Terugblik op het reisjaar 2017

De laatste week van 2017 is aangebroken en dus is het weer tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar. Ik vind het altijd heerlijk om even stil te staan bij alles wat ik heb mogen meemaken. Zo geniet ik nog even van de mooie momenten van afgelopen jaar. Het maakt me vaak heel dankbaar voor alles wat ik heb. Kijk jij mee naar wat  ik in 2017 allemaal heb gedaan en waarvan ik heb genoten?

januari -februari – maart

De eerste maanden van het jaar maak ik maar weinig reizen. Het is heel erg druk op mijn werk en ik kan dus maar weinig op pad. Wel maak ik een paar uitstapjes in eigen land. Zo ga ik een dagje naar Rotterdam. Ik bezoek de Markthal voor een lunch en bekijk een kubuswoning van binnen. Verder struin ik wat door de stad en drink wat bij Bazaar. Ook bezoek ik het watersnoodmuseum in Ouwerkerk, een zeer indrukwekkend museum over de strijd tegen het water. Verder begin ik aan de challenge 1000 km in 2017, dus ik ben veel aan het wandelen in mijn eigen provincie.

Rotterdam en Vakantiebeurs

Watersnoodmuseum

Middelburg

april – mei – juni

Het begin van dit kwartaal is helaas niet zo’n leuke. Ik kom thuis te zitten met een beginnende burnout. Wandelen helpt me er voor een groot deel bovenop. En zodra het weer wat beter met me gaat, ben ik weer op pad. Wat heb ik dat gemist in de eerste maanden. Ik ga een weekendje naar Amersfoort, waar ik door de stad wandel, musea bezoek en geniet van lekker eten en drinken. Ook ga ik met een groep vrienden naar het mooie Rome. Ik ben er voor de 2e keer, maar het verveeld nooit, wat een mooie stad! We pakken de fiets, bezoeken de hoogtepunten en genieten van het heerlijke eten. En dat alles in goed gezelschap. Met de pinksteren pakken we onze tent en gaan als gezin een weekendje naar de Biesbosch, heerlijk genieten van een kanotocht en het kampeerleven.

Amersfoort

Rome

De Biesbosch

juli – augustus- september

De zomer is in zicht en ik ben weer nagenoeg de oude. Dat betekent weer lekker veel op pad, zowel voor mijn blog als privé met het gezin. De maand begint met een paar dagen Limburg. Hier verken ik actief het Rivierpark Maasvallei, zowel aan Nederlandse als aan de Belgische kant. In de zomervakantie gaan we 3 weken naar Zuid Engeland, een geheel nieuwe bestemming voor mij. En wat een mooi en veelzijdig land. Ik heb genoten van onze road- en kampeertrip langs de kust. Eind augustus rijd ik naar het hoge noorden voor een weekendje naar de onbekende Friese Wouden. Ook hier heb ik actief genoten van de natuur; vooral de kano en struintocht door Sippen Finnen zal ik niet snel vergeten. Tot slot ga ik in september met vriendinnen een weekendje naar Haarlem. We wandelen, eten en drinken, shoppen en bezoeken bezienswaardigheden, maar bovenal hebben we vooral heel veel lol.

De Maasvallei Limburg

Zuid Engeland
Engeland Beachy headEngeland New Forest hert

De Friese Wouden

Haarlem

oktober – november – december

Oktober is één en al genieten. Ik ben bijna ieder weekend op pad om mooie nieuwe gebieden te ontdekken. En tussendoor maak ik mooie wandelingen in mijn eigen provincie en spot en fotografeer ik de mooie damherten. Zo ga ik druiven plukken in Zuid Limburg. En vertrek ik voor een authentic tour naar Puglia. Net terug uit Italië pak ik mijn koffers voor een laatste trip in 2017: een weekendje Berlijn. De laatste maanden van het jaar maak ik geen reizen meer en breng ik vooral thuis door met vrienden en familie. Hoewel ik er van geniet, merk ik dat ik het reizen alweer mis. Een ding is me daardoor wel duidelijk: ik stop (vooralsnog) met het fotograferen van gezinnen en ga meer energie steken in outdooractiviteiten (wandelen, kanoën en wildlife spotten), schrijven (persoonlijk bloggen en in opdracht) én reizen (inclusief fotograferen en bloggen). Op naar een nieuw reisjaar!

