Terugblik op het reisjaar 2018

Ja, ook ik maak me er schuldig aan. Een terugblik op het afgelopen (reis)jaar. In december vind ik het gewoon heerlijk om even stil te staan bij alles wat ik het afgelopen jaar heb meegemaakt. Om het allemaal nog eens even goed te (her)beleven. Dankbaar voor de mooie momenten. En trots op keuzes die ik heb gemaakt. En eindelijk het besef dat ik gewoon  100% blij ben met wie en hoe ik ben. Zo fijn! Maar nu. Tijd voor mijn terugblik op 2018. Lees je mee?

Genieten langs de Amalfikust met onze eigen huurboot

januari-februari-maart

Het eerste kwartaal is er een waarin ik veel leer. Ik volg de cursus Copywriting / SEO bij SRM en leer daar de kneepjes en laatste actualiteiten over het schrijven van creatieve en commerciële teksten. Die bovendien goed vindbaar zijn in Google. Op zakelijk vlak maak ik deze maanden een heel belangrijke keuze: ik zeg mijn vaste baan op. En kies voor mezelf. Wat ik precies wil gaan doen, weet ik dan nog niet. Maar ik weet wel dat ik niet gemaakt ben om op kantoor te zitten. Dus zonder goed plan, waag ik de sprong in het diepe. In de eerste maanden ga ik helemaal niet op reis. Door de trainingen, coaching, uitzoeken wat ik wil op zakelijk vlak en andere familiezaken blijft er weinig ruimte in mijn agenda en in mijn hoofd om te reizen. Wel maak ik veel wandelingen in Zeeland en geniet ik van het buiten zijn. Ook met mijn verjaardag kies ik ervoor om samen met vriendinnen te gaan wandelen. Heel gezellig! En in maart koop ik mijn eerste eigen autootje. Klaar om onafhankelijk op pad te gaan. Verder bezoek ik de vakdag op de Vakantiebeurs en leer ik nieuwe mensen kennen tijdens de Fiets-en Wandelbeurs in Utrecht.

Fiets- en wandelbeurs


Verjaardag en mijn eigen auto

België Kalmthoutse Heide

Op pad met de schapen

april-mei-juni

Het voorjaar start en mijn laatste weken bij de gemeente zijn begonnen. In mei neem ik afscheid en vanaf dan ben ik volledig aan het werk als freelancer. Ik breng een bezoek aan Limburg om alles te leren over de asperges (en natuurlijk om ze te proeven). Tijdens de meivakantie maken we een roadtrip door Italië, oa door Abruzzo en de Amalfikust. Prachtige gebieden. Ook ga ik op persreis naar de Ardennen, o.a. om daar te kanoën en te wandelen. En ik ontdek de geschiedenis van Bastogne in de slag om de Ardennen. Een week later pak ik mijn wandelspullen in en maak ik mijn eerste LAW: ik wandel 3 dagen lang de Rheinsteig en geniet volop van de mooie uitzichten. Met de hitte was het af en toe zwaar, maar ik heb genoten. Het smaakt naar meer. In juni gaan we ook nog als gezin drie dagen naar Pinkpop. Het was zo mooi om dit samen te beleven, genoten van Foo Fighters en Pearl Jam

Asperges in Limburg

Italië Abruzzo & Amalfikust

België Ardennen

Duitsland Rheinsteig

Pinkpop 2018

juli – augustus – september

De zomermaanden zijn dit jaar bloedheet. Ook in Nederland. Wij stappen op het vliegtuig en ontdekken het Zuid-Westen van Amerika. Het is er prachtig! Veel mooie dingen gezien. Helaas was het er ook heel erg druk én bloedheet. Temperaturen van +45 graden. Echt niet leuk meer. Het was af en toe behoorlijk afzien. Maar USA smaakt naar meer, buiten de warme maanden en het hoogseizoen de volgende keer. Augustus staat vooral in het teken van werk. Veel fotoshoots nu het nog mooi weer is. Begin september mogen we op een individuele persreis naar Fins Lapland. Dat werd echt een topweek! Wat is Fins Lapland mooi. Veel wildlife, mooie natuur en wow het noorderlicht! In september ontdek ik met vriendinnen ook nog Bologna in Italië. Heel veel gelachen weer. Altijd zo’n feest samen. En we hebben ons jaarlijkse familieweekend, dit keer in de Biesbosch. Natuurlijk ga ik hier ook nog even kanoën. Het was een fijn kwartaal met mooie reisbestemmingen.

USA camperreis

Fins Lapland

Bologna

oktober- november – december

Begin oktober vertrek ik – samen met mijn moeder- voor een midweek naar Salland. Hier verblijf ik in een duurzame bungalow op het Landalpark Twenhaarsveld. De bedoeling is dat we hier veel gaan wandelen. Helaas word ik al vrij snel ziek, buikgriep of iets verkeerds gegeten. Twee dagen lig ik op bed of boven de wc. Gelukkig knap ik snel op en mag ik van Landal nog een weekend blijven. Zo top! Nu kunnen we alsnog wandelen. En we genieten van het mooie gebied. Lees nu de mooiste wandelroutes van Sallandse Heuvelrug om te zien waar we allemaal gewandeld hebben. Later in oktober genieten we nog als gezin van een weekendje Limburg, samen met vrienden. We steppen de heuvels op en af. Borrelen bij kasteel Schaloen, bezoeken een militaire begraafplaats en maken wandelingen in de omgeving. Heerlijk. De rest van het laatste kwartaal ben ik vooral aan het werk. Ik heb wat meetings en bijeenkomsten, vooral voor mijn blog. Leuk om al die gezellige andere bloggers weer te ontmoeten. Deze laatste weken in december zijn vooral gereserveerd voor familie en vrienden om de feestdagen mee door te brengen. Op naar een nieuw jaar, met hopelijk weer mooie (nieuwe) bestemmingen en veel outdoor activiteiten.

Sallandse Heuvelrug

Limburg, Schin op Geul

Op naar 2019. Dream the World wenst je hele fijne feestdagen en een reislustig nieuw jaar.

Reisinspiratie nodig voor volgend jaar? Check dan Reisbestemmingen voor 2019 volgens reisbloggers

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marcella 29 december 2018 at 21:50

    Jeej, wat een fijne bestemmingen dit jaar! Heerlijk dat je zoveel moois hebt gezien! Ik ga volgend jaar misschien naar Finland, ik hoop er dan ook het Noorderlicht te spotten! Fijn reisjaar lady!

  • Leave a Reply