Flashback Travel #Januari 2017

In Flashback travel kijk ik elk maand terug op wat ik meegemaakt heb die maand. De nadruk ligt uiteraard op het reizen, maar je krijgt ook een blik in mijn (privé) leven.

Jarig!

Niet ik, maar mijn blog was afgelopen maand jarig. Dream the World is deze maand 1 jaar online. Hieperdepiep! Toch vier ik het niet ‘groots’, want hoewel ik lekker bezig ben, heb ik het idee dat ik net begonnen ben. Ik moet nog heel veel leren over bloggen, mijn draai vinden en over SEO en samenwerkingen. Wel weet ik dat ik heel veel plezier haal uit mijn blog. Ik lees regelmatig blogs terug van mijn reizen en dan krijg ik nog steeds een enorm geluksgevoel. Ik ben dan weer helemaal terug in die reis. Het is voor mij ook gewoon een manier om mijn reizen te ‘herbeleven’.

Uitstapjes in eigen land

In de kerstvakantie zijn we niet op reis, maar ga ik wel een paar keer op pad. Zo gaan we een kort dagje naar Rotterdam, waar ik eindelijk de Markthal zie en ook eens een kubus aan de binnenkant bekijk, voordat we Natalie op haar logeeradres afzetten.

Een dag later ga ik met mijn moeder naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Ik was hier nog nooit geweest en dat kan natuurlijk niet als echte Zeeuwse. Een zeer indrukwekkend museum waar je echt naartoe mot als je in Zeeland bent. Zie mijn artikel Watersnoodmuseum Ouwerkerk en de strijd tegen het water.

Vakantiebeurs

Ook dit jaar bezocht ik de vakantiebeurs weer. Het had wat voeten in de aarde, want de trein reed niet helemaal volgens plan. Ik heb wel 3,5 uur over gedaan om in Utrecht te komen. Helaas mis ik hierdoor een presentatie die ik had willen bijwonen. Van te voren had ik een aantal afspraken gemaakt en anderen loop ik spontaan langs. Ik ben nog maar net binnen of de borrel in paviljoen Frankrijk start al. Natuurlijk met een wijntje. Daarna door naar Engeland, inspiratie opdoen voor onze reis. Ook loop ik nog langs België Wallonië en Zwitserland. Dan is het alweer tijd voor de lunch en om 16.00 uur zit ik in de zaal klaar voor de presentatie van Sofie Ovaa (Stop Kinderarbeid) en Eelco Roos (IG @croyable) over hun bewustwordingscampagne rond de kinderarbeid in de goudmijnen van Uganda. Wist jij dat in elke smartphone een onderdeel goud zit? Misschien wel uit deze mijn. Zie voor meer informatie: Je hebt goud in handen. Hierna is het alweer tijd voor de borrel. Ik race nog even naar Afrika waar ik een brochure scoor (ook daar is iedereen al aan de borrel) en pak daarna een pint in België. Ik had hier met meerdere bloggers afgesproken, maar het is zo druk dat ik de helft niet gezien heb. Het was leuk weer eens een paar bloggers in real life te zien. En ik blijf gek op papier dus ik heb – hoewel bescheiden- toch weer een aantal mooie brochures en magazines mee.

Wandeluitdaging: 1000km in 2017

Januari is ook de maand van de goede voornemens. Hoewel ik eigenlijk nooit aan goede voornemens doe is het wel leuk om doelen te stellen voor komend jaar. Vooral sportieve doelen zijn nodig, anders versloft het bij mij. Ik hou erg van wandelen, daar doe je me meer een plezier mee dan sporten in een sportschool. Lekker in de buitenlucht, genieten van mooie, natuurlijke omgeving. Misschien nog wat dieren ‘spotten’.  Ik zag ergens op social media het doel van 1000 kilometer wandelen in 2017 voorbijkomen en dat leek me nu eens een leuke uitdaging. Geen idee of ik het ga halen, maar in januari start ik goed met meerdere kortere wandelingen. Wat is er ook genoeg direct vanuit mijn eigen huis te ontdekken! De kilometers moeten nog wel een beetje omhoog, maar alle eerste begin is moeilijk. De stand is nu 70/1000, nog 930 kilometer te gaan.

Reizen en voorbereidingen

Deze maand geen reisjes voor mij. Ik weet ook niet of dit jaar een heel goed reisjaar gaat worden. We zijn beiden erg druk op werk en met studie. Op mijn werk draai ik al paar maanden veel meer uren dan zou moeten en het ziet er niet naar uit dat dat minder gaat worden. Dit jaar heeft Middelburg namelijk 800 jaar stadsrechten en dat gaat gevierd worden!  Niet erg veel tijd voor reisjes wellicht. Gelukkig kan ik me wel voorbereiden op onze roadtrip door Engeland, deze is al wel ingepland.

De maand is voorbij gevlogen. Ik ben erg benieuwd wat dit jaar allemaal gaat brengen. Op naar Februari!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Yvonne 30 januari 2017 at 23:19

  Wat fijn om te lezen dat je nog zoveel plezier haalt uit het bloggen. Hier idem. 🙂 We zijn zo’n beetje in dezelfde tijd begonnen, volgens mij ik net iets eerder (maar ik ben niet zo van de data en de feitjes, dus weet ’t niet exact), en vind het ook nog altijd erg leuk! Inderdaad super om dan een blog van een mooie plek terug te lezen, of weer even te genieten van de foto’s erbij… ben je meteen weer even terug op de plek waar je ze maakte. 🙂

  • Reply Carolien 1 februari 2017 at 15:13

   Ja, dat vind ik dus ook. Ik geniet zelf ook zo enorm van de herinneringen (en de voorbereidingen). Een blog bijhouden is mijn manier om alles ‘levend’ te houden. Een feestje vind ik 🙂

 • Reply Gabriëlle ~ GlobeGirl 8 februari 2017 at 11:29

  Wat heb je een fijne maand gehad! Helaas heb ik je gemist op de Vakantiebeurs (het was zo druk). Echt leuk dat je in de Kubuswoningen bent geweest, ik studeer in Rotterdam maar ben er nog nooit in geweest. Dat zou ik toch eens moeten doen 🙂

  • Reply Carolien 16 februari 2017 at 15:04

   Ja, ik heb ook veel mensen gemist blijkbaar op de beurs, haha. Die kubuswoning is wel grappig om een keer in te kijken.

 • Reply Jenny - IkReis 8 februari 2017 at 20:36

  Fijn overzicht weer!

  Gefeliciteerd nog met je blogverjaardag. Jammer dat ik je heb gemist op de vakantiebeurs. Volgend jaar beter – of gaan we voor die tijd weer eens meeten?

  • Reply Carolien 16 februari 2017 at 15:03

   Ja inderdaad, jij was volgens mij op een andere dag. Wie weet waar we elkaar nog tegenkomen dit jaar 😉

 • Reply ivonne 9 februari 2017 at 09:43

  Leuk dat je zo veel plezier hebt aan het bloggen. Ik merk bij mezelf dat dingen ook meer blijven leven als je er zo mee bezig bent. Ik merk dat ik er daardoor vaak veel meer in zit dan Frank die er na de reis natuurlijk minder mee doet terwijl ik regelmatig even “terugreis”.
  Die kubuswoningen vind ik ook wel interessant. Hoe kwam je daar binnen?

  • Reply Carolien 16 februari 2017 at 15:02

   Ja dat! Ik heb van sommige oude reizen/vakanties geen dagboek bijgehouden en daar weet ik dus ook bijna niks meer van. Zo gek dat je dan veel dingen zo snel vergeet. Ik vind het erg leuk om alles ‘levend’ te houden 🙂 Een van de kubuswoning is opengesteld, die kan je tegen betaling bezoeken (ik geloof iets van 3 euro). Het stelt niet zoveel voor maar het is wel leuk om het eens van binnen te zien.

 • Reply Sanne 9 februari 2017 at 11:43

  Gefeliciteerd met je Dream the World jubilieum. Leuk om je afgelopen Vakantiebeurs even gezien te hebben.

  • Reply Carolien 16 februari 2017 at 15:00

   Ja, was gezellig, lekker hectisch wel haha

 • Reply Denise - Follow my footprints 10 februari 2017 at 18:46

  Een jaar alweer! Wat is dat snel gegaan. Veel succes maar weer verder dan!

  • Reply Carolien 16 februari 2017 at 14:59

   Ja dank je wel!

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 10 februari 2017 at 19:20

  Gefeliciteerd met je jubileum! Ik kon helaas niet naar de vakantiebeurs. Volgend jaar een nieuwe poging 🙂 .

  • Reply Carolien 16 februari 2017 at 14:59

   Wie weet! Meestal ben ik er wel bij, maar ik weet niet of ik volgend jaar ga.

 • Reply Marcella 10 februari 2017 at 22:13

  Tof dat je de kubuswoningen van binnen hebt bekeken! Leuk om je foto ervan te zien! En gaaf dat Middelburg haar 800 jaar bestaan als stad viert. Dat wordt vast een tof feestje!

  • Reply Carolien 16 februari 2017 at 14:58

   Ja grappig hé, die kubuswoning. Vooral omdat twee tieners allerlei vragen aan ons stelden, dachten we laten we maar gewoon eens binnen kijken 😉

 • Reply anto 11 februari 2017 at 19:46

  Goed bezig dat je al 70km hebt gedaan, ik zit nu, halverwege februari, pas op 58 … steady but slowly haha 🙂 veel succes/plezier met wandelen de komende periode!

  • Reply Carolien 16 februari 2017 at 14:55

   Dank je wel! Deze maand gaat het iets minder goed, maar het stimuleert wel om te wandelen. Gisteren nog even een klein uurtje na mijn werk. Heerlijk!

 • Reply Mirre 14 februari 2017 at 13:01

  Gefeliciteerd met je jubileum en wat heb je al veel meegemaakt! Fijn reisjaar! x

  • Reply Carolien 16 februari 2017 at 14:52

   Dank je wel! Ja, ik heb zeker al veel meegemaakt en ik koester elke mooie reis 🙂

  Leave a Reply