Herfstvakantie Zeeland: leuke uitjes en activiteiten

Als het weer meezit is de herfst de ideale tijd om erop uit te trekken. Eerder gaf ik al tips voor leuke vakantiebestemmingen in de herfstvakantie. In dit artikel deel ik leuke (dag) activiteiten in Zeeland voor het hele gezin. Handig als je hier vakantie komt vieren. Of voor als je thuis blijft maar wel er een dag op uit wilt. Groot voordeel, veel van deze activiteiten kennen een klein prijsje of zijn gratis.

Gratis activiteiten in de natuur

Het is leuk om tijdens de herfst lekker te gaan wandelen. Een strandwandeling is altijd goed. Heb je inspiratie nodig? Ik geef je 5x de mooiste herfstwandelingen in Zeeland. Bouw zandkastelen en speur naar wild met speciale wild- en spoorkaarten. Of speel het spel wie vindt de meeste verschillende paddenstoelen onderweg? Maak een kaart met daarop de verschillende paddenstoelen zodat kinderen deze kunnen afvinken. Ook het verzamelen van kastanjes, beukennootjes en eikels is leuk om te doen. Maak er daarna dieren van. Of een spinnenweb. Steek voor het laatste satéprikkers in een kastanje en wind met draad een spinnenweb.

Op pad met Het Zeeuwse Landschap in de herfstvakantie

Voor kinderen kan alleen wandelen soms wat saai zijn. Gelukkig voor hen is er in de herfstvakantie van alles te beleven. Wat dacht je van een Ronde van Oranjezon, waar je alles leert over het werk van de boswachter, wieren kunt proeven en langs een poeppost loopt? Ieder jaar zijn de activiteiten anders. Bekijk de agenda van Het Zeeuwse Landschap voor de vele actuele activiteiten in de herfstvakantie.

Actitiviteiten herfstvakantie Staatsbosbeheer

Ook bij Staatsbosbeheer staan er leuke activiteiten op het programma. Maak eens een wandeling bij schemer en ontdek een hele nieuwe wereld. Of speur met de boswachter naar wilde dieren, zoals reeën en damherten. Herken jij de vele sporen in het bos? Een wandeling wordt zo veel spannender! Ook leuk is een bezoek aan Fort Rammenkens onder begeleiding van een gids. En er zijn leuke paden speciaal voor kinderen. Loop bijvoorbeeld het kabouterpad en wie weet zie jij wel een echte kabouter! Zie voor alle activiteiten de agenda van Staatsbosbeheer.

Activiteiten en uitjes in Zeeland bij slecht weer

Is het even een dagje minder mooi weer, of wil je even wat anders dan natuur? Bezoek dan één van de musea in Zeeland. Ook bij deze musea zijn er verschillende activiteiten voor kinderen in de herfstvakantie. Zoals de de Museumkidsweek bij het Zeeuws Museum in Middelburg, waar alles draait om vriendschap. Ook in het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk zijn er op verschillende dagen rondleidingen tijdens de herfstvakantie. Het MuZEEum in Vlissingen heeft ook ieder jaar leuke activiteiten in de herfstvakantie. Ga op ontdekking met een echte oude stroomtrein van Goes naar Borselle tijdens de kinder-doe-dagen. Oog in oog staan met tropische dieren? Bezoek dan het Berkenhof Tropical Museum in Kwadendamme.

Dit is slechts een kleine greep uit de vele activiteiten en bezienswaardigheden in Zeeland. Je hoeft je niet te vervelen tijdens de herfstvakantie in Zeeland!

Wat ga jij doen tijdens de herfstvakantie?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

NIEUWSBRIEF

Ontvang iedere maand fotografietips en leuke natuurweetjes. Zo leer je steeds beter fotograferen en krijg je nieuwe inspiratie voor wandelroutes en natuurreizen.

 

This function has been disabled for Dream the world.