Reisplannen en doelen voor 2018

Nieuw jaar nieuwe kansen, heb jij ook alweer zo’n zin om er op uit te gaan? Op de laatste dag van het jaar ben ik nu wel een beetje klaar met terugkijken op 2017 en heb ik vooral heel veel zin in 2018. Hoe zit dat met jou? Heb jij al goede voornemens voor 2018? Of vind je dat maar onzin?

Goede voornemens versus concrete doelen

Zelf ben ik niet erg van goede voornemens als het gaat om te algemene dingen zoals afvallen of stoppen met bepaald gedrag. Meestal is dat bij voorbaat al gedoemd te mislukken. Wel vind ik het fijn om haalbare doelen te formuleren, zodat ik een focus heb gedurende het jaar. Uiteraard zijn dat doelen op het gebied van reizen, maar ook op persoonlijk vlak heb ik er een paar.

Doelen en plannen voor 2018

1. Reizen

Natuurlijk staat reizen bij mij op nummer 1. De wereld ontdekken, zowel ver weg als dichtbij maakt me gelukkig. Afgelopen jaar was ik de tweede helft zoveel happier dan de eerste helft. Het kan bijna geen toeval zijn dat dit kwam door het reizen (of het gebrek daaraan). Ik vind het fijn om nieuwe gebieden te ontdekken, te genieten van mooie natuur, goede verhalen van locals te horen én natuurlijk te genieten van heerlijk eten. Dit blijf ik dus zeker doen in 2018! Sterker nog, ik heb al 2 reizen geboekt. Verder hoop ik ook in 2018 weer een aantal bestemmingen te mogen promoten en leuke samenwerkingen aan te gaan voor Dream the world.

Happy op reis

→ Roadtrip Midden Italië

Op de valreep in 2017 heb ik tickets geboekt voor een reis naar Italië met het gezin. We wilden wel in de meivakantie nog weg maar wisten nog niet precies waarheen. We laten ons meestal leiden door wat beschikbaar én betaalbaar is. Onze wensen waren 1) zacht klimaat meer dan 18 graden 2) niet te ver vliegen gezien het aantal beschikbare dagen 3) liefst een roadtrip, 4) niet meer dan 100 euro p.p voor tickets en 5) een combi tussen natuur, strand en cultuur.  Verschillende bestemmingen kwamen voorbij, van een roadtrip in Griekenland Peloponessos, een trip tussen Lissabon – Porto tot een reis door Jordanië met een 4x4WD. Prachtige bestemmingen allemaal. Onze keuze is echter gevallen op de Abruzzen in Italië. Een nog redelijk onbekende streek. Ik kan niet wachten om het te gaan ontdekken.


foto’s van Pixabay

→ Roadtrip Zuidwest USA met camper

Deze reis hadden we al begin dit jaar geboekt, zo hadden we megaveel vroegboek korting en kunnen we eindelijk eens met een camper op pad (lees: is het eindelijk eens te betalen). De tickets zijn ook al geboekt. We moeten alleen nog de route uitstippelen, sommige campings reserveren en nog wat hotels voor aankomst en vertrek boeken in San Francisco. Uiteraard zullen we de bekende Nationale Parken bezoeken, maar ik hoop ook op een aantal meer verborgen parels. Ik vrees dat juli heel erg druk is, dus ik denk dat we ook eens wat onbekendere parken zullen aandoen.


foto’s van Pixabay

Naast deze trips weet ik ook al dat ik in september een weekend met familie in de Biesbosch zal doorbrengen. Verder zijn er nog plannen voor een stedentrip met vriendinnen (datum staat al gepland maar bestemming nog niet) en een wandelweekend met mijn moeder. Ik wil ook nog alleen op pad, maar ik weet nog niet precies waarheen. De rest laat ik een verrassing zijn.

Doelen
* meer samenwerkingen aangaan en bestemmingen promoten
* alleen op reis, misschien in combinatie met vrijwilligerswerk

2. Wandelen: 1000 kilometer in 2018

Begin 2017 nam ik me voor om meer te gaan wandelen en had ik mezelf als concrete doel gesteld om de 1000 kilometer te halen. Voornamelijk als stok achter de deur, want het precieze aantal kilometers vind ik zelf niet belangrijk. Ook niet op welk tempo ik heb gewandeld. Het gaat mij niet om de prestatie, maar om gezond en fit te blijven en om mijn hoofd leeg te krijgen. Mijn hoofd leegmaken lukt het beste in de natuur en met wandelen blijf ik ook nog eens fit. Zo hoef ik niet naar een sportschool waar ik een grondige hekel aan heb. Ook voor 2018 wil ik dus blijven wandelen en houd ik de 1000 kilometer aan.

Doelen:
* 1000km wandelen in 2018
* een meerdaagse wandeling maken met overnachting onderweg
* (alle) nationale parken in Nederland bezoeken (dit hoeft niet persé allemaal in 2018)

3. Op safari in Nederland & Wildlife fotograferen

Ik ben gek op het spotten en fotograferen van wildlife. Nu deed ik dat voornamelijk op reis,  maar ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de Big 5 en ander wild van Nederland. De meesten (bever, herten, zwijnen, wilde paarden/runderen en hazen) heb ik wel eens gezien en sommige ook gefotografeerd, maar ik wil dit veel meer gaan doen. Daarom heb ik al een paar data van excursies met Staatsbosbeheer in mijn agenda gezet en ga ik ook kijken of ik alleen meer op pad kan gaan. Stiekem schuilt er misschien toch gewoon een boswachter in mij 😉

Doelen:
* op excursie met de boswachter op zoek naar de Big 5 (en ander wild) in Nederland


foto’s Staatsbosbeheer

4. Met de kano plekken ontdekken

In Zeeland ga ik graag met mijn eigen (oplbaasbare)kano het water op. Deze is goed genoeg voor rustig weer en ‘simpele’ tochtjes, maar eigenlijk zou ik er eentje willen van kunstof. Probleem is dan wel weer hoe vaak gebruik  ik ‘m nu echt, waar sla ik ‘m op en hoe neem ik hem mee naar het water? Natuurlijk allemaal praktische problemen die op te lossen zijn, maar iets houdt me toch nog tegen. Mijn doel voor komend jaar is dan ook om in ieder geval meer te gaan kanoën, ook tijdens weekendjes weg. En heel misschien toch ook om er eentje aan te gaan schaffen voor mezelf.

