GPS tocht door de Veluwse bossen

Wat is Nederland toch mooi! De Veluwe is één van mijn favoriete Nederlandse natuurgebieden, vooral in de herfst. Afgelopen herfst verbleven we er weer een weekendje en genoten we van de mooie natuur tijdens een 10km wandeling met GPS. Hierbij een beeldverslag van onze GPS tocht door de Veluwse bossen.

Veluwe GPS tocht 4140 (5)Veluwe GPS tocht 4140 (6)Veluwe GPSVeluwe GPS

Met GPS op pad

Voordat we op pad kunnen, moeten we de GPS instellen. Als we deze aan de praat hebben moeten we de eerste positie invoeren. Dan wijst de GPS ons de weg naar het eerste punt. Daar aangekomen moeten we de eerste vraag beantwoorden. De GPS is niet altijd heel nauwkeurig dus soms moeten we echt even zoeken naar het punt wat ze bedoelen. Dit maakt het wel wat spannender.

Veluwe gps Veluwe gps Veluwe gpsIMG_4162matte IMG_4160bIMG_4173b

Avontuurlijk

De tocht voert ons 10 km door de bossen van de Veluwe. Soms gaat dit niet netjes over een pad, maar dwars door struiken. Of zouden we toch het verkeerde pad gelopen zijn en bedoelde de GPS een andere positie? 😉 Hoe dan ook, het is een stuk avontuurlijker dan een gewone wandeling over aangelegde paden.

Veluwe gps Veluwe gps Veluwe gpsVeluwe gps

Praktisch

Wij liepen deze GPS tocht vanaf Landalpark Miggelenberg. De GPS en speurtocht is bij de receptie te verkrijgen. Er zijn ook Geo caching tochten te lopen vanaf bezoekerscentrum Nationale Park De Veluwe zoom. Zoek je een kindvriendelijke accommodatie voor je verblijf in de Veluwe? Wij vonden de vernieuwde bungalows in Landal Miggelenburg ideaal. Je zit midden in de bossen en ziet konijntjes, eekhoorns en heel veel vogels vanuit je huisje.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Yvonne 26 september 2016 at 11:39

  Leuk zo’n speurtocht! Mooie, echt herfstige foto’s heb je er ook gemaakt… prachtig die paddenstoelen en ook die met Nathalie helemaal geconcentreerd bezig. 🙂 Wij hebben ’t geluk dichtbij de Veluwe te wonen en wil er zeker ook deze herfst weer naartoe!

  • Reply Carolien 30 september 2016 at 11:45

   Dank je wel! Lijkt me heerlijk dicht bij de Veluwe wonen. Ik zou er dit jaar heen gaan voor de bronst, maar helaas door ziekte lukte het niet. Volgend jaar nieuwe kans! (dit jaar lukt niet meer met volle agenda).

 • Reply Maud 28 september 2016 at 07:57

  Het is altijd fijn om rond te lopen over de Veluwe! Maar dit maakt zo’n wandeltocht een stuk avontuurlijker, leuk!

  • Reply Carolien 30 september 2016 at 11:41

   Ja, zeker met kinderen is dit erg leuk!

 • Reply Anita 28 september 2016 at 09:58

  Leuk idee zo’n gps-tocht, vooral met kinderen. Inderdaad een stuk avontuurlijker dan over de gebaande paden lopen 🙂 Mooie foto’s!

  • Reply Carolien 30 september 2016 at 11:40

   Ja met kinderen is het heel leuk, maar ik moet stiekem toegeven dat ik er zelf ook erg van genoten heb 😉

 • Reply Aniek | travelwriter.nl 28 september 2016 at 18:58

  Wat een mooie kleuren! Het wordt inderdaad weer tijd voor mooie wandeltochten door de natuur.

  • Reply Carolien 30 september 2016 at 11:40

   Ja en met gps is het net iets spannender. Ik ben ook gek op die kleuren!

 • Reply Sanne 29 september 2016 at 09:31

  Heel gaaf. Mooi he is Nederland 🙂

  • Reply Carolien 30 september 2016 at 11:40

   Heel erg mooi! Vooral in het voor- en najaar. Die kleuren van die bossen. Love it!

 • Reply Stephanie | Expeditie Aardbol 29 september 2016 at 11:43

  Wat een leuke manier om de Veluwe te leren kennen! Ik ben gek op boswandelingen, maar soms loop je ook maar zo te lopen. Ik ga hem onthouden!

  • Reply Carolien 30 september 2016 at 11:39

   Ja, gps is echt leuk, het is een soort speurtocht maar dan op een moderne manier, zeker als er ook nog geocaching aan vast zit, dan moet je op zoek naar een schat, spannend!

 • Reply Jenny - ikreis.net 29 september 2016 at 16:56

  Wat een leuke wandeling, zeker zo in de herfst!

  Ik ga dit weekend naar de Veluwe, vooral om te genieten van de bronst.

  • Reply Carolien 30 september 2016 at 11:37

   Leuk! Ik zou ook deze week gaan, ook voor de bronst, maar sukkelde helaas met mijn gezondheid. Het zit er dit jaar niet meer in, maar volgend jaar ga ik zeker een keer. Mijn ouders zijn in mijn plaats gegaan en die waren onder de indruk van de geluiden. Heel veel plezier Jenny!

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 30 september 2016 at 06:59

  Wat leuk om te doen zeg! Ik ben zelf vrijwilliger bij een jeugdvereniging en wij organiseren ook wel eens gps tochten voor kinderen. Altijd een succes 🙂 .

  • Reply Carolien 30 september 2016 at 11:36

   Ja hé die gps tochten zijn leuk. Mijn dochter is best sportief, maar ‘gewoon’ wandelen vindt ze saai. Met zo’n gps is het al een stuk leuker!

 • Reply Denise - Follow my footprints 30 september 2016 at 16:38

  Ik baal ervan dat de zomer voorbij is en de herfst is aangebroken, maar het enige voordeel van de herfst vind ik de mooie foto’s die je kunt maken. Een paar jaar geleden maakte ik ook hele mooie op de Veluwe. Ik heb ze vorig jaar op mijn blog gezet. Hopelijk kan ik dit jaar weer mooie maken, maar nu hier in de buurt.

 • Reply Jessica 30 september 2016 at 22:56

  Wat ontzettend leuk! Haha ik zou me dan ook afvragen of je wel daadwerkelijk door de bosjes moet kruipen als zo’n GPS het aangeeft.. Maar het ziet eruit alsof jullie het sowieso leuk hebben gehad! 🙂

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.