Menu
Delft / Zuid Holland

Hotspots Delft

Delft is een heerlijke stad voor een weekendje weg. Mijn tips voor een weekendje Delft heb je al eerder kunnen lezen. In deze blogpost neem ik je mee naar enkele leuke adresjes voor jouw stedentrip naar Delft.

Hotel de Koophandel Delft

Een van de leukste pleinen van Delft is de Beestenmarkt. Hier werd tot 1972 wekelijks een beestenmarkt gehouden. Je ziet er nog enkele paaltjes waar de schotten tussen stonden. Ook het standbeeld herinnert aan de vroegere bestemming van dit plein. In een van de panden werd vroeger het vee gewogen, zoek ook vooral de opschriften op dit gebouw. Maar nu is het dus vooral een gezellig plein waar je heerlijk op de terrassen kunt verblijven. Ons hotel staat aan dit plein: Hotel de Koophandel. Het is een heerlijk hotel, gunstig gelegen, kleinschalig met zeer vriendelijk personeel, heerlijke bedden en een goed ontbijt. Alles is goed verzorgd, als ik dan toch nog iets ter verbetering moet noemen, dan zou de inrichting van de kamer voor mij iets moderner mogen, het is een beetje ouderwets. Maar verder een prima hotel!

20161028_121846
20161029_100748

Voor de kast

Voor de kast is een van de vele leuke winkels in Delft. Het is een shop-in-shop-store, waar bedrijven en particulieren hun producten kunnen verkopen. Ik word direct naar binnengetrokken en kijk mijn ogen uit. Wat is het leuk! En zo verschillend ook. Van tassen, schilderijen en babykleding tot zelf te bereiden sterke drank. Ik val natuurlijk weer voor een opschrijfboekje, goh, die had ik nog niet.
Helaas is deze winkel sinds 2017 permanent gesloten

Appeltaart bij Kobus Kuch

Nog steeds op de Beestenmarkt vind je een heerlijke plek voor je (eerste) bakje koffie: Kobus Kuch. Wij namen hier ook een stuk van de beroemde appeltaart bij en we kregen zeker geen spijt. Dat is met recht nog eens een STUK taart. Lekker veel appel én met noten. Ik hou ervan. Heerlijk! Zo hierop kan ik wel weer even een tijdje vooruit. Goede vulling voor je stedentrip.

Lunch bij ’t Postkantoor

Als het tijd is voor de lunch, lopen wij in de Hippolytusbuurt. Onze blik valt op ’t Postkantoor en we besluiten hier naar binnen te gaan. Sinds 2005 worden hier echter niet meer de pakjes afgegeven maar kan je genieten van een heerlijke lunch of diner. Als wij binnenkomen is het helemaal vol. We kunnen nog net drie relax stoelen bemachtigen bij het raam. Dat zit wel lekker! Maar is niet zo handig als onze lunch geserveerd wordt. Gelukkig komt er dan net een tafeltje vrij. Dat het druk is, is een goed teken. Op de kaart vind je lekkere broodjes en salades en als je wilt kan je de yoghurt van het ontbijt ook gewoon als lunch krijgen. Het is heerlijk.

Hotspots Delft
20161028_132638

Eetcafé de Sjees

Wil je lekker én betaalbaar eten, dan ben je bij de Sjees aan het juiste adres. Het is er helemaal vol als wij binnenstappen. We krijgen bedenkelijke blikken als we zeggen niet gereserveerd te hebben. Maar we hebben geluk, want er staat net een stel op en zo hebben we toch een tafeltje. De Sjees is een echt bruin eetcafé, zonder veel poespas maar mét lekker eten én een goede Rioja wijn. En van de rekening worden we ook erg blij. Mijn advies: wel even reserveren voor de zekerheid! Deze avond liet ik mijn camera even liggen en genoot van het eten en het gezelschap. Kijk voor sfeerimpressies op hun site!

Eetcafé de Waag

Naast eetcafé de Sjees vind je eetcafé de Waag, nog zo’n aanrader voor lunch en diner. De eerste avond vangen we bot zonder reservering, helaas het is echt vol. We besluiten te reserveren voor de volgende avond. De Waag kent verschillende verdiepingen. Vroeger werden hier de waren gewogen, je ziet de katrollen nog hangen. Het is een apart, sfeervol pand waar we weer heerlijk eten.

20161029_203023
20161029_201547

Restaurant Het Koningshuys

Op de Markt vind je restaurant Het Koningshuys. Een ideale plek om even uit te puffen van je stadswandeling of van het winkelen. Wij lunchten er en dronken er een keer koffie mét appelgebak wat prima smaakte. Het is een leuke levendige plek, met mooi uitzicht op het stadhuis en de Nieuwe Kerk.

