Love to camp: minicamping Oud Drimmelen bij de Biesbosch

Alweer een tijdje geleden vertrokken wij met onze tent in de achterbak van de auto op de bonnefooi naar de Biesbosch op zoek naar een camping. We stuitten op minicamping Oud Drimmelen. Hier was gelukkig nog een plekje voor ons, ondanks het drukke pinksterweekend (maar reserveren in drukke periodes is wel aan te raden).

2009 Weekendje Biesbosch dtw (2)

Minicamping Oud Drimmelen ligt vlakbij Nationaal park de Biesbosch. Op de camping heb je veel ruimte voor je tent of caravan en je kijkt uit over het polderlandschap. De auto’s mogen niet bij je kampeermiddel staan, daar is een aparte plek voor.

2009 Weekendje Biesbosch2009 Weekendje Biesbosch dtw (92)

Voor de kinderen is het een heerlijk plek. Ze kunnen spelen in een zandbak, er is een trampoline en er lopen shetland pony’s in de wei waarop kinderen onder begeleiding een rondje over de camping mogen.Kinderen kunnen ook kroelen met konijnen en een kat. Stoere kinderen kunnen hun ei kwijt bij de boomhut met touwen waar geklommen kan worden.  Ook is er een speelpipowagen  op het terrein, hoe leuk is dat! Hierin kun je prima kletsen met je vriendinnetjes of een mooie tekening maken, ook als het minder mooi weer is.

2009 Weekendje Biesbosch dtw (52)

Naast kampeerplekken kan je op deze camping ook overnachten in gastenverblijven met namen als ‘de Koeienstal’, ‘d’n Dorsvloer’ en ‘de Hooizolder’. Deze verblijven bevinden zich in de voormalige stallen. Nog leuker is een overnachting in één van de twee pipowagens. Wat zien die er leuk uit! En je kunt er ook allerlei leuke arrangementen bijboeken waarbij je met een boot de Biesbosch in gaat.

2009 Weekendje Biesbosch dtw (85)

Wij vonden het heerlijk om er te kamperen en Natalie vermaakte zich prima met de andere kinderen. Ook in de omgeving is voldoende te zien. Je moet soms wel even een stukje rijden, want je staat echt in het groen. Voor ons was dat geen bezwaar en we kunnen anderen deze camping van harte aanbevelen.

zie www.ouddrimmelen.nl voor meer informatie over de camping

In de rubriek Love to camp, delen wij onze ervaring met mooie, ruime en/of bijzondere kampeerplekken over de hele wereld. Wil je jouw camping in the picture, neem dan contact met me op over de voorwaarden.

 

Oud Drimmelen

7.8

Plekken

8.0/10

Kindvriendelijk

8.0/10

Voorzieningen

7.0/10

Omgeving

8.0/10

+

  • Weidse camping zonder echt afgebakende plekken, veel gevoel van vrijheid
  • Vooral jongere kinderen kunnen er volop spelen (trampoline, boomhut, pony's, boerderijdieren)
  • Nationaal Park De Biesbosch is supermooi, wel een eindje rijden nog

_

  • Weinig schaduw bij onze plek
  • Geen zwembad
  • Weinig in de directe omgeving, je moet overal wel een eindje voor rijden
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.