Reisplannen en doelen voor 2019

De laatste dag van 2018 alweer. Eerder deze maand keek ik terug op mijn reisjaar 2018. Ik sliep 63 nachten buitenshuis. Dat zijn 13 nachten meer dan in 2017. Ik verkende 1 nieuw land (Finland) en verschillende nieuwe staten in de USA. Verder was ik vooral ook heel veel in Nederland op pad. Op deze laatste dag van 2018 wil ik vooral vooruitkijken. Wat zijn mijn plannen en doelen voor komend jaar? Vorig jaar schreef ik op oudejaarsdag mijn doelen en reisplannen op voor 2018. Benieuwd of ik ze gehaald heb? En welke doelen en reisplannen ik heb voor 2019?

Doelen 2018 gehaald?

Ik schreef exact een jaar geleden dat ik niet van de goede voornemens ben, maar wel graag wat concrete doelen benoem. Dat is nu nog steeds het geval. Zo kan ik me focussen op wat ik belangrijk vind. Mijn zakelijke doelen heb ik al geformuleerd. In deze post richt ik me vooral op mijn persoonlijke doelen en de doelen die van belang zijn voor mijn reisblog. Eerst lees je de doelen die ik voor 2018 had en of ik ze gehaald heb. Daarna de doelen voor 2019.

Reizen

* meer samenwerkingen aangaan en bestemmingen promoten
* alleen op reis, misschien in combinatie met vrijwilligerswerk

Gerealiseerd? Deels.

In 2018 gebeurde er veel op persoonlijk vlak. Ik zegde mijn baan op en begon voor mezelf. Hierdoor heb ik zeker het eerste kwartaal niet veel gereisd. Alleen op reis, misschien in combinatie met vrijwilligerswerk is niet gerealiseerd. En ik heb eerlijk gezegd ook eigenlijk helemaal geen behoefte om alleen op reis te gaan. Ik vind het heel fijn om een reismaatje te hebben. Dit moet dan wel iemand zijn die mijn ideeën over reizen deelt. Ik merk wel dat mijn gezin minder vaak op pad wil dan ik. En soms ook anders wil reizen. Om die reden maak ik ook reizen met anderen. Als ik alleen op reis ga, is dat omdat ik geen gelijkgezinde vind die de reis met mij wil maken. Het zou me in ieder geval niet weerhouden om alleen op pad te gaan als dat de enige keuze is. Maar ik ga bij voorkeur met iemand anders. Voor mijn blog heb ik meer samengewerkt met bestemmingen, dan vorig jaar. Ook ben ik in 2018 aangesloten bij Outdoorbloggers.nl. Heel fijn om bij deze club ambitieuze dames te zitten. We leren veel van elkaar en werken nauw samen. Leerzaam én gezellig!


Samenwerking met toeristische bestemmingen in 2018 met focus op outdoor & duurzaam

Wandelen

* 1000km wandelen in 2018
* een meerdaagse wandeling maken met overnachting onderweg
* (alle) nationale parken in Nederland bezoeken (dit hoeft niet persé allemaal in 2018)

Gerealiseerd? Deels.

Alle nationale parken in Nederland bezoeken is niet gerealiseerd, maar dat had ik ook niet verwacht. Wel voegde ik nieuwe bezochte nationale parken aan mijn lijstje toe: de Sallandse Heuvelrug en Grenspark De Zoom-Kalmthoutse heide. Het doel 1000km wandelen in 2018 heb ik niet gehaald. Ik wandelde in totaal 968 km. Hierbij heb ik alleen maar de echte wandelingen gerekend en dan ook alleen die wandelingen die minstens 5 kilometer lang waren. Dus alle korte wandelingen van minder dan een uur (bijvoorbeeld tussen mijn werk door om een frisse neus te halen) heb ik niet meegerekend. Misschien zou ik dan wel op 1000 km komen. Een meerdaagse wandeling maken met overnachting onderweg is wel gerealiseerd. Ik wandelde drie dagen lang de Rheinsteig, waarbij ik onderweg overnachtte in hotels.