20161030_105326

Restaurant LEF

Tijdens onze stadswandeling komen we ook langs restaurant LEF, maar helaas is het dan nog gesloten, dus een kop koffie zit er niet in. Ik kijk door de ramen naar binnen. Het ziet er leuk uit. Ook het terras is een gezellige en vooral kleurrijk geheel. Op deze zondagmorgen is het nog uitgestorven, maar het schijnt favoriet te zijn bij studenten en dat kan ik me wel voorstellen. Het ligt wel een beetje uit het centrum, maar is wel goed aan te lopen. Een andere keer nog maar eens proberen.

We willen ook nog koffie drinken in het Stadts Koffiehuys, helaas zijn ze gesloten op zondag. Er zijn zeker genoeg leuke plekken in Delft waar je kunt genieten van een lekkere bak koffie, lunch of diner.

Waar heb jij wel eens lekker gegeten in Delft?

18 Comments

 • Denise - Follow my footprints
  29 november 2016 at 00:07

  Ja, Japans, maar wat jij laat zien ziet er ook allemaal héérlijk uit. Ik krijg er gewoon nú zin in.

  Reply
  • Carolien
   4 december 2016 at 12:41

   Japans, volgens mij heb ik die wel gezien, er zijn meer dan genoeg leuke en lekkere eettentjes in Delft.

   Reply
 • Sanne
  1 december 2016 at 13:21

  Super leuk! Deze adresjes komen mij heeeeeeeeeul bekend voor 🙂 Zelf kan ik de Beyaard (eten) nog aanraden, Koffiebar Kek (Voldersgracht) en Doerak en Locus voor biertjes.

  Reply
  • Carolien
   4 december 2016 at 12:37

   Kek hebben we volgens mij ook nog voor gestaan, maar weet even niet meer waarom we niet naar binnen gingen, volgens mij omdat we net al gegeten hadden, je kunt maar beperkt aantal eettentjes aan in een weekend 😉

   Reply
 • Jenny - ikreis.net
  1 december 2016 at 13:43

  Super leuke plekjes! Heel stijlvol en smakelijk.

  Reply
  • Carolien
   4 december 2016 at 12:35

   Zeker smakelijk en ook vaak nog erg betaalbaar, dat is ook fijn

   Reply
 • Yvonne
  1 december 2016 at 19:56

  Oh leuk! Ik wil echt al heel lang naar Delft, maar het is er nog niet van gekomen… Lijkt me ook leuk om een keer met strand te combineren, aangezien dat voor ons niet vanzelfsprekend is, op deze afstand. Van de zomer dus! In een mooi weekend 🙂

  Reply
  • Carolien
   4 december 2016 at 12:35

   Haha, ja die combinatie met strand maak ik nooit zo snel, daar zitten we zelf te dichtbij om daar dan naar te verlangen 😉

   Reply
 • Kelly | Dutchie on the Road
  1 december 2016 at 19:57

  Delft lijkt me een erg leuke stad! Ik ben er nog nooit geweest, maar zo te lezen moet ik er zeker een keer naar toe 🙂 .

  Reply
  • Carolien
   4 december 2016 at 12:34

   Zeker aan te raden en erg belangrijke plek van onze Nederlandse geschiedenis

   Reply
 • Aniek - travelwriter.nl
  2 december 2016 at 11:55

  ’t Postkantoor ziet er leuk uit, maar ook de andere eetadresjes….. Hmmm, binnenkort maar weer eens een stedentrip plannen. 🙂

  Reply
  • Carolien
   4 december 2016 at 12:33

   Ja, zo dichtbij en je bent er echt even uit samen!

   Reply
 • Wanda
  2 december 2016 at 15:26

  Wat een leuke plekjes, dat winkeltje wil ik echt eens bezoeken.

  Reply
  • Carolien
   4 december 2016 at 12:33

   Ja erg leuk, van alles door elkaar, ik hou ervan!

   Reply
 • Maud - Maudgeniet.nl
  2 december 2016 at 20:05

  He wat leuk! Delft is en blijft een prachtige stad. IK kan me nog herinneren dat wij gingen lunchen bij Eetcafé de Waag!

  Reply
  • Carolien
   4 december 2016 at 12:32

   Leuk, heb je er gewoond?

   Reply
 • Marcella
  4 december 2016 at 12:42

  Leuk, Delft is een leuke en gezellige stad! Toffe hotspots!

  Reply
  • Carolien
   4 december 2016 at 12:50

   Dank je!

   Reply

Laat een reactie achter

NIEUWSBRIEF

Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

 

Nieuwsbrief

Ontvang toffe reistips en upadetes over nieuwe bestemmingen

This function has been disabled for Dream the world.