Zuid Limburg

Puglia Italië

Berlijn

Boswachterij Westerschouwen

Mijn jaar in vogelvlucht

Ik vind het leuk om overzichten en lijstjes te maken. Daarom hieronder nog één keer alles in een overzicht bij elkaar in een Infographic.

Nog ideeën en tips nodig voor 2018? Lees ook eens de tips van 15 reisbloggers voor 2018!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Gabriëlle 29 december 2017 at 19:01

  Leuk dat je zelf een infographic hebt gemaakt van 2017. Ik zou meer moeten die met infographics. Je hebt een mooi jaar gehad zo te zien met veel leuke reizen. Alvast een gezond en reislustig 2018 gewenst!

  • Reply Carolien 30 december 2017 at 14:05

   Ja leuk hé! Op twitter heb ik ook al zoveel leuke reacties hierop gehad. Moet ik blijkbaar vaker doen 🙂 En ik had alsnog een mooi jaar na een moeilijk begin 😉

 • Reply Britte 29 december 2017 at 22:02

  Wat een fijne plekjes heb je dit jaar mogen bezoeken, hoop dat het volgend jaar minstens net zo tof wordt qua bestemmingen😊 Goed om te lezen dat je die vervelende burn-out redelijk snel de baas was!

  • Reply Carolien 30 december 2017 at 14:07

   Ja, zoveel mooie plekken weer gezien. Ik denk dat komend jaar ook wel weer tof gaat worden (als het aan mij ligt). USA is in ieder geval al gepland en ik ben ook al bezig voor april/mei. En inderdaad heel fijn dat die burn-out redelijk snel voorbij was, daarom denk ik dat het net geen burn-out was, maar meer er tegenaan. Natuur en wandelen hebben me er uiteindelijk door heen gesleept.

 • Reply Martin 30 december 2017 at 11:32

  Wat een leuk jaar, ondanks dat je tegen een burnout aan zat. Ik denk dat de natuur daar een goede remedie voor is….goed dat je die keuze nu maakt. Ik merk het ook aan mezelf, in de natuur ervaar ik altijd veel rust. Reizen en leuke stedentrips zijn natuurlijk altijd goed! Op naar een mooi 2018!

  • Reply Carolien 30 december 2017 at 14:08

   Ja die natuur is zeker belangrijk voor mij, dat besef je op zulke momenten des te meer. Je stelt jezelf toch de vraag waar je nu gelukkig van wordt. Voor mij is dat toch natuur, wandelen en reizen (en bloggen), naast gezin en eten/drinken met vrienden 🙂 Dat gaan we dus in 2018 nóg meer inplannen.

 • Reply Aniek 1 januari 2018 at 11:48

  Rome, daar wil ik komend jaar ook weer naartoe! 🙂 Al heel vaak geweest, maar de laatste keer is inmiddels alweer even geleden.

 • Reply Marcella 5 januari 2018 at 22:29

  Wat een mooi overzicht, fijn om per 3 maanden te lezen en zien wat voor leuks je deed. Fijn dat je weer opknapte van je burn out. Lekker actief zijn helpt dan wel hé. Ik ben door jou het meest nieuwsgierig geworden naar de Biesbosch, Puglia en Engeland. En ik overweeg om er ook eens vaker alleen op uit te gaan. Eerst maar eens een dagje weg doen in eigen land. Mooie start.

 • Reply Elisa 6 januari 2018 at 16:10

  Gelukkig ben je weer opgeknapt van je burnout en heb je zo’n mooi reisjaar gehad. Ik ga over 2 maanden ook naar Rome (voor de 2e keer), vind het ook een hele mooie stad. Misschien wel 1 van de mooiste van Europa!

 • Leave a Reply