Terugblik op het reisjaar 2016

IMG_4815Leuven Grote MarktBegijnhof LeuvenIMG_0793IMG_0776IMG_1058foto 2 [223624]foto 2 [225163]foto 2274A7319Costa Rica274A816620161030_11552920161029_120715274a9443274a9272

Bijna een jaar geleden (11 januari 2016) startte ik met mijn reisblog: Dream the World. Al langer hield ik een privéblog bij, maar dit jaar was mijn eerste jaar als echte reisblogger. En wat heb ik veel mogen meemaken. Graag kijk ik met jullie terug op mijn fantastische eerste jaar 2016. Dit doe ik met een overzicht per maand waarin natuurlijk vooral mijn reizen én mijn foto’s aan bod komen, maar ook allerlei andere zaken op het vlak van reizen en bloggen.

Januari – hoogtepunt: de geboorte van mijn reisblog Dream the World

Hoewel voor iedereen dan de feestdagen zijn afgelopen is januari voor mij echt een feestmaand. Het is de maand waarin ik serieus begin met mijn reisblog Dream the World. Heel wat uurtjes heb ik lopen sparren met mijn vriendin die vormgever is, over het logo (waar ik echt super blij mee ben) en de rest van de huisstijl. Natuurlijk wilde ik niet met een leeg blog beginnen, dus mijn kerstvakantie en andere vrije uurtjes waren gevuld met het doorbrengen van uren achter de pc. Mijn streven om te ‘lanceren’ voor de vakantiebeurs is gelukt! Ik liep helemaal te stuiteren nadat ik op publiceren had gedrukt.

12493815_866972443425897_4735555087027466536_o 12439267_867348166721658_5441078843813074617_n

Andere leuke dingen in januari? Natuurlijk bezocht ik de vakantiebeurs. Ik maakte kennis met nieuwe bestemmingen, ontmoette bloggers die ik online kende ook in het echt (gezellig!) en deed nieuwe inspiratie op bij het bloggersevent. Ook bezocht ik met een aantal bloggers de stad Leuven, in samenwerking met Visit Leuven. Een erg gezellig weekend.

IMG_4815Leuven Grote MarktBegijnhof Leuven

Meer over deze maand:

Februari – hoogtepunt: publicaties!

Deze maand is wat rustiger op reisblogvlak. Hoewel ik natuurlijk druk bezig blijf met bloggen, heb ik ook veel op fotografievlak gedaan en bestond februari vooral uit publicaties. Degene waar ik het meeste trots ben is de 6-pagina grootte publicatie in het tijdschrift Digifotostarter (Basiscursus gezinsfotografie). Het is gewoon heel gaaf om jouw werk in een winkel te zien liggen. Daarnaast werd ik ook geïnterviewd door Rachelle van De Zeeuwze, door Christel van Kids op Reis en door Robert van Traveljunks. Erg leuk allemaal!

IMG_0682 [183206]

Meer over deze maand:

 • Flashback travel #februari

Maart – hoogtepunt: citytrip Porto

In maart was het weer nog niet helemaal om naar huis te schrijven, maar het weerhield me er niet van leuke dingen te ondernemen. Op reisgebied genoot ik van een citytrip met vriendinnen naar Porto. We maken ieder jaar een citytrip en deze keer viel de keuze dus op Porto. Wat een leuke stad is dat! Ik zou hier echt wel nog een keer naartoe willen. Hoogtepunten van Porto? De oude wijk met vervallen huizen waar oude dames hun was ophangen, de terrassen bij de Duoro en natuurlijk de heerlijke port.

IMG_0793 IMG_1065 IMG_1100

Meer over deze maand:

April – hoogtepunt: stadsbezoek Bergen op Zoom

In april doe ik weer allemaal leuke dingen. Zo ga ik met het gezin naar de voorstelling Amaluna van Cirque du Soleil, nog een kadootje voor mijn verjaardag. Daarvoor eten we heerlijk bij World of Foods, een foodcourt in Amsterdam-Zuid. Met een vriendin ga ik een dagje naar Bergen op Zoom. We maken een stadswandeling en genieten van een heerlijke high tea. Je hoeft niet ver weg om te genieten.

foto [190096]

Meer over deze maand:

