High tea bij De Juf in Middelburg

Afgelopen zaterdag ging ik lekker shoppen met dochterlief in Middelburg. Van shoppen word je hongerig dus al snel waren we op zoek naar een leuke lunchplek. Ik had gelezen dat het sinds kort ook mogelijk is om te high tea-en bij De Juf, iets wat ik graag eens wilde proberen. Ondanks dat we geen reservering hadden, waren we wel net op tijd voor de tweede high tea ronde en konden we gelukkig nog aanschuiven. Ze serveren twee rondes, eentje om 10.30 uur en een om 13.30 uur. Omdat ik met mijn dochter was kozen we voor de zoete hightea.

Het restaurantgedeelte waar je kunt high tea-en is wat afgeschermd van de taartenwinkel en dat is prettig. Zo heb je een fijne plek om te zitten. Ook is de grootte van de ruimte precies goed, niet groot, maar daardoor wel sfeervol. Hij is ook erg leuk ingericht. Alles doet me denken aan mijn (oude) schooltijd zoals de houten stoeltjes (ja die hadden wij ook echt zo in de klas!) en tekendozen waarin de thee geserveerd wordt. Het klopt gewoon helemaal qua inrichting bij De Juf, waar de taarten ‘meesterlijk’ lekker zijn. Ik hou ervan als concepten kloppen tot in de details.

We moesten even wachten op onze eerste ronde, want de scones stonden nog in de oven. Hadden wij even tijd om de theesoorten te bestuderen. In de houten tekendoos, vind je zes soorten thee met namen als Notendroom, Ra Ra Rasputin, Cranberry Lime Punch, China Jasmijn, Rooibos Bio en Verveine. Die laatste moet je bewaren tot na het eten. Ook kan je kiezen voor verse muntthee. De munt staat in een potje naast de theedoos. We hebben een aantal smaken geproefd en onze favorieten zijn: De Notendroom, Ra Ra Rasputin en Cranberry Lime Punch. De losse thee doe je met een schepje in een zakje en deze hang je in je theekopje. Heet water krijg je erbij in een zwarte gietijzeren theepot. Ziet er mooi uit, maar één nadeel, hij is nogal zwaar.

Na ongeveer 20 minuten wachten, kwam de eerste ronde: de scones. Voor ieder twee scones, een naturel en eentje met rozijnen en kaneel. Ze waren nog heerlijk warm. Ze werden geserveerd met lemon curd en heerlijke appel-peren jam. Vooral die laatste viel bij ons in de smaak.  We want more! In eerste instantie vonden we de scones wat aan de kleine kant, maar aan het eind van de hele high tea konden we concluderen dat ze eigenlijk precies goed waren. Als ze veel groter waren geweest hadden we de rest niet meer op gekund en dat zou ook erg jammer zijn. Doordat we wat lang moesten wachten op onze eerste ronde, kregen we nog een extra scone van het huis. Fijn dat je zo in de watten wordt gelegd als gast. Pluim voor de gastvrouw(en)!

Tijd voor de tweede ronde. Een schaal vol met heerlijke zoete hapjes. Van alles wat, zoals een brownie, citroencarré, notenkoek, dadelkokos reep en een millionaire’s shortbread. Gelukkig wordt er al gelijk bij gezegd dat wat je niet op kan mee naar huis mag. Heel fijn deze suggestie, want bij een high tea zit je vaak al snel vol. Het is echter zonde als al dat lekkers weggegooid wordt, dus eet je vaak toch tegen je zin te veel. Wij lieten dan ook een paar hapjes inpakken en kregen deze mee in een leuk De Juf zakje.  We zaten na twee rondes al aardig vol, gelukkig werd er netjes gevraagd of de volgende ronde al kon komen of dat we nog even wilden wachten. Nou, wij willen graag even uitbuiken en genieten van een nieuw kopje thee.

De derde en laatste ronde werd geserveerd: een potje yoghurt met passievruchten gelei onderin en fruit (mango, kiwi en passievruchten) bovenop. Doordat het potje best vol zit is het in het begin wat lastiger eten, maar het smaakt allemaal heerlijk. Een fijn besluit zo’n frisse yoghurt met fruit na al die zoetigheden. We nemen nog een laatste slok thee en dan is het tijd om af te rekenen.

Samengevat

We hebben genoten van de high tea. Je proefde dat het huisgemaakt was en ik genoot van iedere hap. De bediening was erg attent. Over de hartige gerechten kan ik niet oordelen (ik denk dat we daar nog eens voor terug moeten komen), maar wat mij betreft is de high tea van De Juf Else een echte aanrader. We komen hier vast en zeker nog eens terug.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply karlien 3 februari 2016 at 13:51

  Klinkt heel tof en ziet er goed uit 🙂

  • Reply Carolien 3 februari 2016 at 15:17

   Ja, mocht je een keer in mijn stad Middelburg belanden, kan ik je deze zeker aanbevelen! Maar je moet me dan maar even een berichtje sturen want dan weet ik nog veel meer leuke en lekkere adresjes 😉

  Leave a Reply

  NIEUWSBRIEF

  Ontvang regelmatig (ongeveer 1x per 2 maanden) reistips en inspiratie.

   

  This function has been disabled for Dream the world.