Workshop fotografie voor beginners

Nieuwe workshopdata volgen in najaar, indien mogelijk i.v.m. Corona

Heb je een camera, maar ligt deze al een tijdje te verstoffen? Weet je niet hoe de camera werkt en vind je maar geen tijd om je erin te verdiepen? Of ga je al veel op pad met de camera, maar lukt het maar niet om foto’s zo te krijgen zoals je het met je oog ziet? Dan is deze workshop perfect voor jou! Ik leer jou in één dag de geheimen van fotografie zodat jij vol zelfvertrouwen daarna zelf aan de slag gaat.

Na deze dag weet jij:

 • wat je moet doen om geen bewogen foto’s te krijgen;
 • waar de (belangrijke) knoppen op jouw camera voor staan;
 • hoe de camera licht meet en wat dit betekent voor jouw foto;
 • hoe je het beste scherp stelt en hoe je een mooie vage achtergrond krijgt;
 • wat ISO, diafragma en sluitertijden zijn en hoe ze jouw foto bepalen;
 • wat er allemaal komt kijken bij het fotograferen van dieren, landschappen en details in de natuur;
 • en nog veel meer!

Wat we deze dag gaan doen:

 • Je krijgt duidelijke uitleg hoe de camera werkt en wat belangrijk is bij het fotograferen. Ondertussen genieten we van koffie/thee en taart!
 • We gaan samen de camera-instellingen bekijken en ontdekken wat jouw camera wel en wat deze niet kan.
 • We leren de camera kennen en oefenen met instellingen. Hierbij gaan we ook naar buiten, zodat we het geleerde direct in de praktijk brengen.
 • Feedback geven en krijgen op foto’s.

Deze dag is inclusief:

 • al mijn opgebouwde kennis en ervaring in de fotografiebranche;
 • koffie en thee met iets lekkers
 • een heerlijke lunch (met broodjes, soep & salade)
 • e-book natuurfotografie, deze ontvang je na afloop, zodat je alles nog eens rustig thuis kunt nalezen;
 • mijn kennis over Zeeland en de mooiste plekken om hier te fotograferen;
 • deelname aan besloten Facebookgroep, speciaal voor deelnemers aan mijn workshops, waar je met elkaar foto’s kunt delen, bespreken en tips kunt vragen.

In het e-book Natuurfotografie kan je alles thuis rustig nalezen


Voor wie? En wat heb je nodig?

Deze workshop is voor iedereen die meer wil leren over fotografie en hier actief een hele dag mee bezig wil zijn. In een inspirerende Zeeuwse omgeving mét gelijkgezinden. Je hebt een camera nodig, waarbij je het e.e.a. kunt instellen zoals een spiegelreflex-, systeem- of compactcamera. De nadruk van de workshop ligt op het leren van de basis en op natuurfotografie. Je hebt geen kennis nodig van fotografie voordat je aan deze cursus deelneemt!

Kosten en aanmelden

De prijs voor deze all inclusive fotografieworkshop in Zeeland is € 110,00.

Ja ik meld me aan voor de fotografieworkshop van:

Nieuwe data volgen in het najaar

Er is ruimte voor max 10 personen

Als je je aanmeldt ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden


Wat eerdere cursisten zeggen…

 • vandaag veel geleerd over de instellingen van de camera zodat ik deze nu beter kan gebruiken ipv alleen op de auto stand
 • fijne ongedwongen sfeer, veel aandacht voor iedereen en eindelijk gaan begrippen sluitertijd en diafragma meer leven en snap ik het nu echt beter
 • ik heb een fijne dag gehad. top dat we ook naar buiten konden. Tip? geen idee, voor mij was het heel passend zo.
 • goede uitleg, nu niet meer onbekend met verschillende standen op fototoestel
  -leuke leerzame dag! Veel opgestoken over de basis van mijn eigen camera en heb zin om het in de praktijk te gaan brengen.
 • locatie, leerstof en verzorging zijn helemaal top!
 • Fijne handvaten gekregen om zelf aan de slag te gaan, het wordt niet moeilijker gemaakt dan nodig. Ik ga zeker met alles wat ik geleerd heb aan de slag. Heb een plezierige herinnering aan deze dag

Lees hieronder meer over de workshoplocaties.

Locatie 1: Op ’t Hof Olmenstein Zeeland

Op ’t Hof Olmenstein is een landelijk gelegen boerderij die is omgebouwd tot een sfeervolle B&B met diverse vergaderruimtes.

Optioneel: overnachten in de B&B. Wil je langer van Zeeland genieten? (wie wil dit niet?) dan kan je een overnachting bijboeken in de mooie B&B, dit kan rechtstreeks via Op ’t Hof Olmenstein. Kijk voor de mogelijkheden op de website van Op ’t Hof Olmenstein

We hebben de hele dag een workshopruimte tot onze beschikking. We lunchen op ’t Hof Olmenstein op een mooie locatie. We fotograferen op het terrein van de B&B (inclusief gebouw zelf) én we maken een korte wandeling in de directe omgeving. Trek dus makkelijke schoenen aan.

Het adres van de locatie is:
Abbekindersezandweg 21
4482 PS Kloetinge

Er is voldoende gratis parkeerplaats op het terrein zelf.

Locatie 2: Strandhotel Westduin Zeeland

Dit hotel heeft verschillende vergaderzalen en ligt op loopafstand van het Zeeuwse strand. Ideaal dus voor de fotografie workshop.

Optioneel: overnachten in het hotel. Wil je langer van Zeeland genieten? (wie wil dit niet?) dan kan je een overnachting bijboeken in dit hotel aan het strand, dit kan rechtstreeks via Strandhotel Westduin. Kijk voor de mogelijkheden op de website van Strandhotel Westduin

We hebben de beschikking over een aparte workshopruimte waar we de hele dag gebruik van kunnen maken. In het restaurant staat het lunchbuffet voor ons klaar. We fotograferen in de omgeving van het hotel en uiteraard op het strand.

Het adres van de locatie is:

Strandhotel Westduin
Westduin 1
4371 PE Koudekerke/Vlissingen


Over mij

Ik ben Carolien, een echte Zeeuwse meid. Fotograaf en blogger. Met een passie voor natuur. Al vanaf mijn 10e loop ik met een camera in mijn hand. Inmiddels heb ik meerdere fotografiecursussen en opleidingen achter de rug, waaronder 2,5 jaar fotovakschool Rotterdam. Mijn specialisaties zijn lifestyleportretten, reisfotografie en natuurfotografie. Voor mijn blog www.dreamtheworld.nl reis ik heel wat af met mijn camera. Ik maakte reportages voor oa Griekenland, Duitsland, België, Finland en heel veel plaatsen in Nederland. Ook fotografeer ik veel voor bedrijven in de vrije tijdssector (toerisme) en magazines. Zie ook mijn opdrachtgevers. Mijn passie voor fotografie, natuur en Zeeland deel ik graag met jullie tijdens deze workshopdag.

Een greep uit mijn werk

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.