Warme outdoorlaarzen: Grisport Sutherland chestnut

Het einde van het jaar nadert weer en dan is het altijd leuk om cadeautjes te krijgen. Met de winter op komst kreeg ik de vraag van Grisport of ik de warme outdoorlaarzen Sutherland wilde ontvangen en testen. Hoewel ik al veel wandelschoenen heb, ontbreekt zo’n outdoorlaars nog in mijn collectie en de Grisport Sutherland chestnut ziet er mooi uit. Ideaal voor koude wintermaanden. Hierbij mijn ervaringen tot nu toe met deze stoere outdoorlaars.

Meer lezen over wandelen in de winter? Lees dan ook het artikel over waarom wandelen in de winter goed voor je is.

Grisport Sutherland Outdoorlaars voor wandelaars

De Grisport Sutherland Outdoorlaars heeft een Vibram-zool en heeft de kwalificatie A/B waardoor het een echte wandellaars is. Ideaal voor in de winter als het erg nat is of als er een laag sneeuw ligt. Je voeten blijven heerlijk warm en droog door het waterdichte en ademende Spo-Tex membraan. Dit is tussen de verschillende lagen van de schoen verwerkt. De bontvoering voelt heerlijk zacht en warm aan. Ik vind het heel belangrijk dat wandelschoenen waterdicht zijn én een goed profiel hebben. Ik wandel erg graag buiten de gebaande paden op onverharde stukken. Hier kom ik bij slecht weer vaak grote plassen tegen. Met deze wandellaarzen is dat geen enkel probleem en hoef ik niet meer om te keren. Ik kan lekker in de plassen stampen zonder bang te zijn natte voeten te krijgen. En ook belangrijk: ik zal bij het beklimmen van de gladde heuvels niet bang zijn om uit te glijden met het goede profiel.

Fotograferen in de natuur

Ik ben gek op de natuur én op fotograferen. Wandelen is voor mij een middel om beiden te doen. De wintermaanden houden mij hierbij niet tegen, ook dan ga ik de natuur in met mijn camera. Bij dierenfotografie sta ik vaak lang stil. Zeker als ik vanachter een scherm of vanuit een vogelkijkhut fotografeer. Dan ben ik blij met mijn warme outdoorlaarzen, want mijn voeten worden altijd als eerste koud. Ook handig als ik iets spot en door hoge natte grassen moet struinen.

Sutherland Chestnut voor dames

Bij de Outdoorlaars Sutherland kan je kiezen uit twee kleuren: Brown en Chestnut. Ik bestel de Chestnut en heb de laarzen nu een paar keer gedragen op korte wandelingen (max 5 kilometer). Ze zitten heerlijk en zijn aan de bovenkant verstelbaar met een riempje mocht je brede kuiten hebben. Op de korte wandelingen heb ik tot nu toe zonder problemen met de laars gewandeld, geen blaren of pijn aan de voeten. De laars is nog wel een beetje stug bij de enkelknobbels, maar dat zal een kwestie van inlopen zijn. Ik ben overstag en zal zeker in de winter deze laars kiezen boven mijn wandelschoenen bij korte afstanden door weer en wind. Deze outdoorlaars oogt toch zeker een stuk mooier dan de gemiddelde saaie wandelschoen.

Outdoorlaarzen Grisport Sutherland Chestnut

Waarom kiezen voor de Outdoorlaars Sutherland van Grisport?

Ze zijn stoer, mooi en vooral warm en waterdicht. En ze zijn prima te gebruiken als wandellaars in winterse omstandigheden of bij het fotograferen waarbij je lang buiten stilstaat.

Alle specificaties van de Sutherland op een rijtje:

  • Kleur: Brown, Chestnut
  • Maten: 36 – 47
  • Adviesprijs: € 149,95
  • Classificatie: A/B
  • Voering: Spo-Tex
  • Zool: Vibram
  • Upper: Gevet leder & suède

Is deze laars ook iets voor jou? Check dan de website van Grisport voor de verkoopadressen. Ze zijn er zowel voor mannen als vrouwen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Grisport

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

 

This function has been disabled for Dream the world.