Onze tips voor 4WD routes West Australië

Als je naar Australië gaat moet je eigenlijk off the road gaan en dus een 4×4 huren/kopen. Dan zie je de mooiste natuur, de meeste dieren en heb je echt het idee alleen op de wereld te zijn omdat je maar heel weinig anderen tegenkomt. Hieronder enkele mooie 4×4 routes in West Australië die wij gereden hebben.

1. Exmouth – Coral Bay

Deze route duurt ongeveer 4 uur. Veel langer dan over de geasfalteerde weg, maar ook zoveel mooier! Je rijdt net achter de duinen en soms kom je een mooie duin /zandvlakte tegen. Je ziet veel kangaroes en emoes onderweg, vooral de kangaroes heel dichtbij. Je moet over het terrein van een cattlestation (het hek dat je tegenkomt laat je achter precies zoals je het vond, dus open als het open stond). En je moet door een kreek. Deze kan je alleen nemen bij laagtij, dus kijk voor je vertrekt naar de getijden tabellen.

Onze tips voor 4WD routes West Australië

2. Francois Peron NP

Het Francois Peron NP is het walhalla voor de offtheroad rijder. Het hele NP is alleen toegankelijk met 4wd en op sommige stukken hadden wij zelfs moeite met onze daktentauto. Voor je het park ingaat moet je de bandenspanning verlagen. Je rijdt door rood zand en je komt verder niemand tegen. Enkele wegen eindigen op /bij strand met heel mooi blauw water. En Skipjackpoint zie je schildpadden, roggen en kleine haaien in het water zwemmen. En natuurlijk is een nachtje kamperen in NP een must.

Zo’n mooi uitzicht bij Skipjack Point

ons plekkie

3. Mt Nameless

Een berg bij Tom Price, die alleen met 4wd (of lopend) te beklimmen valt. Sommige stukken zijn heel steil, dus je moet niet bang aangelegd zijn, maar het uitzicht is super! Neem niet de verkeerde ingang zoals wij in het begin want dan zit je op het wandelpad. Voor de de 4×4 route moet je eerst een groot terrein met vrachtwagens over en daar aan het eind begint de route. Je komt dan ook een bord 4×4 tegen op een gegeven moment, dan weet je dat je goed zit.

4. Stockyard Gully NP

Een van de minder bekende nationale parken, bekend om zijn tunnels/grotten en een 4×4 route die nogal hobbelig is. Samen met Lesseur NP is dit een mooi stukje wat onbekender Australië. We zijn hier weinig mensen tegengekomen en al zeker geen (buitenlandse) toeristen.

5. Blowhole Coast

Een ruige kust bij Carnarvon. Het eerste stuk is geasfalteerd maar al snel wordt het een hele ruige 4wd route, maar wel met uitzicht op de mooie kust. We waren wel bang dat al de keien op de weg ons een lekke band zou kosten maar dat was gelukkig niet het geval. In het begin kom je ook langs zoutmeren, daar moet je ook niet op rijden, want je zakt er in weg. Het is op deze rout raadzaam voldoende reservebanden mee te hebben. Ook een aanrader is kamperen bij Quobba station of de Red bluff camping.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Lotte 22 januari 2016 at 22:23

  Ah wat een gave post! Ik wil supergraag naar Australie en daar een road trip maken en dit is echt top! Ik heb de link alvast opgeslagen voor het moment dat ik er eindelijk naartoe ga… Dat moment gaat er komen, maar ik weet nog niet precies wanneer-)

  Mooie foto’s ook!

  • Reply Carolien 27 januari 2016 at 20:25

   Dank je Lotte! Hopelijk ga je snel, echt aan te raden!

 • Reply Sandra 22 januari 2016 at 23:00

  Aaaah liefde voor offroad rijden! Dat vind ik echt een van de leukste (en spannendste) dingen om te doen haha!
  Het enige dat ik echt eng vind is zacht zand en dat is nu juist hetgeen je veel beschrijft haha! Mijn vriend en ik hebben onszelf een keer vastgereden in een stuk zand waar je eigenlijk niet echt kon en mocht komen en toen was ik er wel even klaar mee (en ook best een beetje in paniek) haha. Bijkomend nadeel was dat we geen eten of andere spullen bij ons hadden, alleen genoeg water. Dat helpt niet echt mee! Verder hele fijne post en zeker leuk om te onthouden als wij ooit die kant op willen!

  • Reply Carolien 27 januari 2016 at 20:24

   Ja echt een keer doen Sandra, echt iets voor jullie! En ik ben ook helemaal geen held hoor! Gelukkig hadden wij ons huisje, eten en drinken genoeg en een noodbaken mee, dus ik voelde me wel veilig verder.

 • Reply Yvonne 23 januari 2016 at 21:41

  Wow, wat een gave routes zeg. Fijne foto’s, ik hou van avontuur en dat is dit zeker! Ben benieuwd hoe jullie dochter die hele ruige wegen ervaart, is ze een stoere meid?

  • Reply Carolien 27 januari 2016 at 20:22

   ha Yvonne, ja ze is een zeer stoere meid, stoerder dan haar moeder, haha. Hoe wilder hoe beter. Zeker door water vindt ze leuk.

 • Reply Denise 29 januari 2016 at 20:29

  Australie staat voorlopig nog niet op mijn lijstje, maar het ziet er wel heel mooi uit!

  • Reply Carolien 31 januari 2016 at 10:50

   Ja, je kunt niet overal heen hé, bij mij blijft het op mijn lijstje, maar dit jaar wordt het een ander werelddeel 🙂

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.