Love to camp: camping Les Gorges du Chambon

Camping les Gorges du Chambon ligt bij het plaatsje Eymouthiers in de streek Charente-Poitou vlakbij de Dordogne (Frankrijk). Zo’n 800 km vanaf Zeeland. Wij boekten de camping als tussenstop richting het Zuiden. De camping staat in het charmecamping boekje van de ANWB en op de site ziet het er ook vrij groen uit. Andere pré’s zijn een zwembad en een restaurant op de camping. Het enige wat tegenviel bij boeking was de forse prijs. Omdat wij maar een paar dagen boekten was het nog te doen, maar voor die prijs zijn de verwachtingen hooggespannen.

Camping Les Gorges du Chambon

Entree en ontvangst

Na een lange rit uit Nederland rijden we de camping op. De entree ziet er mooi en verzorgd uit. Het heeft iets mediterraans door het gebruik van de lichte stenen en de kruiden die in de tuin staan. Je wordt vriendelijk bij de receptie ontvangen en ze spreken er ook Nederlands, dus dat is makkelijk. Bij de entree heb je ook wifi, maar alleen tegen betaling en het werkte bij ons ook niet goed. Nu vinden wijdit niet zo erg (we kunnen wel zonder wifi), maar gezien de prijs die je voor de camping betaalt mag je toch meer verwachten! Wanneer wij er zijn is het 40 graden dus voordat we de tent opzetten drinken we eerst een koel drankje bij de bar tegenover de receptie. De entree en ontvangst (en koud drankje) bevallen ons goed!

Het terrein en de standplaatsen

Nadat we wat zijn bijgekomen van de reis, rijden we de camping op. Het is een goed verzorgd terrein met twee cirkelvormige  kampeervelden rondom sanitair gebouwen en kampeerplekken aan de rand. Wij staan aan de rand op een Grand Calme plek. Rustig en groot zou die zijn. Dat rustig klopt helemaal, maar wij vonden de plek niet erg groot. Als ik later een rondje over de camping loop zie ik aan de rand van de camping nog safaritenten staan met hangmat ervoor. Die zien er super uit op een mooie locatie, wel wat afgelegen, maar als je rust en ruimte zoekt moet je voor deze kiezen.

Camping Les Gorges du ChambonCamping Les Gorges du Chambon

Sanitair

Er zijn twee sanitair gebouwen op het terrein. Wij stonden er niet ver vanaf. We lazen niet zulke positieve verhalen over het sanitair en inderdaad onze eerste kennismaking is ook niet zo positief. Poep op de wc-bril, een verstopte wc én een koude douche. Overigens is het sanitair gemengd voor mannen en vrouwen. Nu vind ik dat niet zo’n probleem, alleen wat de wc betreft deel ik deze toch liever alleen met vrouwen. Gelukkig waren de rest van de douches die ik nam niet koud, dus ik had bij de eerste gewoon pech denk ik. De rest van het sanitair bleef matig scoren wat mij betreft. Vooral op hygiëne.

Voorzieningen kinderen en activiteiten

Er zijn voldoende voorzieningen voor kinderen, zoals een speeltuin met trampoline (bij het eerste kampeerveld), een zwembad, een riviertje om in te spelen (wel wat van de camping af), een sportveld en een kinderclub voor kinderen tot ca. 10 jaar. Voor (jonge) kinderen is het leuk om op het eerste veld te staan, vlakbij de speeltuin en het zwembad. Voor ons was het sportveld wel erg hermetisch afgesloten, we houden toch meer van een groen veld ergens op de camping ipv een soort van kooi, maar dat is persoonlijk. Er worden ook regelmatig andere activiteiten georganiseerd voor de hele familie, zoals paardrijden en kanovaren (tegen betaling). Je kunt ook mountainbikes huren en zo de omgeving verkennen. De camping heeft een visvijver, dit is nog een stukje van de camping af. Alwin heeft hier ook even gevist, maar helaas, ze beten niet.

Camping Les Gorges du Chambon

Zwembad en rivier

Wanneer wij op deze camping verblijven is het tegen de 40 graden. Watervertier is dan ook geen overbodige luxe. Gelukkig beschikt de camping over een mooi zwembad, waar het heerlijk is als het warm is. Je kunt er ook als ouder lekker liggen, want er zijn voldoende ligstoelen. De rivier is een stukje lopen vanaf de camping, het ligt een stuk lager dus vooral op de terugweg even klimmen. Voor (kleine) kinderen is het leuk om er in het water te spelen en dammen te bouwen. Echt zwemmen kun je er niet, daarvoor kan je beter naar het zwembad.

Camping Les Gorges du ChambonCamping Les Gorges du Chambon

Restaurant

Op de camping is een restaurant met een terras. Deze zit elke avond vol, dus wil je buiten eten dan is reserveren een must. Wij hebben er meerdere keren gegeten. Het heeft een leuk menu en het eten vonden wij erg lekker. De bediening en eigenaren zijn aardig en spreken (deels) Engels, maar het gaat niet zo heel vlot. Dat vonden wij zelf geen enkel probleem, want op vakantie hebben we geen haast. Kinderen kunnen in het zicht op het terrein naast het restaurant rondlopen en spelen. De speeltuin en zwembad zijn niet in het zicht. Je kunt ook gerechten afhalen om bij de tent te eten (zoals pizza’s). En 1x per week houden ze een bbq. Deze hebben we ook meegemaakt. Wij vonden dit echter niet zo’n succes. Hele harde muziek en matig eten. Het restaurant vinden we wel echt een aanrader.

Camping Les Gorges du ChambonCamping Les Gorges du Chambon

Omgeving

De camping ligt in de Charente-Poitou, vlakbij de Dordogne. Het is een mooie, groene streek, wat zich leent om er op uit te trekken. Wandelend, met de mountainbike, een fietstocht over een oud spoor of te paard. Er worden veel marktjes in de omgeving gehouden, zoals bijvoorbeeld in Brantôme en La Rouchefoucauld. In dit laatste plaatsje vind je ook een kasteel, waar in de zomer Middeleeuwse feesten worden gehouden. Ook een aanrader: het oorlogsmonument Oradour sur Glane, heel indrukwekkend.

Lees ook ons verslag over fietsen op oude spoorweg.

Camping Les Gorges du Chambon

Conclusie

Les Gorges du Chambon is een mooie camping in een leuke streek geschikt voor gezinnen én rustzoekers. Er zijn genoeg (sportieve) activiteiten te ondernemen in de buurt. Het restaurant vonden wij erg goed en ook van het zwembad hebben wij genoten. Minpunten waren het sanitair en de (te) hoge prijs. Voor een Grand Calme standplaats (die in onze ogen gewoon normaal was qua grootte) met elektriciteit voor twee volwassenen en twee kinderen vanaf 7 jaar betaal je ruim 48 euro per nacht! Dat vinden wij aan de forse kant.

Les Gorges de Chambon

7.9

Plekken

7.5/10

Kindvriendelijk

8.5/10

Voorzieningen

7.5/10

Omgeving

8.0/10
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.