Top 5 mooie natuurplekken in Europa

Eerder schreef ik al dat Europa één van mijn favoriete werelddelen is. Het is er over het algemeen veilig, je kunt er heerlijk eten, er is veel historie én niet te vergeten er is heel veel prachtige natuur! Van azuurblauwe zee tot witte berglandschappen en van de eindeloze groene bossen tot droge gele woestijn. En niet te vergeten de vulkanen. Al dan niet nog werkend. Het is haast onmogelijk om een top 5 aan mooie natuurplekken in Europa te maken, zoveel moois.

Finland: Oulanka National Park in Fins Lapland

In Fins Lapland kom je helemaal tot rust. Hier vind je bijna geen steden. De auto’s die je tegenkomt tijdens je roadtrip zijn op één hand te tellen. Wist je dat dat er hier nauwelijks stoplichten zijn? De enige file in Fins Lapland wordt veroorzaakt door overstekende elanden. Bereid je voor op weidse groene uitzichten met dennenbomen zover je oog reikt. Alleen onderbroken door het blauw van de kristalheldere meren. Een van de mooiste natuurgebieden in Fins Lapland is Oulanka National Park, waar je goed kunt kanoën, raften én wandelen. Of je nu kiest voor een roadtrip of een langer verblijf op één plek: je komt als herboren thuis.

Wandelen in Oulanka National Park in Fins Lapland

Duitsland: Beierse Alpen

Duitsland is een heel divers land met veel bossen en (middelhoge) bergen en voor velen uit Nederland ook nog eens dichtbij. Met de auto ben je er vaak in een paar uur. Een van de mooiste gebieden in Duitsland die ik tot nu toe bezocht heb zijn de Beierse Alpen. Op de grens met Oostenrijk vind je dit middelgebergte met Zugspitze als hoogste top (2965m). Het leent dan ook heel goed voor allerlei soorten outdoorsporten, waaronder wandelen.

De herfstkleuren van de Beierse Alpen

Frankrijk: Frans Baskenland en de Bearn

Frankrijk is een van de populairste vakantielanden bij Nederlanders. Naast de vele leuke plaatsjes en de mooie zee, vind je in het zuidwesten van Frankrijk nog een vrij onbekend gebied: Frans Baskenland en de Bearn. In het zuiden van het Franse deel van Baskenland vind je toppen en kloven en veel groen. Ideaal om te wandelen of een mooie roadtrip te maken.

De kloof Gorges d’Holzarté in Frans Baskenland

Italië: Abruzzo

Italië kent iedereen wel van Toscane en van de grote steden als Florence, Rome en Milaan. Maar ken je de regio Abruzzo al? Het wordt het groene hart van Italië genoemd en dat is niet voro niks. Hier vind je maar liefst 3 nationale parken en nog veel meer regionale natuurgebieden. Fijn om een dag actief te zijn. Maar ook heerlijk om gewoon bij je accommodatie te genieten van het uitzicht met een goed boek in de hand.

mooie natuurplekken Europa: Abruzzo in Italië
Abruzzo wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd

België: Ardennen

In ons buurland België vind je het grote natuurgebied De Ardennen, goed voor heel veel outdooractiviteiten. Een gebied waar je goed kunt kanoën en wandelen. Of mountainbiken als je van een uitdaging houdt. En na afloop is het ook goed toeven in dit land, met een koud Belgisch speciaal biertje in je hand op een terras. Of op je eigen veranda met uitzicht op het vele groen.

Vakantiehuisje in de natuur

Als je de tijd wil nemen om een gebied wat langer te verkennen, kan je het beste langere tijd op één plek blijven. Op zoek naar een leuke vakantiewoning? Zoek dan eens op vakantiehuisjes.nl. Je vindt hier ook heel veel huisjes van verschillende aanbieders, midden in de natuur.

Pinterest

Bewaar dit artikel op Pinterest

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met vakantiehuisjes.nl

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.