Flashback Travel #November 2018

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

Wandelen in Zeeland en daarbuiten

De maand november staat vooral in het teken van wandelen. Ik verken mijn eigen provincie Zeeland en ontdek weer nieuwe plekken. Ook wandel ik in Zuid-Holland, Noord-Brabant en België. De eerste weken van november is het nog mooi weer. Ik kan bijna nog in mijn t-shirt wandelen. Helaas, zet de herfst daarna toch echt door. Met mist, kou én regen. Gelukkig ook nog een paar mooie dagen. Als het droog is trek ik mijn wandelschoenen aan en snuif de frisse lucht op. Deze maand genoot ik vooral van de herfst in Oranjezon, twee mooie routes in Grenspark De Zoom (wandelroute ree en wandelroute mier/haas) en van de Kwade Hoek in de Duinen van Goeree. Ik fotografeer de laatste paddenstoelen en geniet van de vallende bladeren. Volgende maand is het echt winter.

Freelance leven

November is een relatief rustige maand. Eind mei ben ik gestart met freelancen (officieel per 1 augustus). Sindsdien ben ik non-stop bezig geweest met allerlei leuke projecten. Opdrachten op het gebied van fotografie, tekst en blogs. Heel leuk. Half november liepen de meeste opdrachten af en heb ik ineens tijd vrij in mijn agenda. Dat is in het begin een beetje onwennig. En ook heel even ‘beangstigend’. Gedachten als… wat als ik nu geen opdrachten meer krijg. Gelukkig waren die gedachten snel weg. En de volgende opdrachten zijn inmiddels weer binnen. Het is even wennen aan de onregelmatigheid van de opdrachten. Als de start zo goed gaat, dan denk je daar eigenlijk weinig over na. Maar nu na een paar maanden kan ik wel zeggen dat ik alle vertrouwen heb in mijn onderneming en de continuïteit daarvan.

Reisblog

November en december zijn altijd al rustige maanden op reisvlak. Ik ben niet echt een wintersporter, dus in deze periode ben ik veel thuis. Ook heel fijn. Zeker in de drukke feestmaand december. Een maand waarin ik veel tijd vrij maak voor gezin en familie. De komende maand ga ik naast veel familytime, ook de tijd nemen om mijn doelen en focus voor 2019 op papier te zetten. Wat wil ik met mijn reisblog én met mijn freelancebedrijf bereiken. Waar wil ik naartoe. En wat moet ik daarvoor doen. Dat soort dingen dus. Ik kijk komende periode trouwens ook nog even terug op 2018. Naar de doelen die ik vorig jaar opstelde. En ik laat je weten of ik deze doelen gehaald heb. Afgelopen maand werkte ik aan de SEO van mijn blog. Afbeeldingen verkleinen, namen en alttags toevoegen, zoekwoorden bepalen. Dat soort dingen. Er is nog een hoop te verbeteren. En ik schreef in november ook nog 6 nieuwe blogs:

Veel blogs over wandelen en de herfst. De komende maand zal ik weer eens blogs over bestemmingen in het buitenland schrijven. Er liggen nog zoveel bestemmingen en verhalen te wachten om gepubliceerd te worden.

Bijeenkomsten en netwerken

Wie had dat gedacht. Dat ik netwerken nog eens leuk zou vinden. Althans, het ontmoeten van anderen op leuke bijeenkomsten. Zoals de andere outdoorbloggers tijdens onze Outdoorbloggersmeeting in Den Bosch. Hier bekijken we elkaars blog, geven feedback en bespreken de doelen en plannen voor komende periode. Erg leuk om feedback te krijgen van collegabloggers om daar vervolgens direct mee aan de slag te gaan. Van De Bever outdoorwinkel ontvang ik een uitnodiging voor de lancering van hun nieuwe magazine Buitentijd. Hier ontmoet ik weer een hoop bekende bloggers. En samen genieten we van onze eigen middag en avond buitentijd: met een heerlijke curry en buitentijd bier bij de vuurkorf. Op zulke momenten geniet ik van netwerken, het voelt namelijk helemaal niet als netwerken. In november bezoek ik ook de Contacta, hét Zeeuwse netwerkevent. Hoewel ik ook hier een paar leuke gesprekken heb gehad, merk ik dat dit toch veel minder mijn ding is. Geef mij maar een biertje, een vuurkorf en leuke bloggers en marketingmensen om bij het vuur mee te sparren.

Dit was november. Nu op naar december. Een maand van terugkijken op 2018. En een maand waarin ik mijn doelen formuleer voor 2019.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply