Terugblik op het reisjaar 2019

Heerlijk vind ik het altijd om aan het eind van het jaar even stil te staan bij wat ik het afgelopen jaar allemaal heb meegemaakt. Dit is het eerste jaar dat ik volledig als freelancer aan de slag ben en dat heeft me weer heel veel gebracht. Veel geleerd en vooral ook heel veel genoten. Van het actief buiten zijn, van inspirerende contacten, van samenwerken met gelijkgezinden én leuke dingen doen met mijn gezin en vrienden, in goede gezondheid. Dat vat zo’n beetje wel samen waar ik blij van word.

januari – februari – maart

De eerste dagen tijdens de vakantie wandel ik lekker langs de Zeeuwse kust en ook in de Verdronken Zwarte Polder in Zeeuws Vlaanderen. Januari staat ook weer in het teken van de vakdag van de vakantiebeurs. Ik leg contacten en doe nieuwe ideeën op voor komend reisjaar. Eind januari vertrek ik voor een weekje naar Limburg om daar te gaan wandelen. En wat een geluk heb ik, het sneeuwt net die week een paar dagen. Ik ben gewoon op micro wintersport in eigen land! Februari staat vooral in het teken van wandelen en ik geef mijn eerste fotografieworkshop. Ook zijn de opnames voor RTL4 (HouseVision), de uitzending is eind maart. In maart bezoek ik de Fiets-en Wandelbeurs voor nieuwe inspiratie én ik wandel een groot gedeelte van de Habichtswaldsteig in Duitsland.

april-mei-juni

Tijdens het tweede kwartaal ben ik vooral aan het werk voor mijn blog. Ik fiets en wandel verschillende routes in Utrecht, zoals de fietsroute Ronde Venen en de wandelroute rondom Slot Zeist. Met de Outdoorbloggers gaan we in mei op workation en verblijven we een midweek in Landal Hoog Vaals. Hier maak ik verschillende wandelingen, onder andere bij Vaals en in het Vijlenerbos. En ik liet daar ook nog foto’s maken van mezelf voor mijn website. In juni ga ik met het gezin nog een lang weekend naar de Biesbosch, waar we een fietstocht maken en waar ik de bever én jonge ransuilen spot. En we bezoeken Concert at Sea met vrienden.

juli- augustus-september

In juli ga ik met mijn gezin naar Frankrijk. We kamperen bij Ascou la Forge nabij de Pyreneën en we staan nog een paar weken in Frans Baskenland waar ik ook nog een fotoshoot heb. We kanoën en raften, bekijken de omgeving en we relaxen ook veel. Terug in Nederland fiets ik de Utrechtse Fietsvierdaagse, wandel ik de Kromme Rijnroute en ik ga een paar dagen naar Overijssel om de Weerribben-Wieden te verkennen, onder andere met kano. Eind september is ons jaarlijkse vriendenweekendje en dit jaar bezoeken we Leiden.

oktober-november-december

De laatste maanden zijn nog druk en ben ik veel op pad. Begin oktober verken ik Drenthe en vooral Dwingelderveld Nationaal Park, waar ik veel wandel. In de herfstvakantie gaan we met het gezin en vrienden een paar dagen naar Brabant, naar de Kampina en Oisterwijkse vennen. Eind oktober vlieg ik naar Füssen in Duitsland, waar ik weer veel mooie wandelingen maak. In november ga ik weer met (een deel van) de Outdoorbloggers op workation. Dit keer in Zuid-Holland. We wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen en ik wandel ook nog het Laarzenpad bij Lisse. Tijdens de workation maak ik een begin van mijn plannen voor 2020 en niet lang daarna ga ik een week naar de Veluwezoom om verder aan mijn businessplannen voor 2020 te werken. En natuurlijk om te wandelen, zoals deze Sprengenroute. De rest van december ben ik thuis en ga ik vooral veel feestjes vieren, samen zijn met vrienden en mijn gezin. Even genieten van vakantie.

Op naar 2020. Dream the World wenst je hele fijne feestdagen en een goed nieuw jaar vol mooie reis- en natuurmomenten.

Reisinspiratie nodig voor volgend jaar? Check dan het artikel Reisbestemmingen voor 2020 volgens reisbloggers.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.