Natuur en wildlife in Zuid-Afrika

Een van de continenten waar ik zelf nog niet geweest ben is Zuid-Afrika, maar deze staat wel op mijn te bezoeken lijst. Vooral de natuur en wildlife in Zuid-Afrika spreken me aan. Hieronder 5 gebieden die op mijn wishlist staan voor een vakantie naar Zuid-Afrika.

1. Kaapstad en omgeving

Een van de eerste steden waar je vaak landt als je een rondreis door Zuid-Afrika gaat maken. GA met de kabelbaan naar de Tafelberg en je hebt een prachtig uitzicht. Of beklim de Lion’s Head en geniet van de zonsopkomst of ondergang vanaf de hoge Leeuwenberg. Shoppen en lekker eten doe je in Waterfront. Iets buiten Kaapstad vind je de pinguins bij Boulders Beach. In Kaapstad alleen kan je je al wel een week vermaken.

De Penguins bij Boulders Beach. Bron: Pixabay

2. Kruger Nationaal Park

Het bekendste nationaal park in Zuid-Afrika mag natuurlijk niet ontbreken op je rondreis door Zuid-Afrika. Zeker niet als je van wildlife houdt. Ontmoet de big 5 in dit grote park: leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en Kaapse buffel

Spot de leeuw in Kruger. Bron: Pixabay

3. St Lucia

In het Greater St. Lucia Wetland Park, grenzend aan de Indische Oceaan vind je krokodillen en nijlpaarden. Een ideale plek om met een boottocht op pad te gaan om deze dieren te spotten. Maar sla ook de schildpadden nacht tour niet over. Tijdens deze tour zie je schildpadden eieren leggen. Net of je in een uitzending van National Geographic zit.

Nijlpaard. Bron: Pixabay

4. Hluhluwe-Imfolozi

Het oudste reservaat van Zuid-Afrika is Hluhluwe-Imfolozi park. In dit vrij rustige park leven heel wat wilde dieren, zoals giraffen, buffels, neushoorns, olifanten en veel katachtigen. Rijd zelf rond in het park of ga mee op een safari.

Giraffen in Hluhluwe. Bron: Pixabay

5. Pilanesberg

Pilanesberg Nationaal Park bevindt zich in een oude krater. Dit kleine natuurpark is groen en vruchtbaar en vol met wilde dieren. Ook hier maak je kans op een ontmoeting met de big 5, maar ook met heel veel bijzondere vogels.

Yellow billed hornbill. Bron: Pixabay

Meer wilde dieren vind je ook in het eco-land Costa Rica.

Welke plek zou jij graag bezoeken in Zuid-Afrika?

Bewaar deze tips op Pinterest
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.