Love to camp: camping Savannah Campground

Als je naar Karijini NP gaat dan is camping Savannah campground een ideale overnachtingsplek. Het ligt midden in het nationale park. Je bent omgeven door natuur en vooral door heel veel rood zand, kenmerkend voor de outback. Het maakt onderdel uit van het Eco Retreat. Je kunt hier ook andere accommodaties huren, van tenten tot luxere kamers.

De plekken

De camping is opgebouwd uit verschillende ‘velden’ waarbij je in een cirkel rondom de centrale voorzieningen staat. Je plek is enigszins afgeschermd, maar er is niet heel veel beschutting. De hele camping bestaat uit rood zand. Op de plek zelf is verder geen voorziening.


onze plek inclusief uitzicht

Voorzieningen

De kampeerplekken liggen rondom een open gezamenlijke voorziening, waar je een bbq, picknicktafel en afwasgelegenheid vindt. Ook zijn hier twee wc’s en een solar douche. Beste is om aan het eind van de dag te douchen, anders heb je koud water. Bedenk ook dat het koud kan worden in de outback. Wij kampeerden er in augustus (hun winter) en de nachten waren zo koud dat wij met al onze kleren aan zover mogelijk in onze slaapzakken lagen en nog lagen we wakker van de kou.


bbq area

Restaurant

Op het terrein van het Eco Retreat vind je ook een restaurant. Toen wij er tegen lunchtijd langs liepen, rook het lekker. Ze maakten de lunch buiten in de openlucht klaar en het rook naar meer, dus we reserveerden een tafel voor de avond. We waren er iets te vroeg, maar gelukkig was het happy hour, dus tijd voor een ‘sunshine’ cocktail. Die smaakte prima. Het menu zag er ook prima uit dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Het eten was best lekker, maar we hebben wel eens beter gegeten, de verwachtingen waren te hoog gespannen. De porties waren ook best klein. Wat echt tegenviel was het bakje koffie na het eten, wat we zelf moesten halen en inschenken uit een kan. De koffie was koud en niet lekker. Jammer. Het restaurant is behoorlijk aan de prijs. Op zich is het prima om hier een keer te eten, maar verwacht er dan niet al te veel van.


deze duiven lopen overal op de camping

Karijini NP

Karijini NP ligt zo’n 60 km van Tom Price, de dichtstbijzijnde plaats. Je moet heel wat kilometers afleggen om dit park te bekijken. Het is haast onmogelijk om dit in één dag te doen. Het zou ook erg zonde zijn als je hier zo weinig tijd doorbrengt, want er is genoeg moois te zien. Zie ook → Karijini National Park

Savannah Campground

7.8

Plekken

8.0/10

Voorzieningen

7.0/10

Omgeving

8.5/10

+

  • Mooi uitzicht en prima plekken
  • Mooie omgeving, Karijini NP kan je zeker een dag in vermaken
  • Restaurant is oké

_

  • Koude douche
  • Wc's zijn matig, niet erg schoon
  • Prijs/kwaliteit verhouding restaurant
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

 

This function has been disabled for Dream the world.