post Maastricht de hotspots in Wyck. Hieronder vind je de leukste adresjes in deze upcoming en trendy wijk.

Maastricht de hotspots in Wyck

wyck-plattegrond bron: vvvmaastricht.nlfoto 2

Hotel Kaboom

Voor mij is het ruim drie uur met de trein naar Maastricht. Ik vertrek daarom vroeg en rol uren later enigszins verkreukeld de trein uit. Hoe fijn is het dan dat je hotel recht tegenover het station ligt. En nog fijner, ernaast ligt De Douwe Egberts waar je kunt genieten van een heerlijke cappuccino, eventueel met een stuk gebak. Dat is een fijne start van onze citytrip. We starten dan ook in dit café. We kunnen nog niet inchecken, maar geen probleem, de bagage kunnen we in een speciale ruimte kwijt die op slot gaat. Later, nadat we Maastricht verkend hebben, kunnen we inchecken en richting onze kamer. Kaboom is nog maar net open en dat zie je. Alles is nog heerlijk nieuw. En de frisse inrichting zorgt voor een vrolijke touch. Let op de lift, het leuke behang en de details op de muren (Alles wat je moet weten).

IMG_0826
IMG_0828IMG_0834IMG_0829

Wij hebben een vierpersoonskamer met een tweepersoonsbed en twee losse bedden. Ook ideaal voor een gezin. De badkamer is lekker strak en heeft een luxe uitstraling. De stortdouche is heel fijn, merken we de volgende ochtend. Er is een apart toilet, dat is met meer personen ook prettig. Wij vonden de bedden wat aan de harde kant, maar dat is persoonlijk. We hoorden nog behoorlijk wat geluiden van de straat, maar niet dusdanig dat we er wakker van lagen. De wifi van het hotel kregen wij niet aan de praat, maar gelukkig heb je ook wifi van de stad zelf, dus hoe dan ook we hadden wifi!

IMG_0830

Je kunt ontbijtvouchers krijgen die je bij Douwe Egbertscafé ernaast kunt inleveren. De keuze vonden wij wat beperkt, dus wij gingen liever elders ontbijten. Ik heb begrepen dat het binnenkort wel mogelijk is om uitgebreid te ontbijten bij nieuwe buurman Dadawan. Hotel Kaboom is een prima optie als je Maastricht wil verkennen. Het personeel is heel vriendelijk en helpt je graag op weg en je hebt alles wat je nodig hebt. De kamers hebben een frisse en leuke uitstraling en zijn voorzien van de belangrijkste items.

Douwe Egberts café

Naast Kaboom zit het Douwe Egberts café. Naast koffie kan je hier ook lekkere taarten eten en ontbijten (via de ontbijtvouchers van Kaboom). Het is een lekkere plek om je bezoek aan Maastricht te beginnen als je met de trein komt, want het ligt tegenover het station.

bron: Douwe Egberts facebook

bron: Douwe Egberts facebook

Wycker cabinet

Op onze zoektocht naar een lekker restaurant, stuitten we op het Wycker cabinet, helaas is het helemaal vol deze zaterdagavond. We komen de volgende dag terug voor een lunch op het buiten terras. De hamburger smaakt prima, maar vooral de handgemaakte frieten erbij vallen in de smaak. Mijn vriendinnen nemen bagel met zalm en een clubsandwich en ook die vallen in de smaak. Een prima lunchtent wat ons betreft.

bron: www.wyckercabinet.nl

bron: www.wyckercabinet.nl

www.wyckercabinet.nl

Eetcafé Ceramique

In Wyck komen we ook eetcafé Ceramique tegen. Het lijkt op het eerste gezicht helemaal vol te zitten, maar er blijken boven ook nog twee verdiepingen te zitten en daar is nog net een plekje voor ons. We worden warm en vrolijk onthaald door één van de obers. Het huisaperatief, prosecco met Aranchella of Limoncello valt zeer in de smaak. Net als het viergangen keuzemenu. Vooral de cheesecake (dessert) was om je vingers bij af te likken.

ceramique bron: lestables.nl

ceramique bron: lestables.nl

IMG_0836bIMG_0837

www.eetcafeceramique.nl

Bread & Delicious / sinds 14 mei 2019: SoDelicious

Op zoek naar een leuke ontbijtplek stuitten we op Bread & Delicious, een bakkerij waar je ook kunt ontbijten en lunchen. We kozen voor een Frans ontbijt, croissant met jam, een broodje, een gekookte eitje, cappucino en een verse jus d’orange. Het smaakte ons prima.

www.sodelicious.nl

Er zijn nog veel meer leuke restaurants en cafés in Wyck, maar wij hadden niet de tijd om deze allemaal te ontdekken. Blijft er in ieder geval nog genoeg over voor een volgend bezoek.

Meer informatie

Meer informatie over de upcomping trendy wijk Wyck, vind je op www.vvvmaastricht.nl

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Sanne 28 augustus 2017 at 17:23

  Wyck is super leuk! Zelf nu net weer in Townhouse hotel verbleven!

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.