Veel op pad mét mijn camera

Op safari in Nederland & Wildlife fotograferen

* op excursie met de boswachter op zoek naar de Big 5 (en ander wild) in Nederland

Gerealiseerd? Ja.

Hoewel ik niet vaak met een boswachter op pad ben geweest. Op de Sallandse Heuvelrug ben ik met boswachter René op zoek gegaan naar reeën. Die zag ik overigens niet tijdens de excursie met de boswachter, maar wel later toen ik zelf op pad ging. Verder mocht ik met boswachters Andre en Marcel mee de Middelplaten op om foto’s te maken. Hier zagen we afgezien van de ‘wilde’ paarden, verder geen wild. Daarnaast ben ik zelf heel vaak op pad gegaan om wild te spotten. En dat is zeker gelukt. Vooral de damherten heb ik vaak gezien én gefotografeerd. Verder ben ik mee geweest met een bootexcursie om zeehonden te spotten. En die hebben we ook gezien. Dus de zeehond kan ik ook van mijn Big 5 lijstje schrappen.


Wildlife spotten en fotograferen, dit deed ik het liefste in 2018

Met de kano plekken ontdekken

* meer op pad met mijn eigen opblaasbare kano
* minstens 2 kanotochten elders in Nederland (of buitenland)
* oriënteren op aankoop eigen kano

Gerealiseerd? Deels.

Het aantal keer dat ik met mijn eigen opblaasbare kano op pad ben geweest is op een hand te tellen. Dat zou vaker mogen. Hoewel het ook weer niet echt een kano is waarmee je verre tochten kunt maken. Minstens 2 kanotochten in Nederland of buitenland, dat is wel gelukt. We kanoden in De Biesbosch, USA en in Finland. Het mag uiteraard altijd vaker en meer, maar met 3 kanotochten ben ik wel tevreden. Oriënteren op aankoop eigen kano. Hier heb ik toch vanaf gezien. Vooral om praktische redenen. Het opbergen en vervoeren van een kano vergt het e.e.a. en ik ben bang dat ik de kano dan toch te weinig ga gebruiken.


Kanoën in Finland maakt je zo rustig. Zo één met de natuur. Puur genieten.

Conclusie

Niet alle doelen zijn gerealiseerd, maar heel veel wel. Soms zat iets er gewoon niet in. En soms kwam ik tot nieuw inzicht en vond ik het doel niet meer relevant. Ik kijk in ieder geval terug op een fijn en succesvol jaar.

Reisplannen en doelen 2019

En heb ik plannen en doelen voor 2019? Ja die heb ik! Natuurlijk veel doelen op zakelijk vlak. Van het laten groeien van mijn blog tot aan focus aanbrengen op bepaalde onderwerpen. Hieronder geef ik een aantal doelen en plannen voor komend jaar. De onderwerpen wijken niet eens zoveel af van 2018 maar nu met nieuwe doelstellingen.

Reizen

Uiteraard staan er weer een aantal reisdoelen op het lijstje. Reizen is en blijft een passie. Ik krijg steeds beter zicht op wat ik fijn vind op reis. Welke landen ik graag wil zien én waarover ik graag nog wil bloggen. Dat mijn manier van reizen soms afwijkt van wat mijn gezin wil, dat is me dit jaar ook duidelijker geworden. Afgelopen jaar hadden we discussies over het aantal reizen en het soort reizen. Gelukkig wil mijn gezin wel op reis. Maar één ding is duidelijk, reisblogger en vakantie vieren met mijn gezin, dat gaat bij ons niet altijd goed samen. Daarom heb ik dit jaar besloten om tijdens de vakanties met mijn gezin, gewoon vakantie te vieren en voor mijn blog óf alleen op pad te gaan óf met gelijkgezinden (bijvoorbeeld andere bloggers, of met mijn vriend alleen). Daarom gaan we dit jaar met het gezin kamperen in Frankrijk op een camping waar we al meerdere keren geweest zijn. Voor mijn blog ga ik andere reizen maken. Welke? Dat weet ik nog niet precies. Maar hieronder heb ik wat doelen opgeschreven:

Doelen:

* Een nieuw land ontdekken in Europa
* Meer natuur en wildlife spotten op reis
* Veel bestemmingen promoten en samenwerkingen aangaan, passend bij mijn blog

Wandelen

Uiteraard blijf ik ook in 2019 wandelen. Ik vind het fijn om in de natuur te zijn. Ik blijk vooral iets met kleuren te hebben. Een zwarte paddenstoel op een bedje van groen. Rode rozenbottels aan zwarte stelen, met op de achtergrond een grijze lucht. Dat contrast van kleuren. Dat vind ik echt genieten. En het spotten van wild. Dat ook. En het mooie is, ik kan dit heel goed delen met mijn moeder én met een aantal vriendinnen. Er komen dus zeker weer nieuwe wandelingen én blogs aan. En ik houd de 1000 kilometer wandelen in een jaar gewoon aan, want dit blijkt dus toch nog best lastig te zijn.

Doelen:

* 1000km wandelen in 2019
* een LAW lopen in een Europees land
* een paar keer een weekend/midweek weg in eigen land om te wandelen

Wildlife spotten & fotograferen

Deze blijft ook op het lijstje staan, want dit vind ik gewoon het allerleukste om te doen. Op dit vlak wil ik zakelijk ook beter worden, dus komend jaar ga ik hier ook weer flink op inzetten.

* workshop / cursus volgen op het gebied van wildlife en/of landschapsfotografie (wellicht in combinatie met een reis)
* meer natuurgebieden opzoeken én meegaan op excursies met boswachters en/of fotografen in het hele land
* op zoek naar schuilhutten en vanuit hier wildlife spotten én fotograferen (vooral voor moeilijk te spotten dieren), in Nederland maar ook daarbuiten
* meer aandacht voor wildlife op mijn blog

Natuurgebied Oranjezon

Fitter worden

Tja, dit is wel een dingetje. Ik weet nog niet precies op welke manier, maar ik vind dat het nog wel een beetje beter mag met mijn conditie en fitheid. Natuurlijk, ik wandel veel en probeer veel buiten te zijn. Maar als ik een flinke prestatie moet leveren, anders dan wandelen, is mijn conditie nog beneden peil. Misschien dat ik wat actiever moet wandelen en mijn camera af en toe moet thuislaten. Of wellicht toch naar de sportschool? Hardlopen heb ik eerder geprobeerd, maar daar gaan mijn knieën van op slot. Dus dat is geen optie. Misschien fietsen/ mountainbiken? Sinds ik een eigen auto heb merk ik dat het heel verleidelijk is om die te pakken. Daarvoor deed ik bijna alles op de fiets, ook als ik een half uur moest fietsen. Dus dat is wel een verbeterpuntje voor 2019. En ik hoop dan gelijk ook nog een paar kilo’s kwijt te raken, want die zitten me al tijden in de weg.

Doelen:

* conditie verbeteren door actiever te zijn, iedere dag minstens een half uur bewegen
* minder snel de auto pakken, meer lopen en fietsen

Outdoor activiteiten

Nu ik aangesloten ben bij outdoorbloggers.nl moet ik natuurlijk ook wel een beetje actief zijn. Niet alleen op het gebied van wandelen, maar ook andere activiteiten. Mijn grenzen af en toe verleggen (ik ben van nature een grote angsthaas). En gewoon lekker veel actief bezig zijn in de buitenlucht.

Doelen:

* minstens 3 kanotochten maken (en misschien een meerdaagse kanotocht met overnachting?)
* minstens 1 nieuwe outdoor activiteit ondernemen (iets wat ik nog nooit gedaan heb)

Ik ben heel benieuwd wat er komend jaar van deze doelen terecht gaat komen. Hoe dan ook, ik heb heel veel zin in komend jaar. Ik wens je een fijne jaarwisseling én alle goeds voor 2019!

En heb jij al (concrete) doelen voor 2019?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.