Reisplannen Costa Rica 2016

Jaaa, de kogel is door de kerk, we gaan (weer) naar Costa Rica! We zijn in 2007 al een keer naar dit land geweest en hebben toen ontzettend genoten van de mooie natuur en aardige mensen. Het was de eerste verre reis waar onze dochter herinneringen aan heeft en ze roept sinds deze reis ieder jaar, gaan we dit jaar weer eens naar Costa Rica? Omdat er nog veel andere landen en gebieden op onze lijst stonden kwam het er tot nu toe niet van, maar ook wij vonden Costa Rica de moeite waard om nog eens terug te gaan en die gebieden te bezoeken waar we vorige keer niet geweest zijn.

Costa Rica 2007

Costa Rica 2007

Verre reizenbeurs en het eerste idee

Eigenlijk wilden we dit jaar naar het Zuidwesten van de USA. Een camper roadtrip langs nationale parken staat ook al een hele tijd op mijn bucketlist. Ik lees me in en vraag via het internet een prijsindicatie op voor het huren van een camper. Ik schrik me rot als we deze indicatie krijgen. Een camper huren in het hoogseizoen (juli/aug) is megaduur! En dan heb je alleen nog maar je vervoersmiddel. Na wat gepuzzel en berekeningen komen we tot de conclusie dat we deze reis beter buiten het hoofdseizoen kunnen maken, of dat we moeten kiezen voor een auto ipv camper. We laten het even liggen en zijn druk met andere bezigheden, totdat we in Den Haag op de Verre reizenbeurs belanden. Hier bezoeken we verschillende stands, waaronder die van de USA. Plotseling roept mijn dochter, kijk mam Costa Rica! En ja we raken aan de praat en bladeren door fotoalbums, we kijken elkaar aan en dan weten we het al,  het is weer tijd voor Costa Rica.

IMG_0433

Offertes en uitzoeken

Nu we van bestemming gewijzigd zijn is het tijd om uit te zoeken waar we dan naartoe willen. Omdat we al een keer geweest zijn, hoeven we niet weer naar alle highlights. Het lijkt me juist leuk om ook een paar wat onbekendere plekken te bezoeken. Vorige keer hadden we onze rondreis van te voren vastgelegd en dat was toen goed bevallen, want in onze zomervakantie was het daar best druk. We besluiten dat we dit keer ook alle accommodatie willen vastleggen, evenals een paar activiteiten. De rest zoeken we ter plekke wel uit. We laten een paar CR specialisten offertes uitbrengen. Bij een hebben we direct een goed gevoel dus daar praten we verder mee. Zij geeft ook tips voor leuke eco-accommodaties die ook activiteiten lokaal organiseren. We hebben er zin in!

Route en hoogtepunten

De route die we gaan afleggen gaat globaal van San José – Tortuguero – Sarapiqui – Boca Tapado (tegen Nicaraguaanse grens)- Rincon de la Vieja (in de buurt)- San Gerado de dota – Corcovado – Dominical

We willen erg graag nog een keer naar Tortuguero want dat vonden we erg mooi én Natalie wil graag ook schildpadden eieren zien leggen, daarvoor was ze vorige keer te klein om mee te gaan. Een van de gebieden die ik zeker wilde zien is Corcovado. Hier zijn we vorige keer niet geweest en het schijnt het mooiste natuurgebied te zijn. We gaan een tweedaagse hike doen mét privé gids inclusief overnachting in tent midden in de jungle bij het rangerstation. Hopelijk zien we veel dieren!

Costa Rica 2007

Ook gaan we snorkelen bij isla de Caño en op zoek naar walvissen en dolfijnen. Een rafttrip en paardrijtocht staan ook nog op de planning, en we zullen nog wel meer korte  hikes gaan doen in de nationale parken. We hebben voor groot gedeelte van de route een eigen 4×4 huurauto. Voor de rest reizen we ook veel per bootjes en hebben we een paar transfers.

We hebben er zin in!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Co 24 februari 2016 at 21:36

  Gaaf! Ik ben in 2013 geweest (alleen aan de westkust) en Costa Rica is zeker één van mijn favoriete landen. Ben op geen van de plekken geweest die jullie gaan bezoeken, dus ben erg benieuwd naar jullie verhalen!

  • Reply Carolien 25 februari 2016 at 21:20

   Ik heb er ook zin in! Nog even geduld en dan volgen de verhalen!

 • Reply karlien 26 februari 2016 at 15:44

  Mijn vriendin is er kort geleden geweest en vond het fantastisch. Er zijn veel mogelijkheden om bijzonder te overnachten.

  • Reply Carolien 26 februari 2016 at 17:11

   Ja, we hebben er ook weer veel zin in!

 • Reply Daphne | LiveTheLifeYouLove 26 februari 2016 at 16:32

  Wat super leuk dat jullie weer terug gaan naar Costa Rica! Ik ben er in januari van dit jaar geweest en heb er erg van genoten! Hoewel buurland Nicaragua mijn hart nog meer gestolen heeft 😉 Alvast heel erg veel plezier!

  • Reply Carolien 26 februari 2016 at 17:12

   Ja we hebben ook nog even getwijfeld over evt combi met buurlanden, maar toch niet voor gekozen. Voor de andere buurlanden moeten we nog maar eens terug

 • Reply Jenny - ikreis.net 26 februari 2016 at 16:35

  Mooie plannen! Wat leuk dat je dochter nog zulke mooie herinneringen heeft aan haar eerste verre reis.

  • Reply Carolien 26 februari 2016 at 17:14

   Jazeker, vanaf ca 4 jr blijven ze dingen aan vakanties herinneren. Foto’s bekijken en herinneringen levendig houden, helpt hier wel bij!

 • Reply Yvonne 27 februari 2016 at 22:04

  Leuk dat dit een land is dat iets speciaals voor jullie heeft, omdat jullie dochter er haar eerste bewuste reisherinneringen aan heeft. Hopelijk is het voor haar straks net zo mooi als die eerste keer. Hoe oud was ze toen eigenlijk? Ben wel benieuwd vanaf welke leeftijd ze echt dingen gaan onthouden, heb weleens gehoord vanaf een jaar of 4/5?!

  • Reply Carolien 1 maart 2016 at 08:35

   ja, dat is wel een risico, dat het de tweede keer tegenvalt 😉 Ik heb geen idee vanaf welke leeftijd, zij was toen 4,5 jaar oud.

 • Reply ivonne 28 februari 2016 at 10:01

  Gaaf Carolien dat je toch naar Costa Rica gaat! Ik weet zeker dat Torteguero jullie gaat bevallen. Ik zag daar ooit mijn eerste nest schildpadden uitkomen, echt onvergetelijk! Geweldig dat jullie ook naar Corcovado gaan en het Osa schiereiland gaan verkennen, voor mij nog steeds één van de gaafste stukjes van het land. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan zien!

  • Reply Carolien 1 maart 2016 at 08:34

   Ja Corcovado was mijn doel, want daar zijn we in 2007 niet geweest en daar wil ik heel graag heen. Hopelijk zien we in Tortuguero weer schildpadden die eieren op het strand leggen, dat vond ik in 2007 zoo gaaf!!

 • Reply Stéphanie | Expeditie Aardbol 29 februari 2016 at 21:58

  Lekker vooruitzicht! Ik twijfel nog steeds over mijn verre bestemming van komend najaar. Zit enerzijds aan midden Amerika te denken, anderzijds misschien toch nog een keer naar Thailand en dan Laos meepakken!

  • Reply Carolien 1 maart 2016 at 08:28

   jaa zin in! Blij dat de keuze gemaakt is. Kiezen is zo moeilijk! Er is zoveel moois op de wereld. Laos lijkt me ook mooi.

 • Reply Jempi 2 maart 2016 at 18:31

  Leuke vooruitzichten! Plannen maken is leuk hé, zeker als ze al redelijk concreet zijn.

  • Reply Carolien 10 maart 2016 at 20:17

   Zeker! En dit keer hebben we best veel van te voren vastgelegd, dat doen we niet altijd. Zeker niet als we rondreizen met eigen vervoer en tent. We hebben er echt zin in 🙂

 • Reply Marcella 25 maart 2016 at 22:51

  Wat gaaf, jullie hebben mooie reisplannen joh! Lijkt me eigenlijk best fijn om ergens naartoe te gaan waar je al geweest bent. Dan hoef je idd niet naar alle hotspots, en kan je juist wat plekken bezoeken waar je toen niet aan toe kwam. Klinkt goed!

  • Reply Carolien 26 maart 2016 at 09:49

   Ja, dat vind ik zelf ook fijn. Als je één keer in een land bent geweest, ken je het land natuurlijk nog niet, ik ga bijv al 25 jaar (of zo) naar Frankrijk en ontdek nog steeds nieuwe, mooie gebieden. Ik ga niet naar landen om ze te kunnen afvinken, maar vind het juist zo leuk om de ‘onbekendere’ plekken te ontdekken.

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

   

  This function has been disabled for Dream the world.