Den Haag, Stedentrips & hotspots, Zuid Holland

Hotspots Den Haag

Tijdens ons weekendje weg, bezochten we enkele hotspots die ik graag met je deel.
Hierbij de Hotspots Den Haag:

Sissi boy concept store

Deze winkel licht ik er even uit. Niet omdat het qua kleding nou mijn smaak is, ook niet omdat het zo’n vernieuwend of creatief concept is (het is immers een keten), maar gewoon omdat ik er heel blij van werd. Niet van de kleding, want dat is mijn smaak niet, maar vooral van alle hebbedingetjes maakte mijn hart een sprongetje. Zoals jullie wellicht weten ben ik gek op papier en het lag hier vol leuke dingen! Notitieblokjes met uiltjes (mijn favorieten), leuke kinderspeelgoed van papier en interieur hebbedingen van papier. Ik geloof dat ik in deze winkel het langst gekeken heb.  Het is een concept store, dus je vindt hier van alles onder één dak, ook kun je er wat eten en drinken. Erg leuk.

IMG_0305IMG_0312

www.sissy-boy.com

’t Achterommetje

Vlakbij het binnenhof vonden wij ’t Achterommetje, een lekker lunchcafé. Het zit een beetje verstopt, je moet letterlijk even achterom. Helaas was het beneden helemaal vol dus wij konden alleen nog boven zitten. Het opnemen van de bestelling duurde nogal lang, wat bleek, ze waren ons vergeten. Gelukkig maakte het eten het helemaal goed. Een heerlijke salade met geitenkaas en noten. De broodjes smaakten ook heerlijk. Gelukkig kwamen er al gauw meer bezoekers boven, anders zit je wel erg alleen en afgesloten van de rest. Als het even kan is beneden zitten wel leuker. Een aanrader voor de lunch!

IMG_0269IMG_0261 IMG_0266

www.achterommetje.nl

Rootz

Nadat we een middag heerlijk geshopt hadden, kregen we zin in een drankje en op dat moment liepen we tegen Rootz aan. Rootz is hét bierrestaurant van Nederland lezen we, dus dan zitten we wel goed voor een borreltje. Het zit in een heel oud pand, wat contrasteert met de rest van de omgeving. We ploffen op het terras en bestellen een biertje van de enorme bierkaart (meer dan 240 bieren uit NL en België). We zien ook bier uit Zld en Middelburg. Natuurlijk horen er heerlijke hapjes bij de biertjes dus bestellen we de Rootz ‘Trappisten’ Plateau bestaande uit kaas-chorizokroketten, kaaskroketten, saucisson de France, Hollandse boerenkazen van boerderij ’t Geertje en olijven geserveerd met een uienchutney (Donker Bier), kersenchutney (Kriek) van De Smaak Van. Het smaakte allemaal heerlijk. Eigenlijk hadden we de neiging nog een plateau te bestellen, maar we wilden nog een plekje overhouden voor het diner, dus deden het uiteindelijk niet, maar het zegt genoeg.

IMG_0313 IMG_0314 IMG_0316

www.rootz.nl

Zebedeus

Voor het avondeten kozen we voor Zebedeus, een restaurant dat tegen de Grote Kerk aan zit. We lezen goede recensies en omdat we er al een paar keer langsliepen reserveerden we een plekje voor de avond. Dat was verstandig, bleek later, want het restaurant is niet heel groot en het zat helemaal vol. Het is een fris restaurant maar wel smaakvol ingericht. De menukaart wordt op een klembord getoond. We hadden eigenlijk niet echt door dat hoofd- en voorgerechten door elkaar stonden, je kunt dat alleen aflezen aan de prijzen. Dat vond ik wel onhandig. Er zijn wel smakelijke vegetarische en veganistische gerechten op de kaart en ze werken bij voorkeur alleen met biologische producten. Kijk daar houd ik van!  Wij bestelden alleen hoofgerecht en een voorgerecht (bleek dus later) voor Natalie, maar dat was prima, want die eet toch nog niet zoveel. Alwin koos een entrecote met huisgemaakte friet, Natalie de pannenkoekjes met kip en curry en ikzelf de special van de dag, zalmfilet met knoflookaardappeltjes en we kregen er roergebakken groenten bij. Het smaakte ons erg lekker! Natalie at haar bordje ook helemaal leeg, lekker, maar wel beetje pittig was haar commentaar. Tja er zijn niet echt kindergerechten op de kaart, dus kinderen moeten wel echt op de leeftijd zijn dat ze mee-eten met volwassenen, alhoewel de koks vast wel een extra zak patatjes voor de kids willen bakken. Als je van lekkere wijnen houdt ben je hier ook aan het goede adres, ze zoeken de wijnen met zorg uit. Dan de desserts, dat was een zeer moeilijke keuze, want alles klonk goed. Zelf koos ik voor de Hangop met perencrumble en gezouten caramelijs. Hemels! Ik heb echt mijn hele bord zoveel mogelijk leeg geschraapt, nog net niet afgelikt, hier wil je optimaal van genieten! Ook de chocolade soufle met pistache ijs en de Lemon panna cotta waren lekker! Heel blij dat we voor dit restaurant hebben gekozen. Je kunt de koks in de keuken zien staan en bij het weggaan werden we nog persoonlijk door de kok gedag gezegd. Waar vind je dat nog. Top!

