Love to camp: camping Quobba Station

Camping Quobba Station ligt aan de zogenaamde Blowholecoast, ten noorden van Carnarvon. Het is een enorm ruige kust, waar de golven hard tegenaanslaan. Ze spuiten op sommige plekken meters omhoog, vandaar ook de blowholecoast. Vanaf Carnarvon rijd je noordwaarts via de Blowholecoast Road naar de camping. Je komt langs de uitlopers van het enorme zoutmeer Lake MacLeod. Deze kan je niet echt bezoeken, want er wordt nog steeds zout gewonnen.

Campingplekken

De camping ligt bij een veebedrijf (m.n. schapen) en de campingplekken liggen in de duinen. Je zit direct bij de blowhole coast en je hebt vanaf de top van de duinen dan ook een schitterend uitzicht op de kustlijn. Wij hadden een ‘unpowered’ plek, omdat we die het mooiste vonden, maar je kunt ook een plek met elektriciteit krijgen, deze komt direct van de generator van de station. Elektrisch koken is niet toegestaan. Bij iedere plek is een mogelijkheid om een kampvuur te maken. Tip, zoek wel een enigszins beschutte plek, want het waait hier veel. Wil je niet kamperen? Er zijn ook verschillende simpele accommodaties te huur.

Voorzieningen

Er is een klein sanitairgebouw met warm gestookte douches. Het water is brak, dus wel een beetje zout. Zoet water kun je uit een tank tappen. Verder is er nog een kleine winkel voor de eerste levensbehoeften. Er is een basic kampkitchen waar je de afwas kunt doen. Het is ’s avonds erg donker, dus vergeet je zaklamp niet!

De blowholecoast

Het mooiste van de camping vond ik het uitzicht op de schitterende, ruige kustlijn. We bezochten het bankje bovenaan de duinen regelmatig om van het uitzicht te genieten, vooral bij zonsopkomst en -ondergang. Je kunt heerlijk wandelen en zoeken naar schelpen. Zwemmen is hier niet echt mogelijk. Wij hadden geluk ook in juiste tijd van het jaar hier te zijn, want we zagen ook voorbijtrekkende walvissen. Soms sprongen ze uit het water!

Red Bluff

Als je nog meer afgelegen wilt kamperen kies je voor camping Red Bluff, ook onderdeel van Quobba station. Om hier te komen moet je een hele ruige en hobbelige weg afleggen, alleen geschikt voor 4 WD. Wij brachten ook even een bezoek aan deze camping, maar hebben hier niet gestaan. De ecotents zagen er echt goed uit en hierbij heb je wel wat voorzieningen. De algemene voorzieningen voor ‘gewone’ kampeerders, zijn een stuk minder dan bij de Quobba station camping. Hier heb je alleen een ‘gat in de grond toilet’, die je niet kunt doortrekken, maar die je met houtsnippers moet afdekken (rook wel beter dan de chemische variant). Je hebt hier ook geen elektriciteit en geen water voor kampeerders. Wil je hier kamperen dan moet je dat eerst melden bij Quobba station, wel handig om te weten voordat je helemaal naar Red Bluff rijdt om vervolgens weer terug te moeten over de slechte weg.

Wij vonden de Blowholecoast echt een must see en de campings op Quobba station echt supermooi. Een van de hoogtepunten van onze West Australië reis.

Wat vindt jij van deze plek?

 

Quobba Station

8.2

Plaatsen

9.0/10

Voorzieningen

6.5/10

Omgeving

9.0/10

+

  • Supermooie plekken in de duinen
  • Doortrektoiletten en warme douches
  • De schitterende kustlijn met walvissen
  • Vuurplaats

_

  • soms wat vliegen
  • erg basic
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.