Winterzonvakantie op de Canarische eilanden, weg van het massatoerisme

Ben je de winter in Nederland beu en op zoek naar warmere temperaturen en zon? Dan is een winterzonvakantie op de Canarische eilanden een goed plan. Hier liggen de temperaturen in de winter snel rond de 20 graden en hoewel het niet altijd warm genoeg is om op het strand te liggen is het wel ideaal om actief meer van de eilanden te ontdekken. En een drankje op een terras kan al snel, als de zon maar schijnt. Zin in een winterzonvakantie op de Canarische eilanden, weg van het massatoerisme? Bekijk welk Canarisch eiland meest geschikt is voor jou.

Winterzonvakantie op de Canarische eilanden weg van het massatoerisme

De 7 verschillende Canarische eilanden

Er zijn 7 grotere Canarische eilanden die je kan bezoeken, allen behorend tot Spanje. Ze liggen echter allemaal meer ter hoogte van Afrika, dat verklaart het gunstige klimaat; ideaal voor een winterzonvakantie op de Canarische eilanden. Alle eilanden zijn vulkanisch van oorsprong en sommige nog steeds actief. Het zijn in feite toppen van bergen die uit de zee omhoog zijn gekomen door geologische activiteiten. De eilanden verschillen in grootte, landschap en mate van toerisme.

De 7 Canarische eilanden qua ligging van oost naar west:

  1. La Palma
  2. El Hierro
  3. La Gomera
  4. Tenerife
  5. Gran Canaria
  6. Fuertaventura
  7. Lanzarote

Leuk weetje: de naam Canarische eilanden betekent eigenlijk hondeneilanden. Er zijn verschillende meningen over de oorsprong, je ziet de honden nog wel terug in het wapen van de Canarische eilanden. Het verwijst dus niet naar de kanarie, maar dit vogeltje is wel vernoemd naar de eilandengroep, waar ze nog in het wild leven.

Kleurrijke kanaries leven nog in het wild op de Canarische eilanden | Bron Pixabay

La Palma: mooiste en meest authentieke eiland

La Palma wordt gezien als het mooiste en meest authentieke Canarische eiland, naast de kleinere eilanden. Hier domineren de toeristen nog niet het volledige eiland en kan je nog goed de Canarische cultuur beleven. In 2021 spuwde de Cumbre Vieja-vulkaan maandenlang lava uit. De gevolgen hiervan zullen nog lang zichtbaar zijn op dit eiland.

Winterzonvakantie op de Canarische eilanden weg van het massatoerisme
Bron: Pixabay

El Hierro: het kleinste eiland vol natuur

El Hierro is het kleinste Canarische eiland. Er is hier weinig toerisme. Het eiland is minder makkelijk te bereiken, er gaan minder vluchten en met de veerpont ben je ook lang onderweg. Dit maakt het eiland een walhalla voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

La Gomera: wandeleiland voor natuurliefhebbers

La Gomera is het op een na kleinste Canarische eiland. Hier vind je weinig massatoerisme. Het eiland staat bekend als wandeleiland, favoriet bij natuurliefhebbers. De ongerepte natuur varieert van tropisch groen, kliffen en ravijnen en weelderige valleien. La Gomera is geen strandbestemming. In de wintermaanden kan het ook regenen, beste reistijd is mei-oktober.

Winterzonvakantie op de Canarische eilanden weg van het massatoerisme
Agulo op La Gomera | Bron: Pixabay

Tenerife: grootste en veelzijdigste eiland

Tenerife is het grootste Canarische eiland. Hier vind je mooie stranden en ook veel toerisme. De meeste resorts liggen aan aan de stranden Playa de las Americas en Costa Adeje. De rest van het eiland vind je meer lokale inwoners. Een groot deel is natuurgebied en hier vind je ook de Teide vulkaan, de hoogste berg van Spanje en de op 2 na grootste vulkaan van de wereld.

Winterzonvakantie op de Canarische eilanden weg van de massa

Gran Canaria: het drukstbezochte en levendigste eiland

Gran Canaria is een van de drukst bezochte Canarische eilanden. Veel zonaanbidders gaan naar dit eiland. Er is veel massatoerisme, vooral in het zuiden. Het binnenland is bergachtig en een stuk minder druk. Wil je weg van het toerisme kies dan voor het binnenland of het noorden in plaats van het zuiden. Regel nu je vakantie Gran Canaria en ontdek dit bekendste eiland van de Canarische eilanden.

Fuerteventura: het eiland voor watersporters

Fuerteventura is het oudste Canarische eiland. Het landschap is vrij droog, je vindt hier veel grote zandduinen. Aan de kust waait het vaak en daarom is het ook een geliefde plek voor wind- en kitesurfers.

Lanzarote: zonnigste eiland voor rustzoekers

Lanzarote staat bekend als het zonnigste én warmste Canarische eiland. Hier vind je minder resorts en hoogbouw dan op Tenerife en Gran Canaria. Het land is grillig en je vindt er veel zwarte lavastranden. Doordat er minder toerisme is, kom je hier sneller in contact met de lokale bevolking. Ook is Lanzarote een prima bestemming als je wilt surfen op de golven van de Atlantische Oceaan.

Winterzonvakantie op de Canarische eilanden weg van het massatoerisme

Liever een citytrip naar Spanje in de winter? Laat je inspireren door het artikel over 15x doen in Malaga aan de Costa del Sol.

Pinterest

Bewaar deze tips op Pinterest

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met TUI


Reisgidsen over het land van deze bestemming

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

 

This function has been disabled for Dream the world.