Hotspots Griekenland: doe inspiratie op voor jouw volgende vakantie

Goed nieuws, binnenkort kunnen we weer buiten Nederland reizen. Zo opent Griekenland langzaam weer de deuren voor de langverwachte toeristen.

Kijk jij ook al zo lang uit naar een welverdiende vakantie onder de Griekse zon? Van eilandhoppen, nippen van een glaasje Ouzo, heerlijke gerechten en het dansen van de Sirtaki met locals? Bekijk dan snel de volgende hotspots in het prachtige Griekenland. En begin alvast met plannen van een heerlijke vakantie in een geweldig land!

Foto: Pixabay

Schiereiland Vasilikos – Zakynthos

Als je een echte reiziger bent dan ken je het vast en zeker: het bekende en zeer populaire “Shipwreck” op het Griekse eiland Zakynthos. Een prachtige locatie, dat is zeker. Maar een vakantie naar Zakynthos heeft veel meer voor toeristen in petto! Plekken die minder massaal bezocht worden en waar je nog ongerepte natuur en stranden vindt. Het betoverende schiereiland Vasilikos is zo’n plek.

Zakynthos, foto: Pixabay

Dit eiland ligt ten zuiden van Zakynthos en is een bekend broedgebied voor zeeschildpadden. Bijkomstig voordeel hiervan is, dat het beschermd wordt tegen massatoeristen. Hierdoor heerst er een oprechte, authentieke sfeer. Bovendien liggen de meest prachtige stranden op dit eiland voor het oprapen.

Zeeschildpad foto: Pixabay

Kardiani – Tinos

Griekenland heeft honderden eilanden, onmogelijk om ze allemaal te kennen. Toch gaan veel naar dezelfde bestemmingen, zoals Kreta, Corfu, Kos, Kefalonia, Rhodos of Lefkas. Stuk voor stuk prachtige eilanden, maar Griekenland biedt meer. Het telt vele minder bekende eilanden, die minstens net zo mooi zijn!

Tinos bijvoorbeeld; een klein, maar schitterend eiland naast Mikonos. Hier is de toerist nog vrij zeldzaam. Het pittoreske dorp Kardiani is een van de mooiste en groenste dorpen van Tinos. Met zijn ligging op berg Pateles, is het aanzicht alleen al verbluffend. Dit lieftallige dorp kenmerkt zich door smalle steegjes, witgekalkte trappen en traditionele, oude huizen met balkons vol met bloemen. Een absolute aanrader.

Marpissa – Paros

Ook het eiland Paros is een juweeltje onder de Griekse eilanden. En een bezoek aan het betoverende stadje Marpissa, zal je last minute Griekenland helemaal compleet maken. Marpissa ligt op de heuvel van Kefalos en is gebouwd als een amfitheater. Het is een traditioneel Cycladisch dorp, met witgekalkte huizen, geplaveide straatjes, prachtige kerken en windmolens.

Het bijzondere aan deze bestemming is dat het een van de weinig écht authentieke dorpen op het eiland is, die amper accommodaties aanbiedt. Hierdoor komen er alleen dagjesmensen en is het merendeel dat er rondloopt van Griekse afkomst. Bovendien ligt Marpissa dicht bij een aantal schitterende stranden, waar het heerlijk vertoeven is.

Foto: Pixabay

Bekijk ook dit blogartikel om alvast meer inspiratie op te doen over de heerlijke Griekse keuken.

Karavostamo beach – Ikaria

Ikaria ligt vlakbij het eiland Samos in de Egeïsche Zee. Het staat op de lijst van blue zones bestemmingen: locaties waar mensen gemakkelijk 100 jaar worden. Zodra je voet aan wal zet op Ikaria, begrijp je waarom. De rust en kalmte die er heerst, in combinatie met de oogverblindende natuur, maakt je gelijk 10 jaar jonger.

Een van de mooiste stranden op Ikaria is Karavostamo beach. Deze wordt vooral bezocht door locals die in het gelijknamige dorpje wonen. Het strand is alleen te bereiken via een oud zandpad. Dit draagt zeker bij aan de totale beleving. Het kristalheldere water nodigt uit om in te snorkelen, zwemmen of duiken. En de rotsformaties die het strand omgeven maken het plaatje helemaal compleet.

Santorino Foto: Pixabay

Welke van deze bovenstaande plekken in Griekenland zou jij graag willen bezoeken? Zet ze vast op je bucketlist. En tel af naar een topvakantie op een van de Griekse eilanden!

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van Zoover

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

 

This function has been disabled for Dream the world.