Flashback Travel #Oktober 2018

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

Burlende herten

Begin oktober is de maand van de burlende herten. Aangezien ik deze nog nooit gehoord heb, wil ik dit jaar daar verandering in brengen. Helaas heb ik geen ruimte in mijn agenda om naar plekken te gaan waar de edelhert is, dus moet ik het doen met de damherten in Zeeland. Twee ochtenden vertrek ik nagenoeg in het donker naar Oranjezon op zoek  naar burlende (of in het geval van damherten, blaffende) herten. Spannend! De eerste keer heb ik weinig geluk. Ik zie wel heel veel herten, maar alleen maar ‘vrouwtjes’. Al meteen aan het begin van de wandeling stuit ik op een groepje op mijn pad. Ik weet niet wie meer schrok. De tweede dag zie ik een boswachter bij de entree, dus eerst maar eens informatie ingewonnen. Ook anderen hadden mij tips gegeven voor de plekken waar de mannetjes vooral zouden zitten. Vol goede moed vertrek ik die kant op. En ja hoor, al vrij snel hoor ik ze. Wauw, wat een geluid! Ik zie ook meerdere bokken. Helaas niet burlend of in gevecht. Maar het geluid blijft prachtig. Volgend jaar proberen om ze ook burlend op de foto vast te leggen.

Week Sallandse Heuvelrug op uitnodiging Landal

De eerste week van oktober ben ik druk met verschillende fotoshoots, onder andere voor Stichting Goes Marketing en de Roompot. Opdrachten die ik inmiddels naar tevredenheid heb afgerond (binnenkort de resultaten op mijn socials, voor wie nieuwsgierig is!). De tweede week mocht ik op uitnodiging van Landal een van hun duurzame vakantiebungalows uitproberen. Wat een heerlijke bungalow was dat.

Het plan was om iedere dag te gaan wandelen op de Sallandse Heuvelrug. Helaas werd ik na de eerste dag ziek. Alles kwam er uit en ik had niet veel meer gezien dan mijn bed en de wc. Gelukkig mocht ik nog een weekend langer blijven in een andere bungalow en knapte ik genoeg op om alsnog die wandelingen te gaan maken. Het was afgezien van het ziek zijn echt een topweek. Mooie bungalows en park. Heerlijk weer. Mooie natuur. En mooi wildlife gespot (reeën, eekhoorns, heel veel vogels en een hazelworm). En genoten van de wandeling met boswachter René. Weer heel wat geleerd. En veel mooi materiaal voor een reportage. Inmiddels zijn er al meerdere blogs online over wandelen op de Sallandse Heuvelrug.

Weekend Limburg, Schin op Geul en omstreken

Weer terug uit Landal had ik een paar dagen de tijd om de fotoshoots die ik in de eerste week had gemaakt verder af te werken. Ook bezocht ik nog een middag de TravelPRESSentations in Utrecht, waar ik opdrachtgevers in real life zag en weer gezellig bijkletste met een aantal bloggers. Toen was het weer tijd om mijn tas in te pakken voor een weekendje Limburg met vrienden. We hadden weer geluk, want de zon scheen uitbundig. Dit weekend stond vooral in het teken van bijkletsen met vrienden, met het gezin op pad en genieten van de mooie natuur. We liepen via een mooi pad naar Valkenburg, borrelden in Kasteel Schaloen, stepten de bergen op en af, dronken koffie met echte Limburgse vlaai, bezochten de militaire begraafplaats in Margraten en liepen daar nog een mooie wandeling. Kortom een echt vakantieweekendje Limburg met het gezin. En de camera bleef thuis, zodat ik ook echt vakantie had.

Freelancer & blog

De laatste weken van deze maand werk ik aan een nieuw project voor de Provincie Zeeland. Teksten schrijven over highlights en thema’s om Zeeland te promoten op woon- en werkvlak. Erg leuk om te doen. Tussendoor heb ik nog wat lunch- en wandelafspraken. Dat breekt lekker de dag, want als tekstschrijver zit je veel binnen. Dat is wel een verschil met fotograferen en met reizen voor mijn blog. Ben ben ik veel meer buiten. Een combinatie van reizen, schrijven en fotografen vind ik dan ook ideaal. Op een mooie zondag maak ik ook nog een heerlijke wandeling in mijn eigen provincie Zeeland. Over de duinen van Zoutelande. Met mooi uitzicht op zee. Lekker even uitwaaien.

De blogs die ik schreef in oktober waren:

Volgens mij was dit de meest productieve maand ooit wat blogartikelen betreft.

Voor november heb ik geen reisplannen op dit moment. Het kriebelt wel om er weer op uit te gaan. Ik hoop sowieso nog wel een aantal mooie wandelingen te maken, in eigen provincie en wie weet daarbuiten. En voor de rest wellicht nieuwe reisplannen maken. Tot de volgende Flashback Travel.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply