Wildlife

Ik ben gek op de natuur en op het spotten van wildlife. Zowel in het buitenland als in Nederland. Ik deel graag mijn ervaringen via mijn blog. Je kunt lezen waar ik welke dieren heb gezien (zie ook wildlife op de kaart), hoe je het beste wild kunt spotten én fotograferen en natuurlijk ook gewoon genieten van mooie foto’s van wilde dieren. Ik laat ook zien dat wild spotten heel toegankelijk is. Je hoeft niet altijd heel vroeg op te staan of uren in een bepaalde houding te zitten om dieren te zien.

Europa

Wild spotten in Nederland

In ons eigen land heb ik al verschillende soorten herten, vogels, eekhoorns, wilde zwijnen, (uitgezette) paarden, hooglanders, zeehonden en een boommarter gespot. Ik probeer zoveel mogelijk in eigen land in de natuur op pad te gaan om wilde dieren te zien én te fotograferen.

Waar herten spotten in Zeeland

Wild spotten in Frankrijk

In Frankrijk heb ik gemzen en marmotten gespot. Alsook semiwilde paarden (pottocks), schapen en koeien. Verder vliegen er vele roofvogels en zag ik gieren in de bergen bij Baskenland.


Zie ook:

Met het treintje naar Lac d’Artouste

Wild spotten in Spanje

In Baskenland ontmoet je in en nabij Fort d’Iraty heel veel loslopende paarden (pottocks). Ook zagen we een hoop gieren in Baskenland. En net als in Frans Baskenland kom je bij de grens overgang in de bergen veel loslopende dieren tegen zoals schapen, geiten en koeien.

Zie ook:

Foz de Lumbier – kloof vol gieren

Oceanië

Wild spotten in Australië

In Australië hebben we al de meest bijzondere dieren in het wild gezien, zowel land- als zeedieren. Zo zagen we kangoeroes, walibi’s, koala’s, possums, echidna’s, vogelbekdier, slangen en krokodillen. Op zee hebben we zeeschildpadden, walvissen, orca’s, roggen, zeeleeuwen, haaien en heel veel verschillende soorten vissen gezien.

Zie ook:

Zwemmen met walvishaaien in Australië
Highlight Whale watching Hervey Bay
Kangaroo Island Zuid Australië
De dieren van West Australië

Amerika (noord, midden en zuid)

Wild spotten in Costa Rica

Costa Rica is een ecobestemming en hier kan je dan ook heel veel wilde dieren tegenkomen. Hele mooie vogels zoals verschillende toekansoorten, ara’s en quetzals, maar ook roofvogels. Verder heb ik veel landdieren gezien, zoals slangen en tarantula’s, neusberen, verschillende soorten apen, pekari’s, agouti’s en tapir’s. Prachtig waren de zeeschildpadden die op het strand kwamen om eieren te leggen. Ook in Costa Rica zagen we dolfijnen, zeeschildpadden en walvissen.

Zie ook:

De dieren van Costa Rica
Quetzals spotten in San Gerado de Dota
Natuur en wildlifewatching in Tortuguero National Park

Wildlife in Florida

Hoewel Florida niet echt bekend staat als natuurbestemming hebben we ook hier toch best veel wild gespot. Zo zagen we hier veel verschillende soorten vogels, leguanen, slang, zeekoeien en herten.

Zie ook:

Natuur en dieren in Florida. Onze tips!
Zwemmen met zeekoeien bij Crystal River Florida