Flashback Travel #Maart 2018

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

We zitten alweer een paar dagen in april, de tijd vliegt! Er is zoveel gebeurd de afgelopen maand, of zeg maar afgelopen maanden. Nu kan ik je hier eindelijk meer over vertellen.

Ontslag en freelancen

De kogel is door de kerk. Ik heb de keuze gemaakt om ontslag te nemen bij de gemeente en om te gaan freelancen. Hoewel ik vele jaren met plezier bij de gemeente heb gewerkt en het zeker ook vele voordelen had, voelde ik dat afgelopen jaar mijn energie omlaag ging. Dat ik niet meer op mijn plek zat en dat ik daardoor ook niet meer de persoon was die ik wilde zijn, namelijk eentje vol energie, enthousiast en in voor nieuwe dingen. Het voelt als een enorme opluchting om deze keuze gemaakt te hebben. Natuurlijk ga ik een onzekere toekomst tegemoet en zal het niet altijd even makkelijk zijn, maar ik vertrouw erop dat als ik de dingen doe waar ik blij van word dat er weer (nieuwe) deuren open gaan. Vanaf 1 augustus start ik officieel, maar door de vele overuren die ik nog had staan, ben ik per 22 mei al volledig beschikbaar.

Wat ga ik dan doen?

Dat was de volgende vraag die ik kreeg toen ik mijn ontslag aankondigde. Wat ga je dan doen? Nou freelancen en wel op verschillende gebieden. Ik ga lifestyle fotoreportages maken van gezinnen en van bedrijven. Teksten schrijven voor websites, magazines of social media. Bloggen en influencers campagnes opzetten en uitvoeren. Alles wat te maken heeft met het vertellen van een verhaal inclusief beeld. Met andere woorden: reportages in woord en beeld!

Stil op reisvlak

Het was heel stil op reisvlak afgelopen maanden. Mijn hoofd zat vol met andere zaken en eigenlijk zijn de eerste maanden van het jaar altijd een beetje stil op reisvlak. Dan ben ik vaak nog bezig met het bedenken van plannen. Mijn reisseizoen loopt vaak van maart t/m november. Gelukkig heb ik een aantal nieuwe reizen in het vooruitzicht, waarvan volgende maand de roadtrip door Abruzzo in Italië, waar ik heel veel zin in heb. We hebben alleen de eerste nachten geboekt, de rest doen we op de bonnefooi. Ik mocht mee op persreis naar Laag Holland, maar helaas viel dit samen met mijn roadtrip naar Italië, je kunt niet alles hebben 😉 Verder nog wat plannen in de week, maar daar kan ik nu nog niet zoveel over vertellen omdat nog niet alles rond is.

Wandelen en wildlife in Zeeland

Ik heb iets minder lang gewandeld dan normaal, maar wel weer een hoop nieuwe gebieden in Zeeland (en Zuid Holland) ontdekt. Gebieden waar ik heel weinig tot geen andere mensen tegen kwam op mijn struintochten. Maar waar ik des te meer dieren zag, van wilde paarden (koniks en prezwalski’s) tot herten en reeën en runderen. Zo liep ik over verschillende voormalige zandplaten zoals Goudplaat, de Schotsman en de Slikken van de Heen. En spotte ik tot 2x toe de Flamingo’s in Battenoord (helaas beide keren wel wat ver weg). Verder schreef ik een artikel over waar je herten kunt spotten welke goed gelezen wordt. Begin maart bracht ik een bezoek aan de Fiets- en wandelbeurs in Utrecht en ook daar deed ik weer nieuwe (wandel) inspiratie op.

Blog Dream the World

Met mijn blog gaat het nog steeds goed. Ik heb verschillende artikelen geschreven ondanks de drukte en de flinke griep die ik heb gehad. Mijn best bezochte blog was het artikel met de winactie van B&B Jinkepaed, hoewel op de voet gevolgd door het artikel over kleine kindvriendelijke charmecampings in Frankrijk en die over de roadtrip route door Zuid Engeland. Ook alles over kamperen in Engeland staat in de top 10 van deze maand. Ik hoop komende maanden wat meer te gaan bloggen en vooral ook weer nieuwe bestemmingen te gaan toevoegen. En op mijn cursus SEO / copywriting doe ik weer veel nieuwe kennis en ideeën op voor mijn blog.

Op naar een nieuwe maand, waar ik hopelijk weer wat meer wandelingen kan gaan maken en nieuwe bestemmingen in beeld kan brengen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply