Flashback Travel #Juni 2017

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

Terug van weggeweest

De afgelopen maanden waren niet mijn beste maanden, aangezien ik uitviel met ‘burn-out’ achtige klachten. Hierover heb ik al meer geschreven in de vorige terugblik. Gelukkig gaat het deze maand veel beter. Het herstel gaat erg goed en sneller dan ik dacht, maar vooral dan anderen dachten. De eerste 2 weken werk ik 2×4 uur, de weken daarna 3×4 uur en nu zit ik al op 2×6 en 1×4 uur en het gaat nog steeds goed. Ik verwacht voor de zomervakantie wel weer op mijn normale aantal uren te zitten.

Natuurlijk heb ik ook heel veel nagedacht en gesproken met allerlei personen, van bedrijfsarts tot beste vrienden en dat heeft mij weer veel inzicht gegeven. Zo ben ik niet gemaakt voor >20 uur kantoorwerk. Ik moet deels mijn eigen baas zijn en mijn eigen dingen kunnen doen. Verder heb ik ook gewoon behoefte om veel in de natuur te zijn, lekker actief of juist meer ontspannend én – last but not least – natuurlijk reizen/ onderweg zijn. Dit staat voor mij voor zoveel meer dan in een vliegtuig stappen en iets afvinken op mijn bucketlist. Reizen laat me verwonderd naar de wereld kijken, me klein voelen in ontzaglijk mooie natuur, mijn grenzen verleggen als ik iets eng vind en genieten van het moment zonder zorgen. Als ik reis voel ik me vrij. Overigens hoef ik niet eens in een vliegtuig te stappen, want in mijn eigen landje vind ik ook al heel veel moois. Mijn voornemens zijn in ieder geval ♥ niet meer dan 20 uur werken voor een baas ♥ weer meer gaan fotograferen en schrijven ♥ veel buiten zijn in de natuur: wandelen, fotograferen en kajakken ♥ meer reizen. Dat laatste gaat zeker goedkomen, maar daarover later meer.

Wandelen in de natuur, daar word ik blij van!

Kreta ongebaande paden

Als ik reis voel ik me vrij! Kreta, 2015

Op reis verleg ik soms mijn grenzen 😉 Costa Rica, 2016

Weekendje Biesbosch

In juni hebben we ook een heerlijk weekendje weg gepland staan. We willen de tent testen die we gekocht hebben voor Engeland. En ik wil graag weer eens met z’n drietjes weg, dat was al lang geleden. Ook stond de Biesbosch weer eens hoog op mijn verlanglijstje. Het pinksterweekend vertrokken we naar Natuurkampeerterrein de Knotwilg. Wat een leuke camping is dat! Echt zo mooi. Grote plekken met veel groen, uitzicht op een plas water vol met vogels en dieren die langslopen én prachtige zonsondergangen. Ik kan hier uren naar kijken. Hoogtepunt van ons weekendje is toch wel onze kajaktocht door de prachtige natuur. Vijf uur lang op het water, genieten van alles om ons heen én soms ook lekker actief zijn, want we hadden een flinke wind die dag. Ik hoop snel nog een keertje hierheen te kunnen.

Ik ben gek op kajakken. NP De Biesbosch, juni 2017

Natuurkampeerterrein de Knotwil, Biesbosch juni 2017

Voornemens, dromen en uitdagingen

Zoals hierboven aangegeven heb ik veel leuke nieuwe voornemens. Sommige zijn meer gedachten en dromen, die misschien nooit uitkomen. Zoals een lange solo wandeltocht, eventueel gecombineerd met wildkamperen. Het lijkt me zo waanzinnig mooi, maar ook zo waanzinnig eng in mijn eentje haha. Ik lees vol bewondering de blogs van Eva Smeele die op dit moment wandelt van Amsterdam naar Zagreb en onderweg wildkampeert. Ook heb ik Jacomijn gevolgd die vorig jaar de El Camino liep naar Satiago de Compostella. Prachtige tochten. Ook ga ik Antonette Spaan volgen, nog zo’n stoere reisblogger die haar baan en huis heeft opgezegd en een jaar gaat rondreizen en voor mij ook een voorbeeld is van ‘stoerheid’. Allemaal mooie voorbeelden. Dit jaar begin ik echter klein met de uitdaging om gewoon in Nederland 1000 km in een jaar te lopen. Ik begon goed, maar doordat er zoveel gebeurt (vooral in mijn hoofd, maar nu ook weer fysiek aan het werk), lukt het deze maand minder goed. Wil je weten hoe ver ik ben? Lees dan mijn post Wandelchallenge hoe staat het ermee?

Wandelchallenge 1000 km in 2017

Veel leuke reisplannen

Inmiddels heb ik ook heel veel nieuwe reisplannen voor de komende periode en afgelopen week kwam daar ook nog een verrassing bij, we hebben al een camper gereserveerd voor de zomer van 2018 en wel voor de USA! Super! Maar dat duurt nog heel lang. Dit jaar ga ik komende week eerst Limburg ontdekken (persreis), daarna met gezin naar Zuid Engeland, dan mag ik naar Friesland (persreis) in augustus. In september ga ik een weekendje naar Haarlem met vriendinnen en eind september hebben we traditiegetrouw familieweekend, dit jaar in Brabant. In oktober ga ik in mijn eentje een lang weekend naar Puglia in Italië, om oa olijven te plukken en kookworkshops te volgen. Later meer hierover. Een week later – in november – vertrek ik met vriendinnen naar een buitenlandse stad voor een weekendje weg, maar we weten nog niet waarheen. De rest staat nog open. Ik ga in ieder geval meer reizen, ook in mijn eentje. Mijn gezin vindt dat prima, gelukkig. Zij houden ook van reizen, maar hebben ook hun eigen bezigheden en hoeven niet zo vaak weg als ik. Dus de tweede helft van 2017 wordt nog best reislustig, dat maakt de eerste helft van 2017 weer een beetje goed.

West Australië 2014

Eind juni sluit ik af met mijn gezin en een bevriend gezin op festival Concert at Sea en kamperen we in Renesse. Lekker met onze gezinnen genieten en feesten… hopelijk werkt het weer beter mee dan ze voorspellen. Op naar volgende maand!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Yvonne 29 juni 2017 at 06:13

  Zo te lezen heb je de prioriteiten helemaal goed Carolien. 😉 In elk geval zoals ik de prioriteiten graag zie, haha. Even zonder gekheid: wat fijn dat het weer zoveel beter met je gaat. En wow, wat een boel reisplannen. Heerlijk vooruitzicht. Succes met het laatste stukje herstel en veel veel plezier alvast komend weekend!

 • Reply Kelly 29 juni 2017 at 18:26

  Wat fijn dat het de goede kant op gaat Carolien! Heerlijke reisplannen heb je. Lekker genieten en dan komt het allemaal goed.

 • Reply Marcel 30 juni 2017 at 08:49

  Goed te lezen dat het beter met je gaat en je je grenzen aangeeft! Je hebt leuke bestemmingen in het vooruitzicht. Haarlem is een toffe stad met een historische centrum, veel bezienswaardigheden en leuke lunchadresjes. Ik ben vaak in de stad te vinden, 10 minuten van m’n huis. En Puglia, ik ben nu al jaloers. Het mooiste deel van Italië dat ik heb gezien. Je zult je er vermaken en genieten van al het moois, dat weet ik zeker.

 • Reply Niels 30 juni 2017 at 18:55

  Goede voornemens! Niet meer dan 20 uur voor een baas werken is wat veel van ons willen, vooral als je de rest van de tijd je eigen ding kan doen. Je hebt een mooie maand gehad. De Biesbosch is altijd een goed idee om te bezoeken 😉 Fijn dat je je een stuk beter voelt.

 • Reply Marcella 30 juni 2017 at 20:16

  Zo fijn dat het weer wat beter met je gaat. Ik lees echt energie in je update, dat is fijn. Goed dat je ook voornemens hebt bepaald die het leuker voor je gaat maken. Sommige ervan zetten mij wel aan het werk, zoals niet meer dan 20 uur werken voor een baas. Zou ik dat niet ook willen? Ik ga er eens over nadenken. Zeker goed om af en toe eens goed na te denken waar je gelukkig van word. Én stappen te zetten natuurlijk. Mooi dat je ook een aantal fijne reisjes in petto hebt! Leuk dat je ook in je eentje op ontdekking gaat. Puglia lijkt me echt heerlijk!

 • Reply Diana 1 juli 2017 at 08:54

  Wat fijn dat je stap voor stap weer herstelt van je burn out. Na mijn burn out ben ik ook best wel anders gaan leven. Meer vanuit “waar wordt ik gelukkig van” en “wat vind IK leuk”.

  Vind het dus ook mooi om te zien dat je nu je dingen gaat doen die jij wilt. Meer reizen, dan maar alleen. Krachtig!

 • Reply anto 1 juli 2017 at 19:08

  Wat een goed voornemen om niet meer dan 20 uur voor een baas te gaan werken, dat zouden meer mensen moeten doen! Ik ben nog steeds langzaam maar zeker herstellende van een burn out en het gaat soms goed, soms niet goed… doen wat jij wilt daar gaat het om. Je hebt immers maar een leven en dan kun je er maar beter iets moois van maken! x

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 3 juli 2017 at 08:43

  Wat fijn dat het een stuk beter gaat de laatste tijd. Vooral goed naar je lichaam blijven luisteren. Helaas heb ik hier ervaring mee en doe vooral rustig aan..

 • Reply Jenny 4 juli 2017 at 16:07

  Fijn dat je jezelf steeds een beetje beter leert kennen! Heel belangrijk.

  Mooie reisplannen voor de komende tijd. Ik ben benieuwd naar je avonturen in Engeland.

 • Reply Sanne 4 juli 2017 at 18:14

  Fijn om te horen dat het weer beter met je gaat. Grenzen aangeven is moeilijk, heel goed van je dat je daar zo goed mee bezig bent. Je hebt echt hele leuke reizen in de planning staan! En volgend jaar naar de USA, heel gaaf!

 • Reply Eva 11 juli 2017 at 08:34

  Een mooi, reislustig (2e helft van) 2017 toegewenst.

 • Leave a Reply