Flashback Travel #november 2017

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

Hoor de wind waait door de bomen…. tja het is weer winter en dat betekent donker en koud buiten. Daarom vind ik het heerlijk om de wintermaanden (en met name de decembermaand) thuis met gezin, vrienden en familie door te brengen. Het is de enige ‘vakantieperiode’ dat ik liever thuis ben dan dat ik op reis ga. Lekker knus. Maar eerst nog even een terugblik op november. Die was iets minder druk dan oktober, maar nog steeds met een hoop leuke dingen!

Berlijn, ich liebe dich

Ik was nog maar net terug uit Italië van mijn Puglia avontuur of ik stond alweer op het vliegveld van Brussel voor mijn volgende trip: een stedentrip naar Berlijn met vriendinnen. Het was een ideale vlucht, je bent net opgestegen en dan is het alweer tijd om te dalen en in de tussentijd kregen we nog (gratis!) drinken en een ontbijtje. En dat voor 80 euro p.p. Niet gek. Berlijn heeft me echt verrast. Het stond niet hoog op mijn lijstje, ik ben meer van de zuidelijke/ oude steden, maar wat een stad. Het leeft en bruist ondanks de ‘nare’ historie. Berlijn, ik kom zeker nog eens terug!

→ Benieuwd wat ik gezien en gedaan heb? zie 8x zien en doen in Berlijn

Bloggersevents, netwerken en gezelligheid

November stond ook in het teken van twee leuke bloggersevents. De eerste was de TravelPRESSentation in Utrecht. Hier kwam ik heel veel bekende bloggers tegen. Het viel me op dat ik dit keer zoveel bloggers kende. Ik heb al veel bloggers in het echt ontmoet, ofwel op events of persreizen danwel via persoonlijk afspraken. Erg leuk om iedereen weer even te spreken, hoewel de tijd natuurlijk weer veel te snel ging. Ook leuk om met wat bestemmingen te spreken, sommigen had ik al een keer mee samengewerkt dus dan is het leuk om elkaar ook weer even te zien.

Het tweede event was het #FeelFrance event in Amsterdam. Weer een dag van 5 uur in de trein, maar ik heb het er voor over. Wat is #FeelFrance ook een leuk event. Je krijgt echt het Frankrijkgevoel tijdens deze dag. Bij de eerste speeddate kreeg ik al een Frans wijntje in mijn hand en bij de tweede nog eentje. Daarna volgden nog lekkere kaasjes en een heerlijke crêpe. Ik rook aan lekkere lavendel en ging op de foto voor de tent met kampvuur. Ook ging ik even in meditatie, dat viel nog niet mee trouwens, ik ben zo snel afgeleid… vooral ook van mijn slapende voeten in kleermakerszit. Ik was trouwens niet de enige die dat had, hoorde ik later 😉 Overigens richt Frankrijk zich dit jaar op #slowtourism en dat thema past natuurlijk uitstekend bij mijn blog over slow travel.

Wandelen en de challenge

In Berlijn heb ik heel veel gewandeld, dus dat is goed voor mijn #1000km wandelen in 2017 challenge. Maar ook de rest van de maand trok ik regelmatig mijn wandelschoenen aan. In november was ik veel te vinden in Oranjezon, een van mijn favoriete natuurgebieden in Zeeland. Ik zag meerdere keren damherten en dat blijft zo leuk om te zien (en fotograferen). Helaas blijf ik last houden van een blessure aan mijn been, dus ik zit ook nog iedere week bij de fysio. Het lijkt een langdurige kwestie te worden. Gelukkig kan ik nog wel wandelen, ik ga alleen niet meer zo ver. Ik merk dat ik het ook echt nodig heb om naar buiten te gaan. Als dat niet lukt voel ik onrust en word ik chagerijnig. Of ik de challenge ga halen? Dat lees je eind december in een apart blog 😉 (update: inmiddels link toegevoegd naar de einduitslag 2017).

→ Zie mijn nieuwste blog over Oranjezon, mét foto van damhert

Hoe gaat het met Dream the World en met mijn fotografiebedrijf?

Ik postte 5 nieuwe artikelen deze maand (zonder de Flashbacks). Dat is al een stuk meer dan vorige maand, maar het liefst zou ik ongeveer 2 artikelen per week plaatsen. Ik ga kijken of ik dat beter kan inplannen. Ik hoop ook een snellere pc te krijgen. Hij wordt nu helemaal opnieuw ‘ingericht’ (dankzij mijn eigen ICT-er). Oude ballast wordt eraf gegooid, zodat ik sneller foto’s kan bewerken. Dat was echt een frustratie de afgelopen weken.
Vorig jaar november schreef ik in mijn terugblik dat ik misschien mijn bedrijfje ga omgooien, we zijn nu een jaar verder en ik denk dat ik die knoop nu wel echt kan doorhakken. Op dit moment word ik – naast mijn communicatiejob- gewoon het gelukkigst van het werken aan mijn blog (en het ontdekken van nieuwe bestemmingen). Ik wil daar dus meer tijd en meer energie in stoppen. Dit betekent dat mijn fotografie vooral daarop gericht zal zijn en minder (niet) op gezinnen. Dat was afgelopen jaar ook al, maar toen kon ik door mijn “burnout” nog niet echt een besluit hierover nemen. Mijn eerste goede voornemen is er nu dus. In 2018 ga ik meer werk maken van mijn blog en mijn bedrijf daar meer op inrichten!

Mijn beste foto op Instagram van november. Een selfie 🙂

Mijn best gelezen artikelen in november waren:

4x wandelen in de Maasvallei Limburg
Foodwalk, wandelen langs de lekkerste adresjes in de Friese Wouden
Hotspots lunch en diner in Middelburg
Venetie de eilanden Burano en Murano
Wandelen in Oranjezon de blauwe route
Op ontdekking in authentiek Puglia

December is (nog) helemaal reisvrij, geen reisplannen. Wat wel op de planning staat: eerst nog een drukke periode om het eea af te ronden voor december, paar feestjes vieren en daarna lekker thuis relaxen met gezin én samen (reis)plannen maken voor 2018!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Jessica 1 december 2017 at 13:56

  Wat leuk dat je een aantal evenementen hebt bezocht, het is inderdaad altijd leuk om andere reisbloggers in real life te zien en bij te kletsen 🙂 Ik ben overigens ook meer van de zuidelijke steden, maar Berlijn is zo divers dat ik daar inderdaad ook vaker kan komen 😀 Fijne decembermaand gewenst en waarschijnlijk zie ik je wel op de Vakantiebeurs? 😉

  • Reply Carolien 1 december 2017 at 22:33

   Ja wie weet, ben je dan in Nederland? Als het even lukt probeer ik dinsdag op de vakdag te zijn!

 • Reply Gabrielle 1 december 2017 at 21:03

  Wat heb je een leuke en drukke maand gehad. Ik kon helaas niet bij Baltus zijn, misschien treffen we elkaar op de Vakantiebeurs?!

  • Reply Carolien 1 december 2017 at 22:29

   Ja wie weet, als het lukt ga ik naar de vakdag op dinsdag.

 • Reply Yvonne 1 december 2017 at 22:14

  Wat een drukke maand en wat leuk dat je maar liefst 2 events kon bijwonen. Dat lukt mij helaas niet, met OF een werkdag, OF met de kids in de weer. 🙂 Je plannen voor de toekomst klinken goed, volg je hart!

  • Reply Carolien 1 december 2017 at 22:28

   Ja, lukt mij zeker ook niet altijd die events, het is ook nog eens lang in de trein, maar is ook erg leuk. Ja als je kinderen klein zijn is het echt een stuk lastiger, die van mij is natuurlijk alweer stuk groter en meer haar eigen gang aan het gaan, geeft weer meer ruimte Yvonne, dus komt nog 🙂

 • Reply Martin 2 december 2017 at 10:46

  Goeie keuze hoor…doen wat je het allerleukst vindt! Ik vond Berlijn ook echt heel gaaf…ben er dit jaar geweest! Niet een hele mooie stad, maar wel heel interessant! Ik ben in November naar Luxemburg stad geweest…heel leuk! In december staat Sofia op het programma.

 • Reply Eva 5 december 2017 at 10:31

  Dat was een drukke maand! Succes met het omgooien van het roer.

 • Reply Sanne 5 december 2017 at 11:16

  Je eerste nieuwe voornemen voor volgend jaar is meteen een mooie! Het bloggers event van Frankrijk klinkt echt goed. Wijn, lekkere kaarsjes en meditatie. Totaal niet verkeerd! En op de foto bij een haardvuur, helemaal leuk!

 • Reply Diana 9 december 2017 at 22:10

  Wat een leuke maand heb je achter de rug. Ik kan jammer genoeg niet bij de evenementen zijn. Ben je wel op de vakantiebeurs? Berlijn lijkt mij verder een leuke stad om is te bezoeken. Veel geschiedenis ook! En dat je de 1000km die jaar gaat halen, ben ik wel van overtuigd!

 • Reply Aniek 12 december 2017 at 11:13

  Wat gaaf dat je je echt gaat richten op je blog! Ik kijk uit naar je reisverhalen volgend jaar 🙂

 • Leave a Reply