Love to camp: Lancelin Caravanpark

De dag dat we onze 4WD auto met daktent ophalen in Perth, willen we niet te ver rijden. We rijden richting Noorden, bezoeken Yanchep NP en doen inkopen bij een grote supermarkt. Tegen het einde van de middag vinden we dat we ver genoeg hebben gereden. We stoppen daarom bij Lancelin. Bekend om z’n grote zandduinen. We vinden een camping, die nagenoeg helemaal leeg is. Tja, het is tenslotte winter in Australië en hier is het nog niet erg warm. We kiezen een tentplek tegen de duinen aan en hebben alle ruimte.

Lancelin Caravanpark Australië img_2075

Algemene indruk camping

De camping oogt een beetje shabby. Het is allemaal een beetje oud en aan onderhoud toe. En we zien ook veel (vaste) stacaravans. Nu het er helemaal leeg is, oogt het een beetje verlaten. Het is vreemd om nogal ‘alleen’ te zijn op de camping. Het is niet heel ver lopen naar het sanitairblok. De wc’s en douches zijn gelukkig wel schoon. Erg belangrijk!

img_2080img_0085 img_2081

Dichtbij zee

Een voordeel van onze plek tegen de duinen aan: via een pad door de duinen lopen we zo het strand op! We zien een waanzinnig mooie zonsondergang. Pelikanen vliegen door de lucht en landen ook op het strand. Het is nog fris en er barst niet veel later een regenbui los. Het is dus nog niet echt ‘tropisch’. Toch vinden we het een fijne plek, zo dichtbij zee. We ruiken het zout, horen de golven en de zeevogels. Ja we hebben er prima geslapen. Bij het vertrek tekent de eigenaar nog een kaartje voor ons, hoe we het beste naar The Pinnacles kunnen rijden. En voor onze dochter tovert hij nog een notitieboekje met pen tevoorschijn. Zij ook weer blij! Je moet niet veel van de camping verwachten, maar voor een overnachting op weg naar the Pinnacles is hij prima!

img_2089b img_0099

Ik kon geen website vinden van de camping.

Lancelin Caravanpark

7

Plekken

7.0/10

Voorzieningen

6.5/10

Omgeving

7.5/10

+

 • Plek vlakbij zee
 • Prima locatie om vanaf Perth te overnachten op de eerste dag
 • Schoon sanitair

_

 • Beetje shabby camping
 • Veel stacaravans
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sanne 27 september 2016 at 16:45

  Handig! Wij hebben toen behoorlijk gezocht naar een beetje leuke camping. Na heel wat omwegen uiteinderlijk wel gevonden. Wat is kamperen in Australie toch heerlijk!!

  • Reply Carolien 30 september 2016 at 11:42

   Ja soms is het een uitdaging, zeker aan de Oostkust, daar wordt het al wat voller en zie je toch ook best veel ‘commerciële’ campings. Toen Natalie klein was, vonden we dat niet erg, beetje luxe en speeltuin/zwembad plezier. Nu ze wat ouder is vinden we het ook leuk om gewoon ‘off the road’ te gaan en natuurcampings te zoeken met mooi uitzicht!

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.