Love to camp: camping Le Gravelotte

We zijn – voordat Natalie er was – al een paar keer naar camping Le Gravelotte geweest. Ik hou van de bergen en ga het liefst ieder jaar wel even naar een streek met bergen. Dit keer besloten we een paar dagen naar deze camping te gaan in de Alpen, alvorens we wat meer verder gingen naar het zuiden.

Camping le Gravelotte

Plekken en ligging

De camping ligt in de Alpen, vlakbij het wintersportplaatsje La Grave en langs de rivier La Romanche. Je hebt schitterende uitzichten op de omringende bergen, onder andere op de la Meije (3982m) , waar je ook naartoe kunt met een kabelbaantje. Wij hadden een plek gereserveerd, maar daar wisten ze niet veel meer van toen we aankwamen. Gelukkig was het allemaal geen probleem, want er zijn niet echte vaste staanplaatsen en genoeg ruimte nog voor een tent. We hadden een ruime plek met voldoende schaduw en voldoende groen om ons heen.

Camping le GravelotteCamping le Gravelotte

Voorzieningen

De camping heeft een Franse eigenaar en de gasten zijn van allerlei nationaliteiten. Voor Natalie wel wat moeilijker om vriendjes te maken, dan op een camping met voornamelijk Nederlandse gezinnen. Er is een bar op de camping waar je brood kunt bestellen. Ook is er een speeltuin en een zwembad. Verder geen aparte voorzieningen voor kinderen en ook geen animatie. De belangrijkste trekpleister van deze camping is de natuur en het schitterende uitzicht.

38919331
bron: Panoramio.com

Camping le Gravelotte
Vanaf de camping heb je zicht op de kabelbaan die naar La Meije gaat

Koude nachten

Het is koud in de bergen vooral ’s nachts, ook op deze camping. Neem dus voldoende dikke slaapzakken mee. Toen wij er waren was het heel erg slecht weer, veel regen en zelfs sneeuw in de bergen. De rivier was enorm toegenomen en dreigde zelfs de camping te overstromen, gelukkig gebeurde dat niet.  Mijn advies zou toch zijn, om niet te dicht bij de rivier te gaan staan zeker niet bij regenachtig weer. Door het slechte weer zijn wij ook eerder vertrokken richting zuiden, omdat we echt zaten te koukleumen bij 4 graden. Jammer, we hadden graag Natalie nog meer van de mooie omgeving willen laten zien (wat wij bij de vorige vakanties al hadden gezien), zoals een tocht met de kabelbaan naar La Meije en een bezoek aan de ijsgrotten daar. Volgende keer beter.

Camping Le GravelotteCamping le Gravelotte

Verschil in waterniveau, bovenaan na flinke regenval, bijna overstroming, onderaan na een dag geen regen

Conclusie

Een camping met supermooie uitzichten op de bergen en mooie plekken voor je tent. Een heerlijk zwembad voor als het een warm dagje is. Het is heerlijk ontspannen bij het zwembad na een dag wandelen. Verder weinig tot geen voorzieningen voor kinderen, maar in het hoogseizoen zitten hier ook Nederlanders, zij het wat minder dan in bijv. de Dordogne. Kortom een mooie camping voor wie vooral komt voor de rust en de schitterende omgeving.

Meer informatie: www.camping-le-gravelotte.com

 

Le Gravelotte

7.9

Plekken

8.0/10

Kindvriendelijk

6.5/10

Voorzieningen

7.5/10

Omgeving

9.5/10

+

  • Schitterend uitzicht op de bergen, oa op La Meije
  • Mooie omgeving, waar voldoende te doen en te zien is
  • Grote plekken, geen vaste staanplaatsen

_

  • Vooral 's nachts koud
  • Weinig voorzieningen voor kinderen
  • Geen dieren / paarden
  • Minder Nederlandse gezinnen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.