Kroatië: zon, zee, strand én historie

Wil je eens iets anders dan een kampeervakantie in Frankrijk? Denk dan eens aan Kroatië. Dit verrassende Europese land is sterk in opkomst als populaire vakantiebestemming. Met zijn 1800 kilometer kustlijn, prachtige natuurgebieden, veel cultuur en historie én vele eilanden is dat niet zo vreemd. En culinair gezien, zul je de Italiaanse invloeden hier ook zeker gaan proeven. Bij mij staat deze bestemming zeker op mijn wensenlijstje.

Kroatië zon zee en historie
Bron: Pixabay

Ideale gezinsbestemming

Kroatië is ook een ideale gezinsbestemming. Hier combineer je een relaxte strandvakantie met een bezoek aan leuke historische stadjes of een boottochtje naar een van de vele eilanden. Bezoek bijvoorbeeld de oude stad Poreč, de plaats Novigrad, pittoresk Rovinj of de indrukwekkende Plitvice meren en watervallen. Maar als je op een van deze verschillende campings verblijft is het nog maar de vraag of je kinderen eropuit willen.

Bron: Pixabay
Bron: Pixabay

Poreč: een Romeinse stad aan de Adriatische kust

De toeristische stad Poreč is meer dan 2000 jaar oud en hier kan je goed de historie van Kroatië ontdekken. Bijvoorbeeld in het museum van Poreč, waar je een verzameling van zo’n 2000 prehistorische, antieke, laat-antieke en middeleeuwse voorwerpen. Ook de Euphrasius-basilliek mag je niet overslaan. Deze basiliek uit de 4e eeuw is niet voor niks door UNESCO op de Wereldergoedlijst geplaatst. Sla zeker ook de mozaïeken in deze basiliek niet over. Liever winkelen? Dat is hier ook geen probleem. Wandel over de brede promenade langs het water en eindig je bezoek op een van de vele terrassen met uitzicht op zee.

Bron: Pixabay

Novigrad: heerlijk relaxen aan het water

In de kleine havenstad Novigrad lijkt de tijd stil te staan. Hier kom je vooral om wat te slenteren door de smalle straatjes en om te relaxen op een terras aan het water. Met uitzicht op de vele vissersbootjes die in de haven liggen. Wil je toch nog wat cultuur, bezoek dan de Novigrad Lapidarium met een rijke museumcollectie van 93 stenen monumenten uit de oudheid en de late middeleeuwen. Of de Sint Agata kerk uit de 9e eeuw. Verder vormen de stadsmuren uit de 13e eeuw ook een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben. De luxe en grote camping Lanterna ligt op slechts enkele kilometers van Novigrad. De camping vormt een prima uitvalsbasis voor zowel een bezoek aan deze stad als voor een strandvakantie met het gezin, want het ligt direct aan de kust.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Roan campings €

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.