 • Flashback Travel #April

Mei – hoogtepunt: weekendje Overijssel

In mei brengen we een relaxed weekendje door met het gezin in een huisje vlakbij de Holterberg. We wandelen in NP Sallandse Heuvelrug, brengen een bezoek aan Deventer en ook nog aan Safaripark de Beekse Bergen. Later in de meivakantie kamperen we ook nog een lang weekend in Burgh-Haamstede in Zeeland. Hier genieten we van het campingleven en maken we een fietstocht langs de Schouwse kust.
foto 1 [225040] foto 4 [225043]foto 2 [223624]

Meer over deze maand:

 • Flasback Travel #Mei

Juni – hoogtepunt: ride for the roses

Juni staat niet in het teken van reizen, maar wel in het teken van andere activiteiten. Zo deed ik samen met Natalie mee aan de Ride for the roses, een fietstocht van 50km voor een goed doel: KWF. Verder werd Alwin beëdigd als Nationale Reserve soldaat, wat ook een hele ceremonie was. Tot slot had ik weer een paar mooie fotografie-opdrachten die in print weer terug te vinden waren in de winkel (tijdschrift Het Visblad) en in de bus (interview voor Connexion). En we waren ons aan het voorbereiden voor onze verre reis dit jaar, wat vooral ook inhield dat ik een nieuwe camera plus nieuwe lens kocht. Ik ben er heel blij mee!

ride roses3

Meer over deze maand:

 • Flashback Travel #Juni

Juli – hoogtepunt: persreis naar Wallonië

Eindelijk is het juli, dit is de maand waarop we vertrekken naar Costa Rica! Lang naar uitgekeken, maar hierover vertel ik meer onder Augustus. Eerst ga ik nog in juli mee op een persreis naar Wallonië om het fietsen in Wallonië te promoten. We fietsen meerdere routes langs RAVel fietspaden, maken kennis met verschillende plaatsen, kastelen én natuurlijk met Belgisch bier. Ik heb een paar heerlijke dagen gehad en kan het fietsen in Wallonië zeker aanraden.

foto 2 274A7391

Meer over deze maand:

Augustus – hoogtepunt: reizen door Costa Rica

De beste reismaand voor mij was toch wel Augustus. Een groot deel van deze maand brachten we door in Costa Rica. We bezochten dit land voor de tweede keer en daarom wilden we dit keer vooral ook de minder ontdekte plekjes gaan bekijken. We maakten echt een supermooie rondreis, waren actief en ontmoeten de liefste mensen. En die natuur! Zo mooi. Mijn camera en nieuwe lens kwamen goed van pas.

Costa Rica 274A8166 274A7648 274A8383

Meer over deze maand:

September- hoogtepunt: familieweekend bij Eindhoven

Het begon allemaal niet zo goed in september. Ik was geveld door een of ander virus op mijn evenwichtsorgaan. Ik was continu draaierig en moest daarom een leuke trip naar de Veluwe afzeggen. Gelukkig ging het later in de maand steeds beter en kon ik gelukkig wel mee met ons jaarlijkse familieweekend. Dit keer zaten we in de buurt van Eindhoven. Het weekend stond in het teken van bijpraten, spelletjes spelen en sporten. Heerlijk.

14573025_10209461845156053_2283404101832149345_n

Meer over deze maand:

 • Flashback Travel #september

Oktober – hoogtepunt: citytrip Delft

In oktober werk ik mee aan de VOC- dagen in Middelburg, maak ik herfstwandelingen in mooie natuurgebieden in mijn eigen buurt. Ik maakte via een editingprogramma in oktober mijn allereerste filmpje.

Tijdens de herfstvakantie gaan we een paar dagen naar Delft. In Delft genieten we van de mooie binnenstad. We zitten op terrasjes, genieten van de leuke restaurants, gaan winkelen en leren alles over de Oranjes, Delftsblauw en Vermeer. Wat een leuke stad voor een citytrip. Ik kan het iedereen aanraden.
20161030_122545 20161029_142341 20161029_100748

Meer over deze maand:

November – hoogtepunt: persreis Cultuur in Gelderland

Het wordt weer donker en we werken met z’n allen alweer toe naar het einde van het jaar. Deze maand mag ik nogmaals mee op een leuke persreis. Ik ga samen met een vriendin op zoek naar Cultuur in Gelderland, op uitnodiging van #GelderseStreken. We beginnen bij de Hoge Veluwe waar we naast natuur ook de cultuur ontdekken. We vervolgen onze trip naar vestingstad en hanzeplaats Elburg, wat een leuke plek. We bezoeken musea en eten overal heerlijk. Ja Gelderland heeft me op cultureel vlak verrast. Ook leuk: sinds deze maand ben ik gastblogger op de pzc.nl, de Zeeuwse Courant. Echt een eer!

