Waar naartoe in de meivakantie?

De meivakantie is een van de langere tussendoor vakanties. Als je een beetje geluk hebt, kan je twee weken op pad. Dit betekent dat je meer mogelijkheden hebt dan in de voorjaars- of herfstvakantie. Maar waar kan je zoal naartoe in de meivakantie? Heb je inspiratie nodig? Ik geef hieronder onze tips

1. Roadtrip Europa

De meivakantie vinden wij ideaal voor een roadtrip binnen Europa. Je hoeft niet ver te vliegen of te rijden om een compleet nieuwe wereld te ontdekken. In de meivakantie is het in veel landen nog laag seizoen en dat betekent lagere prijzen en heerlijk rustig. Gelukkig zijn de temperaturen wel al aan de lekkere kant, dus wat ons betreft een ideaal moment om een land buiten het massatoerisme te verkennen.

Griekenland in de meivakantie

Zo maakten we al kennis met Noord Griekenland en zijn we ook naar Andalusië en de Algarve geweest. Ook een roadtrip naar Abruzzo of weekje Sardinië in Italië is een aanrader. En Zuid Engeland leent zich ook uitstekend voor een roadtrip in de meivakantie.

Mijn whislist voor een (2 weekse) roadtrip is nog heel lang. De volgende landen / gebieden lijken mij ook erg mooi voor een roadtrip in het voorjaar:

 • Italië: Sicilië, Toscane en Puglia
 • Portugal: van Porto naar Lissabon
 • Griekenland: Peloponessos en eilandhoppen
 • Frankrijk: Corisca, Bretagne
 • Slovenië / Kroatië
 • Spanje: een verkenning langs steden in binnenland

Inspiratie voor roadtrips door Europa vind je in deze reisgidsen:

2. Roadtrip buiten Europa

Doordat de meivakantie bij ons meestal twee weken duurt, is een reis buiten Europa ook een optie. Natuurlijk kan je niet een heel land doorkruisen in 2 weken, maar sommige landen lenen zich uitstekend voor een korter bezoek. Zo gingen wij in de meivakantie twee weken naar Florida en we vonden dat heel goed te doen. We hebben veel kunnen zien en doen en de ticketprijzen waren ook zeer aangenaam. Ik zou zo weer gaan.

Florida is een ideale bestemming in de meivakantie

→ Wij huurden onze auto voor Florida bij Alamo naar alle tevredenheid.

Andere landen en bestemmingen buiten Europa die je goed kunt bezoeken zijn onder andere: Jordanië, Marokko, Thailand, Cuba, Costa Rica en Zuid Afrika. De meesten staan ook nog op onze whislist.

3. Stedentrip

Heb je iets minder tijd dan kan je ook kiezen om maar één weekje op pad te gaan. Een stedentrip in Europa is ideaal in de meivakantie. Het is minder warm en druk dan in het hoogseizoen en als je een beetje vroeg boekt is het ook nog zeer betaalbaar. Je kunt ook een combinatie maken tussen relaxen op een camping en het bezoeken van een stad. Ideaal met kinderen. Afgelopen meivakantie gingen wij naar een camping in de buurt van Rome, waar we in een stacaravan verbleven. Binnen een half uur zaten we met de trein in Rome. We zagen en deden heel veel in Rome, maar genoten ook een middag bij ons huisje én het heerlijke zwembad. Of je kiest voor een stad én bekijkt ook een paar dagen de omgeving. Bijvoorbeeld Napels in combinatie met Pompeji en de Vesuvius. Genoeg mogelijkheden.

Rome in de meivakantie

4. Huisje of appartement in buitenland

Het kan in de meivakantie al heerlijk weer zijn in het zuiden van Europa. Prima weer om naar een camping te gaan en daar een huisje of stacaravan te huren. Bijvoorbeeld op een van de kleine kindvriendelijke charmecampings in Frankrijk die wij hebben bezocht. Hou je niet van kamperen? Of wil je iets meer luxe? Kies dan voor een huisje op een mooie locatie, omringd door groen. Waar je niet veel meer doet dan lekker ontspannen met een boekje en een lekker drankje. Of je huurt er een auto bij en je verkent de omgeving op een rustig tempo.

Genieten in Frankrijk en Spanje

5. (mid) Weekje in Nederland

Nederland blijft natuurlijk ook een fijn land om op pad te gaan. Even tijd voor je gezin of met vrienden op pad. Als het mooi weer is kan je kiezen om te gaan kamperen. Wil je meer zekerheid en luxe dan kan je ook een huisje huren. Wat denk je van een lang weekend in B&B Jinkepaed in Friesland? Ideaal gelegen om  actief op pad te gaan in De Friese Wouden: van fietsen, kajakken en suppen tot wandelen langs de Swaddeloantjes. Of ga naar Zeeland en waai lekker uit aan het strand, wandel in de Meeuwenduinen of geniet van de hotspots van Middelburg. Meer inspiratie nodig? Kijk eens bij bestemmingen onder categorie Nederland waar je meerdere actieve uitjes, leuke accommodaties en tips voor weekendjes weg vindt.

En, heb jij jouw meivakantie al geboekt? Welke bestemming en soort reis heeft jouw voorkeur?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sarah 20 maart 2018 at 14:53

  Nu heb ik zin om zowat elke bestemming op je lijstje te doen in de lente. 🙂 Dringend nood aan vakantie denk ik. Bedankt voor de tips!

 • Reply Martin 23 maart 2018 at 19:25

  Zo, dat is lekker veel inpiratie. Wij zitten niet gebonden aan de schoolvakanties, maar ik krijg wel zin om te gaan. Een leuke stedentrip is altijd goed! Een roadtrip ook! Ik ben al vaak in Griekenland geweest, maar nog nooit een roadtrip gemaakt! Leuke tips!

 • Reply Yvonne 24 maart 2018 at 11:30

  Mooie suggesties!
  Meivakantie zoals in Nederland kent men hier in China niet. Voorjaarsvakantie wél. De eerste week van april ga ik naar Sanya (Hainan) en begin mei heb ik 4 dagen vrij. Want ik dan ga doen is nog onbekend…

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

   

  This function has been disabled for Dream the world.