Flashback Travel #Juni 2018

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

Wauw wat was juni een drukke, maar fijne maand! Het is mijn eerste ‘volle’ freelancemaand en ik maak een paar fijne persreizen.

Freelance leven

Oké. Ik blik toch nog even terug op mijn eerste volle freelancemaand. In de vorige Flashback van #Mei had ik beloofd dit niet iedere keer te doen. Maar ik kreeg de afgelopen maand behoorlijk wat vragen. En enkelen gaven aan het juist leuk te vinden om ook hierover te lezen. Dus hierbij op jullie verzoek. Zoals ik eerder al vertelde werk ik op dit moment aan webteksten voor een bedrijf. Dit project loopt de hele maand juni nog door, dus ik ben in juni vooral erg druk met het schrijven van teksten. Ik krijg in juni ook een akkoord op een nieuwe (fotografie)opdracht en ik mag nog een offerte maken voor een andere fotografie opdracht. Zo ben ik niet alleen juni druk bezet, maar zit augustus ook alweer erg vol. Met leuke dingen! Het inplannen en inschatten van het werk is nog weleens lastig. Maar hoe meer ik dit doe, hoe beter ik dit in de vingers ga krijgen. Ik hou nu nog alles bij in mijn agenda. Hoe simpeler hoe beter.

Netwerken en leuke dingen doen

De vraag die ik een paar keer van andere zzp-ers in mijn LinkedIn inbox krijg is: hoe kom je aan je opdrachten? Hierop kan ik maar één ding zeggen: via je netwerk! Laat zien wat je doet en waar je enthousiast over bent. Als je iets met passie en plezier doet, trekt dit opdrachtgevers aan. Sommige opdrachten komen via andere zzp-ers. Andere via contacten die ik eerder al had tijdens mijn communicatiewerkzaamheden. En ik merk, ben je eenmaal aan de slag voor een organisatie, dan komen er vaak ook vervolgaanvragen. Ik bezoek ook regelmatig events. Deze maand bezoek ik het mini-symposium Zeeland en Natuur. Hier ontmoet ik weer nieuwe mensen op het gebied van recreatie en natuurbeleving,  bijvoorbeeld van Staatsbosbeheer en de VVV. Ik volg een workshop customer journey tijdens dit symposium. Al brainstormend over natuurgebieden in Zeeland, krijg ik alweer nieuwe ideeën voor mijn eigen blog. Tot slot wandel ik deze maand mee met uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig om een van hun wandelroutes te controleren. Hier leer ik weer een schrijver van wandelroutes kennen. Leuk!

Wallonië: een weekendje cultuur en natuur

Voor mijn blog ga ik in juni een weekend naar Bastogne, in Wallonië. Hier maak ik kennis met de geschiedenis van de stad. Met de verschrikkingen die Bastogne heeft doorstaan tijdens het Ardennenoffensief in de Tweede Wereldoorlog. Indrukwekkend! Verder kano en wandel ik door de prachtige natuur. We proeven heel wat lekkere biertjes, bijvoorbeeld tijdens de rondleiding door brouwerij Lupulus. En natuurlijk eet ik garnalenkroketten. Die eet ik alleen als ik in België ben. Binnenkort lees je mijn Wallonië avonturen in een nieuw blog. Nieuwe inspiratie voor een weekendje weg. Nu al inspiratie nodig? Eerder ontdekte ik op uitnodiging van Wallonië Toerisme de Ardennen op de fiets.

Eerste LAW ooit in Duitsland

Samen met Wanda van Wanda Wandelt vertrek ik eind juni naar Duitsland om drie dagen lang een deel van de Rheinsteig te wandelen. Het is mijn allereerste Lange Afstands Wandeling (LAW). Van tevoren heb ik wel even getwijfeld of dit wel haalbaar was voor mij. Ook gezien de been-en rugklachten die ik laatste tijd had. Maar het staat op mijn doelenlijstje van dit jaar, dus ik zag het vooral als een enorme uitdaging! En ik kan nu zeggen: ik heb het gedaan! Supertrots op mezelf. Met de warmte, soms temperaturen van +30 graden, was het af en toe erg zwaar. Zeker op die plekken waar geen schaduw was. De route steigt behoorlijk, maar gelukkig met prachtige uitzichten als beloning. Wil je zelf ook een LAW lopen, maar twijfel je of je het kan? Gewoon doen! Desnoods in kortere etappes. Het geeft veel voldoening. Mijn ervaringen over mijn allereerste LAW ooit lees je later op mijn blog (inclusief tips).

Pinkpop

En toen was er Pinkpop! Met het gezin genieten we 2 volle dagen van het festival. We kamperen bij de boer in de buurt, in het weiland met velen anderen. Het was zo leuk om dit met z’n drieën samen te beleven. Na 2 dagen waren we wel helemaal op. We hebben het meest genoten van de optredens van Pearl Jam en de Foo Fighters. Lekker keihard meeblèren en dansen.

En toen was de maand juni weer voorbij. Wat een leuke dingen heb ik gedaan! Heb jij ook zo genoten van juni?

Nu op naar juli. Wegens de zomervakantie zal het volgende overzicht Flasback #Juli en #Augustus 2018 worden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ivonne 5 juli 2018 at 16:33

  Fijn dat het wandelen je zo goed is gegaan na al die perikelen. Wij waren in Beieren en hebben ook heel wat afgewandeld in de prachtige heuvels en bergen. Mijn knie vond het wat minder, maar intussen is ie weer aardig ok en dartel ik de tennisbaan over op mijn 1e toernooi van dit jaar.
  Netwerken vind ik zelf best wel lastig, maar ik wordt er steeds handiger in. Het is toch iets wat nodig is hè.

  • Reply Carolien 12 augustus 2018 at 11:31

   Netwerken op de ‘oude manier’ in een zaal vol mannen/vrouwen met pakken is ook echt niet mijn ding. Maar online of via gelijkgestemden lukt het me aardig, al zeg ik het zelf. Zolang we hetzelfde gevoel hebben, is er vaak wel snel een match 🙂

  Leave a Reply