Flashback Travel #Juli #Augustus 2018

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

Deze flashback blikt terug op twee maanden, vanwege de vakantieperiode.

Roadtrip USA

Bijna de hele maand juli ben ik op pad. Samen met mijn gezin maak ik een roadtrip in het Zuidwesten van Amerika. Voor de eerste keer met een (grote) camper. Dat viel nog niet mee. We hebben prachtige natuur gezien en leuke steden bezocht. Helaas was het bloedheet, met temperaturen van +45 graden. Soms was de camper met airco de enige plek waar we wilden zijn. Ook viel de drukte ons erg tegen. Op de bonnefooi reizen in juli/augustus is dus echt niet te doen. Een prachtige bestemming, maar voor ons niet helemaal de reis waar we op gehoopt hadden. Een hoop leermomenten. De hoogtepunten van de reis voor ons waren Yosemite met de prachtige Sequoiabomen en heerlijk (zwem)water én een fijne camping buiten het park, Universal Studio’s in LA, de zeeotters en zeeolifanten aan de kust, de stad San Francisco (oa fietsen en Alcatraz), zwemmen in Lake Powell en de diepten van de Grand Canyon.

Zo’n prachtige plek dit in Yosemite National Park

Horshoebend. Het lijkt of ik hier in ultieme rust zit te genieten van het uitzicht. in werkelijkheid word ik nog net niet de diepte in geduwd door massa’s Chinezen die allemaal een selfie willen op deze plek. Een prachtig uitzicht, maar helaas niet helemaal mijn ding.

In Zion NP zie ik twee reekalfjes met hun moeder, gewoon bij een lodge in de tuin. Prachtig!

Fotografieopdrachten

Eenmaal terug in Nederland was er weinig tijd om te ‘lummelen’, want er stonden verschillende werkafspraken in mijn agenda. Voor een opdrachtgever waar ik ook webteksten voor heb geschreven mocht ik ook een mooie fotografieopdracht uitvoeren. Hun klanten in beeld brengen in hun eigen onderneming. Zo kom ik bij meerdere bedrijven om werknemers tijdens uitvoering van hun werk in beeld te brengen. Ontzettend leuk om te doen! Inmiddels is deze opdracht afgerond. Half oktober komt de website online. Ik ben erg benieuwd naar het totaalplaatje! Het voorproefje dat ik heb gezien is ontzettend leuk. Verder loopt er nog een langere fotografieopdracht om water(sport) in beeld te brengen. Zodra het zonnetje schijnt, maar vooral ook in combinatie met wind ga ik op pad om foto’s te nemen. Dat valt nog niet altijd mee, want die combinatie is niet altijd vanzelfsprekend. Het brengt me wel weer op bijzondere plekken. Met de boswachters van Natuurmonumenten mag ik een gebied in om betere foto’s te kunnen nemen. Heel erg leuk om met hen op pad te gaan. In de afgelopen maand heb ik ook nog een paar familiefotoshoots gedaan en kwam er nog een offerte aanvraag binnen. Ik hoef absoluut niet stil te zitten.

Met de boswachters op pad, je moet er wat voor over hebben. Lol had ik zeker. Genoten van dit bezoek aan Middelplaten.

Prachtig roodbloeiende zeekraal

Blog & publicaties

Mijn hoogtepunt op zzp-vlak is toch wel de betaalde publicatie in het Australiëmagazine. Niet 1, nee, maar liefst 3 artikelen zijn er in verschenen. Ontzettend trots en blij. Het was mijn ultieme doel om een betaalde publicatie te krijgen als zzp-er, en nu is deze al na 1 maand gerealiseerd. Ongelooflijk! Het gaat dus lekker. Voor mijn blog heb ik nog een betaald artikel mogen publiceren en ben ik ook nog andere samenwerkingen aangegaan. Afgelopen week viel er een pakketje op mijn deurmat. De wandelgids Walcherse wandelingen van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig kwam deze maand uit en ook ik ontving een exemplaar. Tijdens de wandeling waarin ik de route controleerde zijn foto’s gemaakt en ja hoor, ik sta een paar keer (heel klein) in de gids. Ik heb zelf alle wandelingen al een keer gelopen, maar voor wie Walcheren wil ontdekken is dit een leuke wandelgids.

Mijn ZZP-leven

En nu dan iets over mijn ZZP-leven. Na ruim 3 maanden kan ik al wel iets meer zeggen over hoe mijn dagelijkse leven er nu uit ziet en hoe het me bevalt. Wat mij het meest bevalt is de ultieme vrijheid die ik voel, om iedere dag zelf te beslissen hoe ik mijn dag invul. Uiteraard zijn er deadlines en heb ik afspraken, maar mijn dag is zelden tot nooit helemaal gevuld en ‘vastgelegd’. En de afspraken die ik maak, die maak ik zelf. Ik kan er ook voor kiezen om een opdracht niet te doen, als deze mij niet uitkomt of als ik er geen goed gevoel over heb. De vrijheid en ‘controle’ die ik daarbij voel zijn onbetaalbaar. Verder brengt mijn camera en blog mij op plekken, waar ik normaalgesproken niet snel zal komen. Ik ontmoet andere ondernemers, krijg een kijkje achter de schermen van bedrijven, mag op pad met boswachters en kom dan op plekken die normaalgesproken voor publiek gesloten zijn. Hier krijg ik heel veel energie van. Verhalen en passies van anderen. Tot slot kan ik heel veel op pad, de natuur in. De wijde wereld in. Iets waarvoor ik geen ‘toestemming’ meer hoef te vragen aan mijn baas of collega’s. Ik kan gaan en staan waar ik wil. Zo fijn. Misschien ga ik volgende maand wel een week elders in Nederland werken. Of in het buitenland. Het kan allemaal.

Volg mijn zzp-leven via mijn instagramstories.

De keerzijde? Die is er uiteraard ook wel. Er is geen zekerheid dat er op een bepaalde dag een salaris gestort wordt. Ik had het geluk dat ik direct bij mijn start een aantal goede opdrachten heb gekregen waarmee ik nu al een fijne buffer heb kunnen opbouwen. Dat helpt zeker! Tot 1 oktober zit ik vol met werk, maar wat daarna komt, geen idee. Ik vertrouw erop dat er dan weer nieuwe opdrachten komen. Maar 100% zeker ben je als ondernemer nooit. Verder is het wennen dat je geen club mensen om je heen hebt. Voor het werk heel fijn, want ik kan zo veel meer doen. Maar soms is het ook wel erg rustig. Gelukkig heb ik zelden een hele dag kantoordag en ontmoet ik vele anderen tijdens mijn opdrachten. Verder kan ik altijd nog kiezen om op een flexwerkplek te gaan werken als ik de behoefte daartoe voel. Tot nu toe heb ik dat nog niet gehad. Voordeel is ook wel dat ik zowel offline als online veel contacten heb met andere zzp-ers en daarmee kan sparren over het zzp-leven en over het werk. Je bent nooit alleen.

Samen sparren met andere zzp-er. Daar hoort iets lekkers bij natuurlijk 🙂

Of ik mijn ambtenarenbestaan mis? En of ik mezelf nog eens in loondienst zie? Dat waren wat vragen die ik kreeg. Nee, ik mis het ambtenaren leven niet. Dat wereldje paste achteraf gezien niet bij mij. De beslissing om voor mezelf te beginnen is tot nu toe heel goed bevallen. Hoe het verder gaat weet ik niet. Ik zag laatst een leuke vacature die echt goed bij mij past. Maar het idee om bij een bedrijf in dienst te gaan en weer op kantoor te zitten, riep toch weer weerstand op. Ik wil zeker een jaar freelancen. Daarna kan ik pas echt zeggen of het me bevalt en of ik ooit nog eens in loondienst wil. Ik merk dat ik nu veel meer rust heb gevonden. Waar ik voorheen mijn vrije dagen volpropte met dingen die ik wilde doen, waardoor ik absoluut ontoegankelijk werd voor anderen. En waar ik elke afspraak /vraag zag als inbreuk op mijn privacy. Sta ik nu veel meer open voor anderen. Ik heb nu namelijk elke dag de ruimte om te doen wat ik wil, komt het vandaag niet, dan kan het morgen. En dat geeft rust. Heel veel rust.

Vrijheid is… mijn rugzak om en wandelschoenen aan en gaan!

Plannen september

September is alweer een paar dagen oud. En deze maand staan er veel leuke dingen op het programma. Zo mag ik voor mijn blog op pad naar Fins Lapland een week lang! Hier heb ik heel veel zin in. Het wordt een actieve outdoortrip, waarbij ik ga kanoën, raften, fietsen en wandelen. Ook hoop ik een aantal wilde dieren te spotten die ik nog niet eerder zag (rendieren, elanden, beren…). En heel misschien ook wel het noorderlicht. Volg mijn avonturen op social media! Als ik terug ben heb ik een paar dagen om hard te werken, voordat ik weer op pad ga en wel naar Bologna in Italië, samen met vriendinnen. Ook hier kijk ik naar uit. Ons jaarlijkse vriendinnenuitje. Tot slot ga ik ook nog een weekend naar de Biesbosch met de hele (schoon)familie. Dit jaar hebben wij de organisatie in handen, dus achter de schermen zijn we ook bezig met het organiseren van uitjes, spelletjes en catering. Erg drukke maand dus, maar wel eentje met heel veel leuke dingen! Enne… ook in oktober staan alweer uitjes gepland. Lucky me!

Yes. Again. Dit keer naar Bologna

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Yvonne 4 september 2018 at 20:33

    Ahhh.. wat jammer van die hordes Chinezen op die prachtige plek.. Gelukkig zie je daar op de foto inderdaad niks van. 🙂 En fijn dat het verder allemaal zo goed gaat en het leven als zzp-er je goed bevalt. Ga zo door! Een fijne septembermaand Carolien!

  • Leave a Reply