IMG_0429
IMG_0317 IMG_0318
Vooraf brood met allerlei lekkere smeerseltjes (hummus, kruidenboter en olijfolie) en een huisgemaakte ice tea

IMG_0323IMG_0329IMG_0325

www.zebedeus.nl

Hortus & Anna Paulownaplein

Het zonnetje schijnt en aan het leuke plein Anna Paulowna zitten al wat mensen in het zonnetje te ontbijten. Wij kiezen ook voor een tafeltje in de zon en nemen plaats op het terras bij Hortus, een vegetarisch restaurant.We komen er om even te genieten van een bakje koffie met gebak. Het zonnetje schijnt heerlijk en het plein ziet er leuk uit. We hebben geen haast, dus jassen uit en ogen even dicht. De koffie komt al vrij snel. Mijn reisgenoten hadden chocolademelk besteld. In de herfst verwacht je dan de warme versie te krijgen, maar het bleek koud. Geen man over boord, want we hadden ook niet nadrukkelijk om warm gevraagd, dus vooruit. Echter na een kwartier nog geen spoor van ons gebak. Nog maar eens gevraagd waar het bleef, ja er wordt aan gewerkt. Oké, ik wist niet dat gebak zo ingewikkeld was. Na weer zo’n 10 minuten gewacht te hebben en de koffie inmiddels opgedronken is, maar een andere serveerster aangehouden met de vraag waar het gebak bleef,  waarop zij zegt Ja hij is er mee bezig hoor…oké, blijkbaar is het een erg ingewikkelde taart?? Afijn, uiteindelijk krijgen wij ons gebak en genieten we voort van de relaxte omgeving. Als ik naar de wc ga, moet ik de kelder in en kom ik door een grote kluisdeur, zo in een gevangenisachtige omgeving. Heel apart. Het blijkt dat dit vroeger het bankgebouw was en dat de wc nu in de kluis zit 🙂 Hortus zit op een leuke plek en alles is goed verzorgd, alleen dat gebak mag voortaan wel tegelijkertijd met de koffie geserveerd worden. Er mag wel iets meer pit in het personeel.

IMG_0385IMG_0389

www.hortusrestaurant.com

Ibis City Center hotel

We sliepen in het Ibis gelegen aan de Jan Hendrikstraat, midden in het centrum. Een ideale locatie. De auto kunnen we kwijt, tegen gereduceerd tarief op het parkeerterrein bij het Medisch centrum, ongeveer 7 minuten lopen van net hotel. Het hotel ziet er vrij nieuw en modern uit. De kamers zijn basic en stralen niet echt iets uit en de badkamer is heel klein en plastic, maar het bed is goed, we hadden geen geluidsoverlast en verder heb je er alles wat je nodig hebt en de prijs was ook aangenaam. We boekten ter plekke nog ontbijt bij, wat wel aan de prijs is! Maar het ontbijtbuffet was prima! Verschillende broodjes en beleg, gekookte eieren met spek, roerbak ei, worstjes voor de liefhebber, vers fruit,  yoghurt en verschillende cereals. Voor ons prima. Alleen jammer dat er geen verse jus d’orange was. Voor ons doel (kort weekendje weg als gezin) voldeed het hotel prima, wil je iets meer luxe of sfeer, dan raad ik je aan even verder te zoeken.

IMG_0363IMG_0364IMG_0367

Ibis City Center hotel via booking.com

Ben jij al eens in Den Haag geweest? En wat waren jouw hotspots?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.