274a9226 274a9443 20161120_114947 274a9272

Meer over deze maand:

December – hoogtepunt: even heerlijk niks doen

December, wat een drukke maand ben je! We vieren sinterklaas, de verjaardag van Natalie en we werken heel veel over. Ik loop op mijn tandvlees en kan dan ook zeggen dat ik heel blij ben dat ik nu vakantie heb! Even een paar dagen met gezin en familie relaxen en vooral niks doen. Het is ook de eerste keer dat ik geen behoefte voel om deze maand weg te gaan. Vooruitkijkend naar de laatste week van december: ik denk dat het een heerlijk maandje thuis wordt. Ik verheug me op dagen onder een deken met leuke boeken en blogs, samen lekker koken én eten. Maar… het kan ook best zo zijn dat we toch nog uitjes gaan maken. Je weet maar nooit wat nog op mijn pad komt. Kijk in ieder geval ook nog even naar mijn blog waarin vijftien bloggers, waaronder ikzelf tips geven voor bestemmingen in 2017. Je hoeft je niet te vervelen!

Meer over deze maand:

Mijn jaar in vogelvlucht:

dream-the-world-terugblik-reisjaar-2016

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Diana | Stripe Away 23 december 2016 at 14:35

  Wat een leuk overzicht. Costa Rica staat ook nog onwijs hoog om mijn lijstje om te bezoeken. O en mooie foto’s maak je.

  • Reply Carolien 24 december 2016 at 16:24

   Dank je! Wat leuk dat Costa Rica hoog op je lijstje staat, ik kan het je na twee keer zeker aanraden!

 • Reply ivonne 23 december 2016 at 22:26

  Wat een mooi eerste (nieuw) blogjaar heb je achter de rug en veel mooie bestemmingen aangedaan. Super gaaf dat zo veel van je artikelen en foto’s op diverse plekken gepubliceerd zijn.
  Leuk om van die jaaroverzichten te maken hè! Ik schreef er één over mijn best gelezen blogs en werk nog aan een tweede jaaroverzicht. Ik hoop je weer te ontmoeten en spreken in 2017 en wens je weer een heerlijk (reis) jaar.

  • Reply Carolien 24 december 2016 at 16:25

   Ja zou leuk zijn om elkaar weer ergens te ontmoeten! Publicaties zijn zeker altijd erg leuk 🙂

 • Reply Yvonne 25 december 2016 at 16:42

  Wat een super eerste jaar Carolien en wat heb je veel mooie plekken bezocht. En ook een jaar om trots op te zijn met alle publicaties e.d. Ik wens je alvast veel mooie reiservaringen voor 2017 en ben erg benieuwd wat jullie bestemming voor de zomer gaat worden in Europa!

  • Reply Carolien 30 december 2016 at 19:49

   Hi Yvonne, Dank je wel! Zo’n terugblik is altijd fijn om even na te genieten van hoeveel moois we hebben meegemaakt afgelopen jaar. Ik word er echt zo blij van. Enne… als je op Fb kijkt zie je welk land het gaat worden komende zomer ? Jij ook een goed 2017!

 • Reply Jenny - ikreis.net 25 december 2016 at 23:36

  Wat vliegt de tijd. Ik weet nog dat je me in Middelburg vertelde over je plannen, en nu besta je al bijna een jaar. Superleuk.

  Wat een mooi reisjaar met leuke (pers)reizen. Op naar een mooi 2017! X

  • Reply Carolien 30 december 2016 at 19:46

   Dank je Jenny, ja dat is waar, vorig jaar rond deze tijd was je in Middelburg en was ik druk met mijn blog. Jij ook een goed 2017!!

