Flashback Travel #Mei 2018

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

De maand mei is nog niet helemaal afgelopen, maar ik verwacht de komende uren niet echt iets heel spannends dus ik blik alvast terug op de afgelopen maand.

Vakantie Italië: Abruzzo, Amalfikust en Vesuvius

De eerste paar dagen van mei ben ik nog heerlijk aan het genieten van onze vakantie in Italië. We bezochten de nog vrij onbekende streek Abruzzo, waar nauwelijks toerisme te vinden is in de meivakantie. Het contrast met de regio nabij Napels (Amalfikust en Vesuvius) kon niet groter. Daar was het superdruk. Vooral ook omdat Italianen zelf een lang weekend vrij waren rond 1 mei, de dag van de Arbeid. Mijn eerste blog over Italië is online. Ik laat je zien waarom jij jouw vakantie in Abruzzo bij B&B Casa La Farfalla Bianca moet starten. We hebben heerlijk genoten van de gastvrijheid van John en Ilona.

Afscheid en een nieuwe start

Mei was een drukke maand, waarin ik veel naast elkaar aan het ondernemen was. Het was ook een maand van afscheid nemen. Ik nam afscheid van mijn werkgever en collega’s waar ik 17 jaar lang heb gewerkt. Met een heerlijke lunch en leuke / lekkere kadootjes zei ik mijn afdeling gedag. Ook eindigde deze maand de cursus SEO/copywriting die ik met plezier heb gevolgd. Fijne trainer(s) en leuke medecursisten. De vele uren in de trein (en het missen van aansluitingen ed) zal ik echter niet missen. Als laatste eindigde ook de groepscoachingsessies van K&M coaching, die ik de afgelopen maanden heb gevolgd. En die me net dat duwtje hebben gegeven om een nieuwe start te maken. Ook daar afscheid moeten nemen van een stel leuke en lieve meiden (dank allen!). Maar met al dat afscheid komt er ook een nieuwe start.

Afscheid van mijn collega’s

De laatste opdracht van de coachsessies: maak een moodboard 🙂

Mijn Freelanceleven week 1: Vraag & antwoord

De laatste week van deze maand ben ik dan echt freelancer. Hierbij mijn eerste gedachten over deze week

 • Hoe bevalt dat nou, dat freelance leven?

Het is natuurlijk nog veel te vroeg om nu al iets te kunnen zeggen over hoe het freelance leven me bevalt. In de afgelopen jaren heb ik natuurlijk al wat kunnen proeven aan het hebben van een eigen bedrijf. Maar fulltime ondernemen is natuurlijk toch iets anders.

 • En… heb je deze eerste paar dagen alleen werkloos op de bank (of buiten in het zonnetje) gezeten? Of kon je gelijk aan de slag?

Mijn allereerste werkdag was een warme zonnige dag en ik had in de ochtend een afspraak met een vriendin, heerlijk dat dat gewoon kan. We zijn lekker een stuk gaan wandelen en pas in de middag ben ik met mijn werk aan de slag gegaan. Ook al zou ik geen opdrachten hebben, dan nog moet er nog heel veel geregeld worden. Van een nieuwe huistijl/website, tot het regelen van de minder leuke zaken zoals verzekeringen en administratie. Dat ik aan de meeste dingen nog niet ben toegekomen, komt omdat ik wél al opdrachten heb. Luxe probleem natuurlijk.

 • En wat voor werk doe je nu dan?

De fotografieaanvragen komen nog steeds binnen en daar ben ik uiteraard heel blij mee. Ook ander werk dient zich aan (met dank aan een vriendin), dus ik kon de eerste week gelijk aan de slag met het schrijven van (SEO/web) teksten. En het ziet er naar uit dat ik ook de rest van de maand hiervoor aan de slag mag. Leuk, ik kan de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de crusus nu mooi voor anderen gebruiken. Er zat deze week al een deadline aan vast, dus lanterfanteren zat er niet in.

 • En waar geniet je het meeste van tot nu toe?

Ik vind het heel fijn dat ik de wekker niet hoef te zetten en dat ik niet naar een kantoorwerkplek hoef. Fijn ook dat ik zelf grotendeels de dagindeling kan bepalen. Heb ik een deadline dan buffel ik lekker een paar uur door. Is het mooi weer, dan ga ik lekker buiten wandelen. Desnoods werk ik ’s avonds dan wat extra. Ook werken in mijn eigen (rustige!) omgeving is heel fijn. Ik kan zoveel meer werk verzetten, als ik niet afgeleid word. Hoewel ik nu nog geneigd ben elke opdracht te aanvaarden, want ja er moet geld verdiend worden, heb ik toch al de vrijheid genomen om ook nee te zeggen tegen aanvragen waar ik geen zin in had. Fijn die keuzes. Het voelt alsof ik zo veel meer tijd en mogelijkheden heb, omdat ik nu ongeveer hetzelfde doe als hiervoor maar dan zonder de 2,5 dag op kantoor. Ook is mijn hoofd zoveel leger en merk ik dat ik veel meer rust heb om ook echt naar anderen te luisteren en om ze (spontaan) op te zoeken. Anders ergerde ik me heel vaak en snel als mensen mijn ruimte innamen, omdat ik voor mijn gevoel al zo weinig ruimte had. Dit voelt echt heel fijn!

 • Zijn er geen nadelen dan?

Ik merk dat ik erg moet wennen aan het feit dat ik nu hele dagen alleen thuis zit (als ik zelf niks in plan). Er zijn geen collega’s in mijn huis 😉 Voorheen zat ik graag alleen thuis, omdat ik dat fijn vond na een drukke (kantoor) werkdag. Ik plande bewust weinig afspraken in als ik vrij was omdat ik de vrijheid en rust echt nodig had. En omdat ik alle vrije tijd heel graag wilde gebruiken om te doen wat ik graag wilde doen (bloggen en reizen!). Nu zal ik toch vaker bewuster anderen gaan opzoeken als ik geen afspraken buitenshuis heb. Verder ben ik nog op zoek naar een ritme. Wil ik op vaste dagen / tijden werken of juist niet? Blok ik delen van mijn agenda? Of laat ik alles open. Het is een zoektocht. De zondag hou ik sowieso zoveel mogelijk leeg net als de avonden, tenzij er een deadline is en het echt niet anders kan. En ja, alles goed regelen rondom je bedrijf, dat is iets waar ik ook echt niet blij van word maar wat wel gewoon moet (zoals de AVG en privacyverkaring). Gelukkig is dat over het algemeen een keer goed (laten) uitzoeken en regelen en daarna bijhouden natuurlijk.

Zo dit is een wat langere Flashback met wat meer peroonlijke note, maar dat komt uiteraard door de nieuwe start. Wees gerust, dit zal ik niet iedere maand doen 😉

Wat staat er aan reizen op de planning?

Juni wordt een fijne reis-en blogmaand. Er staan twee individuele persreizen op het programma. Eerst ga ik naar Wallonië om daar te genieten van de fijne natuur, om te wandelen en om meer te leren over de geschiedenis van het gebied. Daarna ga ik met collega wandelblogger Wanda naar Duitsland om een deel van de Rheinsteig te wandelen. Aangezien ik nog steeds last heb van been- en rugpijn, ben ik de wandelkilometers aan het opbouwen. En dat gaat heel goed. De afgelopen weken weinig (extra) pijn! Ik heb met mijn Mensendiecktherapeute een schema opgesteld om de komende weken nog even goed te trainen. Ik hoop dus komende maand ook weer wat mooie wandelingen in de eigen omgeving te maken.

Zalig Zeeland, daar bij het oude strandhuis

In mei liep ik de wandelroute van Zoutelande naar Westkapelle en weer terug door de weilanden. Wandelen langs de Zeeuwse kust is heel fijn. Ik denk er over eens een bloggerswandeling langs onze kust te gaan organiseren. Als je interesse hebt als deelnemer of ondernemer om hier aan mee te werken, laat het me weten!

De Zeeuwse Kust, zo heerlijk genieten

En verder… ook heel leuk, we werden bediend door onze dochter die deze maand voor het eerst begonnen is met werken in een strandpaviljoen in Zoutelande (ja … bij het oude strandhuis). Heerlijk gegeten en een fijne afsluiting van de dag na mijn kustwandeling. Wat wil je nog meer, wandelen in een mooie omgeving en daarna lekker eten bij een strandtent? Zeeland is gewoon zalig!

Op naar juni met hopelijk veel mooi weer en vele mooie momenten.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Lotte 2 juni 2018 at 12:45

  Wat een bijzondere maand heb jij achter de rug! Eentje met afronden van hoofdstukken én met een nieuw begin. Vond je dochter het ook leuk om jullie te bedienen? Of misschien toch een beetje spannend vooral? 😉

  • Reply Carolien 4 juni 2018 at 10:06

   Ehm. Volgens mij vond onze dochter het vooral gênant dat haar ouders kwamen haha…Zeker toen haar vader ook nog in de keuken kwam. Een echte tiener hé 😉 En inderdaad een bijzondere maand. Vooral veel zin in de komende periode. Benieuwd wat dat mij gaat brengen 😊

 • Reply Sanne 4 juni 2018 at 17:36

  Klinkt als een fijne maand! Leuk ook om door je dochter bediend te worden, maakt het uit eten gaan nog plezieriger! De plannen voor juni klinken ook al goed, maar liefst 2x op persreis. Heerlijk vooruitzicht!

  • Reply Carolien 11 juni 2018 at 07:28

   Ja erg veel zin in die twee reizen! Beiden niet heel ver weg, maar wel echt even in een ander land. En beide persreizen ook redelijk actief 😊

 • Reply Eva 5 juni 2018 at 08:29

  Welkom in Freelanceland! Heel veel succes toegewenst.

  • Reply Carolien 11 juni 2018 at 07:30

   Dank je wel! Het begin gaat goed, lekker al wat (grotere) opdrachten. Het is wel even wennen hoor.

 • Reply Marcella 8 juni 2018 at 19:50

  Leuk om te lezen hoe je eerste dagen als freelancer je bevallen zijn! Het werken zonder stress en afleiding en het indelen van je tijd, dat lijkt me heerlijk! Het alleen zijn lijkt me ook wennen. Zijn er bij jou in de buurt geen werkplekken met andere freelancers waar je aan kunt schuiven? Misschien fijn voor 1-2 dagen per week? Leuke reisjes maak je deze maand, veel plezier alvast! Hopelijk kan je straks pijnvrij lopen!

  • Reply Carolien 11 juni 2018 at 07:32

   Ja. Het is echt wel even wennen om thuis te werken. Die werkplekken zijn hier ook wel en ga ik ook zeker eens naar informeren. Gelukkig heb ik ook veel fotoopdrachtrn dus ik ben ook veel buiten. En een opdracht doe ik samen met een vriendin dus daar heb ik ook al werkoverleg op terras mee gehad 😉

 • Reply Jenny 9 juni 2018 at 09:00

  Het klinkt alsof je lekker in je vel zit – fijn! Goed dat je ook de tijd neemt om uit te waaien.

  Wandelen langs de kust is altijd leuk – houd me maar op de hoogte als de wandeling er komt. Al ben ik op dit moment niet echt mobiel….

  • Reply Carolien 11 juni 2018 at 07:35

   Voor zover ik er nu wat over kan zeggen bevalt het me inderdaad. Het is wel wennen en zoeken naar een ritme. De uren die ik maak voor opdrachtgevers zijn echte werkuren, bijv 12 uur teksten schrijven is best pittig. Op mijn werk schreef ik ook veel maar daar heb je ook nog andere dingen zoals overleg, vragen van collega’s etc. Ik moet dus niet meer dan 4 uur teksten schrijven voor een opdrachtgever per dag ben ik achter 😉

 • Reply Evelyn 2 juli 2018 at 10:34

  Oh wat lijkt me dat gek als je zo lang ergens werkt en dan als freelancer aan de slag gaat. Hoe bevalt het? Ik ben net terug van een wereldreis en aan het kijken of ik ook wat kan doen als freelancer, lijkt me toch wel heerlijk die vrijheid. Alleen het inplannen van je werk lijkt me heel lastig, maar komt vast goed 🙂

  • Reply Carolien 2 juli 2018 at 14:26

   Dat is zeker gek, haha. Maar tot nu toe bevalt het heel erg goed. Het is wennen en vooral inplannen van je werk en inschatten van hoeveel tijd iets kost is best lastig. En thuiswerken heeft soms ook nadelen, je bent sneller afgeleid. Maar ik vind het wel erg fijn dat je zelf je ritme kunt bepalen. Heb je de ene dag meer energie dan werk je langer door, ben je een andere dag wat minder productief of schijnt de zon erg lekker, dan geniet je gewoon van lekker buiten zijn. Je bepaalt het zelf 🙂 En ik hoef nooit meer iemand toestemming te vragen of ik ‘vrij’ mag nemen en op reis mag gaan.. ik moet alleen voor mezelf kijken of het past qua werkzaamheden.

  Leave a Reply