Reisfotografie tag

Yvonne (yvonnevanderlaan.nl) gaf mij de Reisfotografie tag door. Deze is oorspronkelijk bedacht door Jenny (www.ikreis.net). Bloggers geven elkaar vaker een tag, hierbij stellen ze verschillende vragen over een onderwerp en geven deze weer door aan anderen. Ik doe niet aan iedere tag mee, maar een fotografie tag, daar kan ik als fotograaf natuurlijk geen nee tegen zeggen. Ik ben bijna dagelijks met fotografie bezig, het is mijn passie, maar ook mijn werk. Zie voor mijn fotografiewerk ook www.carolienboogaardfotografie.nl. Ik fotografeer vooral mensen, zowel volwassenen, gezinnen als kinderen. En het liefst op een lifestyle achtige manier. Op reis maak ik juist graag natuur- en dierenfoto’s. Omdat ik voor mijn ‘werk’ al vaak portretten maak, vind ik het op reis juist leuk om ook andere foto’s te maken. Natuur neemt een belangrijke plek in bij mijn reizen en dus ook in mijn reisfotografie. Maar eigenlijk fotografeer ik alles wat ik mooi vind.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

De laatste foto’s maakte ik met mijn iphone, gewoon ‘kiekjes’ voor de herinnering. Mijn laatste reisfoto’s maakte ik in Leuven. Vooral de foto van de potten in de vensterbanken bij het Begijnhof vind ik leuk.

Begijnhof Leuven

Wat is je meest populaire foto op Instagram?

Meest populaire foto op dit moment is de foto van the Pinnacles in Nambung National Park, Australië. Maar ook de foto die ik tijdens een wandeling door een park in mijn eigen woonplaats maakte is populair. Je hoeft dus helemaal niet ver weg om mooie foto’s te maken!

Schermopname (73b.

Schermopname (71b)Schermopname (75)b

Wat fotografeer je het liefst?

Ik fotografeer heel graag mensen, in het dagelijks leven ben ik dan ook een portretfotograaf. Maar op mijn reizen merk ik dat vooral de natuur mij ‘raakt’ en dat ik dat heel graag wil vastleggen. Als ik op reis ben, kies ik ook vaak voor bestemmingen die bekend staan om hun natuur, dus het is niet gek dat ik dan veel natuur en dierenfoto’s maak._MG_6800IMG_2089b

Op welke foto ben je het meest trots?

Hmm wat betreft mijn portretfoto’s ben ik het meest trots op mijn plastic fashion serie. Dit is vooral een creatieve ‘uitspatting’ geweest, die erg veel positieve reacties kreeg. Hij haalde zelfs de cover van een fotografiemagazine! Hier ben ik supertrots op.

12191423_901453493270229_214754371985045842_n

Wat reisfotografie betreft ben ik het meest trots op mijn springende walvisfoto. Hoewel ik nog wel verbeteringen zie, ben ik heel blij dat het me gelukt is om deze foto te maken. Wiebelend op een bootje met de onvoorspelbaarheid waar de walvis boven zou komen, maakte dit een heel avontuur, maar het is gelukt!

IMG_6975b

Welke foto vertelt jou een bijzonder verhaal?

Ik heb een heleboel foto’s waar een (bijzonder) verhaal achter zit. Elke foto roept een herinnering op. Maar deze foto is van vrij recent. Het geeft voor mij aan dat ik weer een nieuwe stap heb gezet. Voor de meesten een hele kleine, maar voor mij was het toch best spannend. Ik ging voor het eerst in mijn leven alleen op reis. Nou ja, niet eens echt alleen, want ik kwam in en groep terecht uiteindelijk, maar wel alleen in de zin zonder vrienden of mijn gezin. Natuurlijk ben ik wel eens dagjes alleen weg, of een weekend met collega’s voor werk of cursus, maar dat is toch anders. Ik ben al heel lang samen met Alwin en ik ben eigenlijk altijd met hem of vriendinnen op reis geweest. Ik was het samen reizen zo gewend dat het heel vertrouwd voelde en ik eigenlijk niks anders wilde. Zeker niet met mijn hooggevoeligheid (HSP), waardoor alle prikkels nog meer binnen komen en ik eigenlijk vooral overal beren zag, dan is een vertrouwd iemand heel fijn. Maar vorig jaar was het keerpunt en het is zeer goed bevallen. Ik zie mezelf nog wel een keer helemaal alleen op reis gaan, alhoewel, het lijkt me ook best ongezellig om geen reismaatje te hebben. In ieder geval deze foto geeft een nieuwe fase weer, wat mij betreft 🙂

Kreta ongebaande paden

Ik geef de tag graag door aan:

Marcella (marcellamolenaar.nl)

Sanne (Ensanne.nl)

Hopelijk hebben jullie deze tag nog niet gehad, succes!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Jenny - ikreis.net 1 maart 2016 at 07:04

  Wat een mooie verzameling foto’s!

  Die foto op de cover is echt gaaf. Het meisje is nep, maar ook weer niet. Sprankelde ogen, te lichte en perfecte huid. Heel mooi.

  Leuk dat je de tag hebt overgenomen.

  • Reply Carolien 1 maart 2016 at 08:26

   Dank je wel Jenny! Het duurde even maar nu dan toch online! En op de foto van de cover ben ik extra trots omdat ik die zelf helemaal gecreëerd heb (van idee tot eindproduct) en niet alleen geregistreerd.

 • Reply Yvonne 1 maart 2016 at 07:23

  Leuk om te zien en lezen Carolien, ik heb m aan het ontbijt bekeken en mijn (3-jarige) dochter is helemaal in de ban van die mooie boom in het water. 🙂 Hij is ook echt gaaf. Waar is die genomen?

  • Reply Carolien 1 maart 2016 at 08:27

   Die boomfoto is genomen in Florida. We kampeerden op the Keys aan het water en dit uitzicht hadden we vanuit onze tent 🙂

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 7 maart 2016 at 16:35

  Hele mooie foto’s! Die walvis…geweldig! Heb ik ook zo gezien in Australië en dat is nog steeds één van de mooiste momenten ooit. Gaaf ook dat je foto op een cover is gepubliceerd!

  • Reply Carolien 9 maart 2016 at 15:43

   Ja hé, die walvissen vind ik ook zo indrukwekkend! Ik hoop ze deze zomer ook weer te zien in Costa Rica.

 • Reply ivonne 18 maart 2016 at 20:33

  Leuk om weer wat meer van jou te zien via deze tag. Op die walvis ben ik superjalours, ik heb dat nog nooit mogen zien! Gaaf! Ik kan me voorstellen dat de foto uit Griekenland en het gevoel van die trip bijzonder zijn en blijven.

  • Reply Carolien 21 maart 2016 at 19:12

   Ja echt al twee keer geluk gehad met springende walvissen. Nog een hele kunst om deze foto’s te maken

 • Reply Marcella 25 maart 2016 at 22:57

  Wat een mooi verhaal achter jouw bijzondere foto. Wat goed dat het je zo goed bevallen is om alleen op reis te gaan! Top! Ik heb de tag al een tijdje geleden van je ontvangen, maar moet hem nog invullen. Ga ik binnenkort doen!

  • Reply Carolien 26 maart 2016 at 09:50

   Benieuwd Marcella!

  Leave a Reply