Doelen:
* meer op pad met mijn eigen opblaasbare kano
* minstens 2 kanotochten elders in Nederland (of buitenland)
* oriënteren op aankoop eigen kano

Mooie doelen toch? Ik ben benieuwd wat er van deze doelen allemaal terecht gaat komen. Ik heb in ieder geval heel veel zin in 2018!

Wat zijn jouw concrete doelen voor 2018? En heb jij al mooie reizen in het verschiet?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Marjolein 1 januari 2018 at 18:35

  Wat een fijne doelen voor 2018. Een meerdaagse wandeltocht lijkt mij ook gaaf om nog eens te doen, maar op een of andere manier komt het er niet van. The Big Five in Nederland spotten en fotograferen vind ik ook een mooi doel. Lijkt mij ook super tof om te doen!

  • Reply Carolien 2 januari 2018 at 14:21

   Ja, ik weet ook niet wat er van terecht komt, maar als ik het opschrijf dan is de kans groter dan als ik het alleen in ‘gedachten’ hou.

 • Reply Kelly 3 januari 2018 at 18:33

  Fijne doelen zeg! Heerlijk dat jullie naar Italië en Amerika gaan. Met een camper door Amerika lijkt me echt heerlijk! Ik zou graag nog een keer de westkust bezoeken want ik ben helaas een groot deel van mijn foto’s kwijt. Zo ontzettend balen. Ook ik zou graag meer wildlife in Nederland willen spotten en fotograferen. Lijkt me erg leuk.

 • Reply Martin 5 januari 2018 at 09:18

  Leuke doelen en reisplannen! Op safari in Nederland klinkt goed en de Nederlandse big 5 nog beter! In juni gaan we naar Namibie/Botswana en hoop ik daar ook de big 5 te spotten, maar in Nederland de natuur in is ook prachtig!

 • Reply Yvonne 5 januari 2018 at 18:49

  Het is Italië geworden dus, voor de meivakantie. Leuk! Wij zijn ook al veel te lang niet in Italië geweest, zou graag meer van het zuiden willen zien.

 • Reply Denise 5 januari 2018 at 22:08

  Wat een supermooie doelen en plannen! Erg leuk dat jullie in de meivakantie naar de Abruzzen gaan. Inderdaad een at minder bekende streek maar ik ben erg benieuwd! En die 1.000 km? Die ga je mákkelijk halen! Op Ibiza liep ik afgelopen week 2 dagen 20 kilometer zonder dat ik het door had. De kunst is om het in Nederland inderdaad ook te doen. Maar dan nog, zelf binnenshuis kom ik vaak makkelijk aan een paar kilometer per dag. En dan heb ik nog een klein huis ook, ha ha. (Maar wel heel veel behoefte aan koffie en dus wandelingetjes naar de keuken én 2 kinderen die altijd duizend dingen aan me vragen en die ik dan weer pak en zo. ;-)).

 • Reply Jessica 6 januari 2018 at 23:11

  Leuk om te lezen Carolien! En wat tof dat jullie met de camper Amerika gaan verkennen. Het is inderdaad geen goedkope trip, maar zeker de moeite waard! En zoals je zelf al zegt: als het erg druk is op sommige plaatsen wijk je soms uit naar andere plekken (zo kwamen wij onder andere bij Joshua Tree en bij Mono Lake uit om te overnachten en dat was een verrassing – allebei echt prachtig qua sterrenhemel!)

 • Reply Marcella 15 januari 2018 at 21:17

  Mooie doelen heb je gesteld voor 2018! Gave reizen (Amerika met een camper!), een mooi wandeldoel en tof om de big 5 te spotten. Ik wil ook alle NP’s in Nederland bezoeken, maar schiet er de afgelopen jaren niet echt mee op. Ik moet er eens wat concrete tripjes voor plannen. Daarnaast wil ik ook graag bij de Oostvaardersplassen wandelen, lijkt me zo’n gaaf gebied!

  • Reply Carolien 17 januari 2018 at 19:51

   Ja, ik weet ook niet of alles gerealiseerd gaat worden, maar als ik het opschrijf dan word ik er steeds aan herinnerd en dan hoop ik toch dat het er toch van gaat komen. Ik heb in ieder geval al een paar mooie wandelingen gemaakt deze maand.

 • Reply Cynthia 23 januari 2018 at 10:18

  Je hebt echt leuke plannen voor dit jaar Carolien! Vooral die kanotrip spreekt mij enorm aan! De laatste keer dat ik op zo’n tocht ging, is intussen ook alweer 6 jaar geleden! Het helpt inderdaad om concrete doelen te stellen. Ik ben ook mijn jaar intussen zo begonnen. Niet meteen over plekjes die ik wil zien want ik leef eigenlijk als een nomade en ik neem geen vliegtuig dus ik zie letterlijk waar de road mij brengt. Wel heb ik veel persoonlijke jaardoelen die ik dan maand per maand evalueer en het is echt motiverend om al in de eerste maand enkele van mijn lijstje te kunnen tikken 🙂

 • Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.