 • Reply Sanne 27 december 2016 at 10:47

  Wat een ontzettend mooi reisjaar! En wat staat er volgend jaar op de planning ? 😉

  • Reply Carolien 30 december 2016 at 19:50

   Hi Sanne, zoals je ziet op mijn facebook gaan we volgend jaar in ieder geval naar Engeland. De rest staat nog open ☺

 • Reply Maud - Maudgeniet.nl 29 december 2016 at 18:43

  Wat heerlijk om al die overzichten bij iedereen te lezen. 2016 klinkt voor jou als een heerlijk jaar met heel veel fijne reisjes, heerlijk! Ik hoop dat 2017 net zo mooi wordt (of misschien nog wel mooier). Fijne jaarwisseling! xxxx

  • Reply Carolien 30 december 2016 at 19:45

   ha Maud, leuk je ontmoet te hebben dit jaar. Wie weet zie ik je volgend jaar weer. En een nog mooier reisjaar? Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar wie weet! Voor jou ook een goed 2017!

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 29 december 2016 at 19:11

  Wat een mooi jaar Carolien en wat heb je al veel bereikt in één jaar tijd! Alvast een heel mooi 2017!!

  • Reply Carolien 30 december 2016 at 19:44

   Dank je wel Kelly, ook voor jou een mooi 2017!

 • Reply Jessica 30 december 2016 at 02:45

  Wat een mooi jaar heb je achter de rug Carolien, ik wist trouwens niet dat je nog maar 1 jaar bezig was met Dream the World. Voelt al veel langer haha! Hopelijk wordt 2017 ook weer zo’n reislustig jaar en wie weet zien we elkaar bij een bloggersevent of op de Vakantiebeurs? 😉

  • Reply Carolien 30 december 2016 at 19:43

   hi Jessica, ja wie weet ontmoeten we elkaar eens, ik zal zeker wat meer bij events proberen te zijn in 2017. Het is alleen vaak zo ver voor mij. Naar de vakantiebeurs ga ik zeker. En ja mijn blog Dream the World bestaat nog net geen jaar 😉

 • Reply Herma | 2 Feel Free 30 december 2016 at 15:39

  Hoi! Ik heb je blog net via google ontdekt, wat een mooie website heb je! Leuk, ik ga zeker even uitgebreider kijken. Mooi reisjaar heb je gehad, Costa Rica lijkt me supermooi! Keep up the good work 🙂

  • Reply Carolien 30 december 2016 at 19:40

   Hoi Herma, Leuk dat je mijn blog hebt gevonden! Welkom. Costa Rica is zeker een mooi land! Erg genoten daar.

 • Reply Mirre 30 december 2016 at 21:48

  Hee Carolien, wat leuk om te lezen! Je hebt ook mooie fietstochten gemaakt zie ik. Zo zie je maar: Dichtbij huis is het vaak ook heel mooi!

  • Reply Carolien 31 december 2016 at 16:39

   Zeker waar! Ik vermaak me ook prima in NL en Europa!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 2 januari 2017 at 20:33

  wat een mooi jaar! Wat leuk dat je zoveel hebt ontdekt van Nederland en Costa Rica lijkt me ook ontzettend gaaf. Je foto’s zijn prachtig.

  • Reply Carolien 5 januari 2017 at 20:11

   Dank je Linda! Ik heb weer genoten van mijn reizen, dichtbij én ver weg.

 • Reply Wanda 5 januari 2017 at 14:15

  Wat een mooi reisjaar joh! Leuk ook trouwens dat je vorig jaar je eigen reisblog bent begonnen! Altijd een spannend moment als je op publicatie drukt he? En ja, zo’n basiscursus zwart op wit zien, is natuurlijk ook een bijzonder iets! Gefeliciteerd daarmee!

  • Reply Carolien 5 januari 2017 at 19:38

   Hoi Wanda, dank je wel! Leuk dat je hier ook reageert. Ik ben nog steeds best wel trots op al mijn publicaties 🙂 Nu nog wat meer publicaties op reisgebied, dat is een van mijn doelen voor 2017 😉

 • Reply Marcella 7 januari 2017 at 16:54

  Mooi jaar had je Carolien! Je hebt me vooral benieuwd gemaakt naar Porto en Costa Rica. Benieuwd welke we ’t eerst gaan bezoeken 😉 Oh, en fietsen in België staat ook op mijn wishlist. Dat zou zomaar in Wallonië kunnen zijn. Ik ben benieuwd wat 2017 je brengt. Maak er een goed jaar van!

 • Leave a Reply